• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Dopisi
Dopisi
Dopis Ministarstvu finansija E-pošta
21.07.2014
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska bb
Broj: 23/14
Budva, 21.07.2014. godine
 
 
VLADA CRNE GORE
Ministarstvo Finansija
Direkcija za drugostepeni upravni postupak
N/R gosp. Uglješi Rakočević
 
 
Poštovani,
 
       Molimo Vas da nas pismenim putem obavijestite u kojoj se fazi nalazi postupak donosenja drugostepenih Rjesenja za predmete , za ispravno knjizenje bivsih vlasnika na zemljistu u Mrčevom polju.
 
Naime, kako nam je u Upravi za Nekretnine PJ Budva zvanicno rečeno, postoji   10 predmeta koji se jos uvijek nalaze u Vašem organu i za  koja  još uvijek nijesu  donijeta Drugostepena Riješena.Ovo se odnosi   na predmete za koje je zahtjeve podnosila advokatska kancelarija „ Prelević“ a spisak pomenutih predmeta Vam saljemo   u prilogu ovog dopisa.
Takodje, postoji odredjen broj predmeta koji su djelimicno rijeseni. Naime, od 68 vec rijesenih predmeta i upisanih vlasnika, njih 23 nisu kompletirana. U pitanju su predmeti za koje je su donesena pravosnazna rjesenja za dio parcela, a dio je jos uvijek nerijesen. Smatramo da je do tog propusta doslo iz razloga sto su se u Upravi za nekretnine PJ Budva pravila grupna rjesenja, odnosno rjesenja za jednu katastarsku parcelu koja obuhvataju vise predmeta odnosno vlasnika.  U prilogu ovog dopisa Vam dostavljamo spisak pomenutih predmeta, sa brojem parcela za koje nemamo drugostepena rjesenja.
 
Ukoliko smatrate da bi bilo od koristi,spremni smo da dodjemo kod Vas i da u direktnoj komunikaciji vidimo koji su problemi ,ako ih ima i zajednicki iznadjemo nacin njihovog prevazilazenja.Ovo svakakom u interesu sto brzeg donosenja Pravosnanih Rjesenja te konacno i knjizenja samih vlasnika u katastru u Budvi
 
Prilog:  1 Spisak vlasnika koji nemaju drugostepena rjesenja
             2 Spisak vlasnika koji su djelimicno rijeseni
 
S postovanjem:  
Poslovni sekretar NVO
 Jelena Ivkovic

 
Dopis Vladi Crne Gore - Ministarstvu finansija E-pošta
27.03.2013
NVO „Jaz – Mrčevo polje“
Lastva grbaljska bb
Broj:
Budva, 25.03.2013. godine
 
VLADA CRNE GORE -Ministarstvo finansija
n/r ministru dr Radoje Žugić
 
 
Poštovani gospodine ministre Žugiću,
 
Ovim putem Vas molimo da uzmete aktivno učešÄ‡e u rešavanju problema ažurnosti postupanja Ministarstva finansija prilikom donošenja drugostepenih odluka u predmetima za knjiženje bivših vlasnika na zemljištu u Mrčevom polju.
Detaljnije...
 
Sporna trasa naponskog kabla od konvektorskog postrojenja do rta Jaz E-pošta
27.03.2013
NVO „Jaz – Mrcevo polje“
Lastva grbaljska bb
Budva, 25.03.2013. godine

Sporna trasa naponskog kabla od konvektorskog postrojenja do rta Jaz

NVO Jaz-Mrcevo Polje je na poslednjem sastanku Upravnog Odbora razmatralo najnoviji predlog o trasi za polaganje naponskog kabla kroz podrucje Mrcevog polja i usvojilo je odluku da se teritorija predmetnog zemljišta zaštiti od provodenja kabla, i tako sprijeci nastupanje štete za vlasnike navedenog zemljišta.
Detaljnije...
 
Uprava za nekretnine Crne Gore Direktor G-din Dragan Kovačević E-pošta
13.01.2013
NVO „Jaz – Mrčevo polje“
Lastva grbaljska bb
Broj:568
Budva, 31.01.2013. godine
 
 
Uprava za nekretnine Crne Gore
Direktor
G-din Dragan Kovačević
 
 
Poštovani,
 
            Želimo ovim putem da Vas zamolimo da što je moguće prije održimo sastanak, kako bismo dogovorili mogućnosti i način prevazilaženja problema koji prate knjiženje vlasnika zemljišta u Mrčevom polju.
Detaljnije...
 
Dopis Uprava za nekretnine Podgorica Područna jedinica Budva E-pošta
02.11.2012
NVO „Jaz – Mrčevo polje“
Lastva grbaljska bb
Broj:590
Budva, 02.11.2012. godine
 
 
Uprava za nekretnine Podgorica
Područna jedinica Budva
Službenik/pravnik
Danijela Kavedžić
 
 
Poštovana,
 
Ovim putem urgiramo Vaše postupanje u procesu knjiženja vlasnika na zemljištu u Mrčevom polju, a na osnovu rešenja o uknjižbi Vašeg organa, koja su postala konačna usled odbijanja žalbi stranaka u drugostepenom postupku pred Ministarstvom finansija.
Detaljnije...
 
Pismo ministrarstvu odrzivog razvoja i turizma E-pošta
29.10.2012
NVO „Jaz – Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska
Broj:558
Budva, 29.10.2012. godine
 
MINISTARSTVO ODRŽIVOG RAZVOJA
I TURIZMA
Ministar Predrag Sekulić
Poštovani,
 
Tokom dosadašnje komunikacije sa Vama, povodom trase kabla na dionici od konvektorskog postrojenja do rta Jaz, potvrÄ‘eno nam je da trasa predmetnog kabla neće ugroziti našu imovinu na lokaciji Mrčevo polje, već da će ići preko Višanjske gore, ne ulazeći na našu imovinu. Podsjetićemo Vas na Vaš dopis br. 01-230/19 od 14.09.2012. godine kojim ste nam tačno ukazali da je detaljnim prostornim planom predviÄ‘eno podzemno voÄ‘enje kabla 500Kv u trupu planiranog lokalnog puta, i to od mjesta izlaska iz mora, obodom Mrčevog polja, do lokacije Blato. Trasa kabla se odvaja od postojećeg lokalnog puta u blizini ušÄ‡a Jaške rijeke, prati korito rijeke i ide dalje prema Jadranskoj magistrali sa kojom se ukršta i nastavlja do lokacije Blato.
Detaljnije...
 
Zavod za gradjevinske materijale, geotehniku i hemijske analize AD, NikÅ¡ić E-pošta
19.10.2012
NVO „JAZ – Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska bb
Broj: 556
Kotor, 19.10.2012. godine
 
Zavod za gradjevinske materijale, geotehniku i hemijske analize AD, Nikšić
VD Direktora
 n/r dipl.hem. Anita Krulanović
 
Poštovani,
           
Povodom Vašeg dopisa br. 1998 od 16.10.2012. god., kojim od nas tražite da Vam omogućimo pristup lokacijama istražnih bušotina koje se nalaze na zemljištu u Mrčevom polju, ovom prilikom Vas obaviještavamo da Vam nećemo izaći u susret odnosno, dozvoliti Vam bilo kakav pristup na bilo kojem dijelu našeg zemljišta radi vršenja ispitivanja za postavljanje spornog kabla..
Detaljnim prostornim planom je predvidjeno podzemno vodjenje kabla 500Kv u trupu planiranog lokalnog puta i to od mjesta izlaska iz mora obodom Mrčevog polja do lokacije Blato. Trasa kabla se odvaja od postojećeg lokalnog puta u blizini ušÄ‡a Jaške rijeke, prati korito rijeke i ide dalje prema Jadranskoj magistrali sa kojom se ukršta i nastavlja do lokacije Blato. Sa ovim detaljnim prostornim planom za sporni kabal nas je upoznao Ministar odživog razvoja i turizma svojim dopisom br. 01-230/19 od 14.09.2012. god.
 
Kako imamo saznanje da je trasa kabla podložna promjenama, a u šta smo se uvjerili na osnovu mape koju ste nam poslali iz koje se jasno vidi da je planirano da trasa kabla  zahvati teritoriju Mrčevog polja, jasno Vam je da nećemo dozvoliti bilo kakvo uzvrpiranje naše imovine i da ćemo u tom cilju preduzeti sve što je u našoj moći .
 
S poštovanjem,
Predsjednik
Ivo Ilić
 
ODGOVOR Zavod za gradjevinske materijale, geotehniku i hemijske analize AD, NikÅ¡ić E-pošta
16.10.2012
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 12 of 25