• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Z A P I S N I K E-pošta
01.10.2010

SA  REDOVNE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO''JAZ-M.POLJE''

U prostoriji NVO,01.10.2010 godine,sa pocetkom u 18,30 casova.

Dnevni red:


1.Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice


2.Predlog da se za sledecu sjednicu sazove Skupstina NVO-a I na istoj stavi na razmatranje I usvajanje:Finansijsko poslovanje I izvjestaj za 2009 god


3.Tekuca pitanja:-Definisanje predloga Ilic Iva oko uknjizbe zemljista u pozadini plaze Jaz (izvjestilac Ilic Ivo)


-Placanje zakupa po Ugovoru sa Opstinom Budva(izvjestilac:Buzdovan Dragan)

-Ostalo


Sastanku prisutno osam clanova,te kvorum za raspravu I odlucivanje postoji.

Sastanak vodi Predsjednik NVO


1.Zapisnik sa prethodne sjednice procitala Ticic Sanja

Strahinja Branko dao je primjedbu na formulaciju Odluke o placanju racuna firme ''Spinell'',sto su svi prihvatili,te je odluceno da se zapisnik ispravi I usvoji na sledecoj sjednici.

2.Obrazlozenje po drugoj tacki dnevnog reda dao je Branko Strahinja.Predlog je usvojen bez rasprave,a prisutnima je prilozen po jedan primjerak finansijskog izvjestaja,kako bi imali uvid u poslovanje I eventualno pripremili pitanja,primjedbe do narednog sastanka.

3.Ivo Ilic je predlozio da se usvoji predlog za knjizenje zemljista u poledjini plaze Jaz(bivse gradsko gradjevinsko) na nacin sto bi se isto knjizilo na stvarne vlasnike u vlasnistvu 1/1 I to putem sudskog postupka,sto je detaljnije obrazlozio.


Ucesce u raspravi uzeli su :Pejovic Branko,Strahinja Branko,Buzdovan Dragan,Kunjic Dusan I Tucevic Luka,koji su misljenja da je efikasniji put da se knjizenje vrsi prema knjigama o kupoprodaji iz 1963 god, po kojima je vraceno ostalo zemljiste.

Strahinja Branko je procitao dio dopisa koji je usvojen od strane Odbora I upucen kancelariji Prelevic,17.07.2010 god,a koji je identican njihovoj diskusiji,kao I to da je sam advokat u dva razgovora prihvatio takvo stanoviste kao najbolje.Receno je takodje da se sada uknjizeni vlasnici ne brisu do konacnog vracanja I poslednjeg kvadratnog metra zemljista,jer je to garancija da se na ostatak,ako bi ga bilo,ne uknjizi Opstina Budva.

Takodje je insistirao da se stvarni vlasnici knjize kao suvlasnici na kat.par. Kako je to radjeno I kod ostalog,poljoprivrednog zemljista,a sami vlasnici mogu kasnije samoinicijativno,ukoliko ocijene za potrebno,izdvojiti svoje zemljiste I uknjiziti se sa obimom prava 1/1.

Ovakav predlog diskutanata je prihvacen,te je odluceno da se sa njim jos jedanput upozna I advokat Prelevic,pismenim dopisom,a ukoliko bude neophodno da se I organizuje sastanak kome bi od strane NVO prisustvovali :Pejovic Branko,Buzdovan Dragan,Ilic Ivo I Strahinja Branko.


Buzdovan Dragan je prisutne obavijestio da Opstina Budva nije uplatila postojeci dug,kao ni JP ''Morsko dobro'' ugovoreni iznos od 10.000 EUR-a.Predlozio je da se saceka jos do 31.10.2010 god,kada bi razmotrli nase dalje postupanje.


Strahinja Branko je dao obavjestenje u vezi doobijanja Zapisnika o poravnanju za KO Visnjevo I KO Glavati da je direktorica Arhiva Kotor obavijestila,da zbog obimnosti posla nijesu bili u mogucnosti da to do sada urade vec ce isto uraditi u narednih 10 dana.


Ticic Sanja je Odbor upoznala sa dopisom T-com-a u vezi postavljanja podzemnog kabla u pojasu puta za Krimovice o cemu je detaljnije obrazlozenje iznio Buzdovan Dragan.


Upravni Odbor je jednoglasno donio odluku da se potpise Ugovor o zakupu prostora sa firmom ''Nautic plast'' D.o.o.


Buzdovan Dragan je prihvatio obavezu da sa Rajkom Mihovicem dogovori ciscenje lokacije dodijeljene ''Morskom dobru'' o njihovom trosku,kao I da kontaktira odgovorne za dio ograde koji je ostecen postavljanjem reklame na skretanju za plazu Jaz,kako bi se sto prije ograda vratila u prvobitno stanje.

Obzirom da su svi strazari koji su na to imali pravo, iskoristili svoje godisnje odmore Kunjic Dusan koji je radio kao zamjena na njihovom radnom mjestu prestaje sa radom uz mogucnost ponovnog angazovanja u slucaju potrebe.

Sjednica je zavrsena u 20,30 casova.

 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Glasanje

Ocjenite web sajt