• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Vijesti arrow SASTANAK IZVRSNOG ODBORA “NVO JAZ MRCEVO POLJE”
SASTANAK IZVRSNOG ODBORA “NVO JAZ MRCEVO POLJE” E-pošta
02.04.2011

Dnevni red : 

1.Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice
2. Izvjestaj o preduzetim aktivnostima sa prethodne sjednice
3. Odluka o potpisivanju novih ugovora i produzenja isteklih
4. Odluka o daljim aktivnostima  vezanim za odugovlacenje postupka rjesavanja zalbi Montepranca u drugostepenom postupku ,kao i teksta u Vijestima o davanju zemlje Montepranca u dugorocni zakup.
5.Pitanje ispunjenja obaveza po ugovoru sa opstinom Budva , kao i pitanje autokampa i parkinga .
6. Razno.
Prisutni : Strahinja Branko, Buzdovan Dragan, Pejovic Branko, Tucevic Luka,  Popovic Ivo, Djuric Predrag, Dobrljanin Ljubo, Janovic Sreto, Marinovic Gojko, Vasovic Zelko, Ljubanovic Djuro, Ilic Ivo, Kunjic Dusan, Parapid Marko, Midorovic Jovan.
 
Sastanak je poceo u 19 h. i odmah je prihvacen predlozeni dnevni red, pa je  predsjednik Branko Strahinja poceo sa sjednicom i prvom tackom dnevnog reda.
Branko Pejovic je procitao zapisnik sa predhodne sjednice odrzane 11.03.2011 sa pocetkom u 18 h. Isti je jednoglasno usvojen.
 
Druga tacka:
Branko Strahinja je procitao izvjestaj  sa sastanka U advokatskoj kancelariji “Prelevic “ Podgorica na kojem su prisustvovali ispred NVO : Branko Strahinja ,Branko Pejovic i Dragan Buzdovan ,  a spred domacina :Radomir Prelevic,Dragan Prelevic i Jelena Ilincic . Procitan je  predlog tacaka koje je NVO pezentirao i trazio na njih konkretne odgovore  , Takodje je  prezentovano nezadovoljstvo sporim radom , slabom aktivnoscu  advokata oko pravnih problema i neresavanja zalbi Montepranca  .Trazeno je da se  pocne sa rjesavanjem  KO Visnjeva i Gradskog Gradjevinskog  zemljista. Sastanak je trajao dva sata I dobili smo obecanje Advokatske kancelarije Prelevic da ce se ozbiljnije prionuti na svim problemima tokom naredne sedmice.
Nakon ovog Branko Strahinja je procitao i njihov izvjestaj sa sjednice i otvorio diskusiju.
Branko Pejovic je dopunio da 8.04.2011 je zakazano rociste  u Kotorskom sudu oko privremene  mjere na kojem ce biti nas advokat Radomir Prelevic.
Ivo Ilic je dao primjedbu da malo ljudi iz advokatske kancelarije radi na ovako velikom poslu.
Dragan Buzdovan je dopunio da smo opomenuli advokate oko namjere Budvanskog katastra da nas prilikom idavanja rjesenja za knjizenje ispisuju iz listova nepokretnosti sa dijela zemljista od puta do plaze (nekadasnje gradsko gradjevinsko zemljiste ). Zaduzen je Branko Pejovic da isto poprati.
Marko Parapid je dao primjedbu oko  nacina pisanja brojcanih vrijednosti u rjesenjima.Dogovoreno je da se opomenu vlasnici koji su vec dobili rjesenja  da ih kvalitetnije pregledaju i eventualne primjedbe proslijede nasoj kancelariji.
Branko Strahija je zakljucio ovu tacku sa napomenom da cemo uloziti zalbu na vec izdata rjesenja  zbog  ideje katastra o brisanju vlasnika sa lista nepokretnosti 205.
 
Treca tacka ;
Brako Strahinja je pristupio citanju  ugovora spremnih za potpisivanje ,kao I onih za produzenje.
Prihvaceno je produzenje Ugovora sa firmom“Spinel “ na godinu dana sa cijenom 3 eura/m2 za prostor od 150m2.
Prihvaceno je produzenje Ugovora sa firmom “Dekorativa “ za 270m2 po cijeni od 800 eura /mjesecno.Takodje je prihvacen izvjestaj komisije koja je pregledala objekte nakon nevremena  i prihvatila stetu na krovu u vrijednosti 500 eura.
Prihvacen je Ugovor sa firmom Zizic Borislava 3,5eura/m2 za povrsinu od 140m2.
Prihvacen je ugovor sa cvjecarom Stefanovic Miladinom za 100eura /mjesecno zbog teske materijalne situacije istog.
 
Cetvrta tacka;
Branko Strahinja je obavjestio prisutne o aktivnostima koje su sa nase strane radjene da se ubrza rjesavanje  zalbi Montepranca u Podgorici (Ministarstvo finansija –Ranko Radulovic ) i u Budvi (Katastar-Mira Marovic ). Istakao je da smo sve nase mogucnosti oko mirnog rjesavanja ovog problema iscrpili i da je primjetno odugovlacenje Ministarstva Finansija ,kao i Katastra-Budva.Takodje i advokatska kuca je bila pasivna po ovom pitanju .Pristupilo se diskusiji:
Janovic Sreto je dao primjedbu da bi pod hitno trebalo ukjuciti  Mans , I da je on vec razgovarao sa njima kako bi zajednicki krenuli  u akciju.Dusan Kunic je trazio da se  obavjesti skupstina Crne Gore I strani mediji , kao i medjunarodne organizacije koje mogu biti o pomoci.
Ivo Popovic je trazio da se hitno postave rokovi advokatskoj kuci Prelevic,da se pozove skupstina vlasnika zemlje  ,obavjesti Mans ,i  pod hitno donesu radikalne  mjere (zaustavljanje saobracaja, itd ).
Jovan Midorovic je istakao da ima osjecaj da nasa advokatska kuca iz nekih razloga usporava citavu akciju ,trazio je da se obavijeste sva sredstva informisanja o ovom problemu kao I da  se radikalizuje akcija (zaustavljanje saobracaja , masovni protesti itd.) Marko Parapid je pitao postoji li ikakav zakonski rok za Ministarstvo Finansija da odgovori na zalbu Montepranca I pokrene postupak sa mrtve tacke.Ivo ilic je dodao da je nas advokat spor I da se treba obratiti Mansu.Luka Tucevic je trazio da se Mans ukljuci.Djuro Ljubanovic je trazio ukljucenje Mansa.
Branko Strahinja je procitao pismo koje je spremno za Javnog Tuzioca –Ranku Carapic.
Dragan Buzdovan je trazio da se oglasimo u dnevne listove i opomenemo odgovorne da se ne poigravaju sa nasim strpljenjem.
Nakon svega iznesenoga trazeno je od tima za pregovore da prije izlaska u novine i podnosenja  krivicne tuzbe  organizuju  sastanak sa MANS om   do   naredne srijede i pokrenu zajednicku akciju
 
Peta tacka :
Buzdovan Dragan je obavijestio prisutne da Opstina Budva duguje 20.000 e  i da je tesko uspostaviti kontakt sa njima . Ponudjen im je satanak i u vezi parkinga i autokampa kao i mogucnost da ga za ovu sezonu drze oni kako bi popravili svoju tesku finansijsku situaciju.Predlozeno je cak da i Fudbalski klub Mogren moze drzati parking pa cak i Parking Servis-Budva.
 
S obzirom da nije pokazano interesovanje za postovanje potpisanog ugovora ,kao i za izbor korisnika parkinga za ovu sezonu ,donesena je odluka da  komisija za nadzor i finansije izradi plan ogradjivanja citavog prostora koji smo iznajmili Opstini Budva( potrebni stubovi  ,mreze ,radna snaga,itd. ) kao i plan oko preuzimanja stadiona.Rok za to je naredni petak.
Dogovoreno je da se ponovo angazuje Dusan Kunic na mjesto  Organizatora strazarske sluzbe kao i kontrole stadiona, jezera  i citavog iznajmljenog prostora.Isti je duzan da obavijesti FK Mogren da do petka napusti nas prostor I  da uzmu sve sto misle  da  je njihovo.Takodje je duzan da obavijesti  zakupce prostora –tezgi na nasem prostoru da samo sa nama mogu potpisati ugovore o  eventualnom zakupu za ovu sezonu.
Dogovoreno je da je ovo veoma vazno pitanje koje se ne smije prepustiti stihiji koja je bila prisutna prosle godine i koja je izazivala veliko nezadovoljstvo medju vlasnicima zemlje kao i ostalim ziteljima Grblja.
 
Sesta tacka:
Vasovic Zeljko je podnio izvjestaj oko izbora najpovoljnijeg paketa T-Coma .I dogovoreno je da se napravi spisak korisnika u mrezi 067. Cijena ponudjenog paketa bila bi circa 25 e .
Sastanak je zavrsen u 21h 15 min.
 
 
Zapisnik vodio
Dragan Buzdovan   
 
Predsjednik NVO
Branko Strahinja
                                                                                                                                      
                                                                                 
 
< Prethodno   Sledeće >