• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
ZAPISNIK E-pošta
15.06.2011
SA SASTANKA ODBORA ZA RJESAVANJE IMOVINSKO-PRAVNIH PROBLEMA
 
U prostoriji NVO,dana 10.06.2011 god,sa pocetkom u 19 h.

 

Dnevni red:

1.Izvjestaj iz katastra
2.Pitanje profesionalnog angazovanja nekog od clanova NVO
3.Kabal,parking,plaćanje svih zakupaca
4..Zakljucak

-Sastanku prisutno 16 clanova Odbora za rjesavanje imovinsko pravnih problema

-Sastanak vodi Buzdovan Dragan.

Dragan Buzdovan je objasnio da je sastanak sazvao zbog važnih  tačaka koje zaslužuju pažnju, jer je  na satanku  dana 8.06.2011 sa Brankom Strahinjom i Brankom Pejovićem vidio da nemaju namjeru da sazovu Upravni odbor  ili Skupštinu NVO zbog kako mu je objašnjeno  kasnog roka sazivanje  .TakoÄ‘e je i danas sa Brankom Strahinjom razgovarao u vezi sastanka I tačaka dnevnog reda,ali je Branko  iznenada zbog nekih neplaniranih obaveza bio spriječen da doÄ‘e  večeras na sastanak o čemu je obavijestio Sanju Tičić.

Predsjednik Upravnog Odbora je podnio izvjestaj sa sastanka u budvanskom katastru,odrzanom 06.06.2011 godinesa načelnicom Mirom Marović I službenicom Danijelom Kavedzić.Dogovoreno je da ce rociste,odnosno izlaganje,biti zakazano za 10 dana,tj.17.06.2011.Problem u katastru je bio da nemaju adresu Montepranca ali na naše insistiranje obećali su da će je pronaći.

Prisutni na sastanku su bili jednoglasni u odluci da bi taj podatak ,kao garanciju katastra,trebalo objaviti u novinama,kako bi se sprijecilo eventualno odugovlacenje katastra godisnjim odmorima I slicnim  izgovorima.

Vucicevic Nikola je imao primjedbu naizostanak  ostalih clanove komisije formirane za vodjenje pregovora,obzirom da je u ponedeljak Dragan Buzdovan bio sam na zakazanom sastanku u katastar.Dragan Buzdovan je o svemu ovome obavijestio i ministarstvo finansija kao nosioca ovog zadatka.

 

2.Predsjednik Upravnog Odbora je istakao da je sad pravo vrijeme da se neko od članova upravnog odbora NVO profesionalno angazuje na odreÄ‘eno vrijeme,s obzirom na ozbiljnost situacije I znacaj narednih poteza koje NVO mora da preduzme kako bi se ubrzao proces knjizenja I ostvarenje krajnjeg cilja  (prodaja ili stavljanje uneku funkciju ).

Dragan Buzdovan je saopštio da je on spreman da  preuzme profesionalnu obavezu  uz adekvatnu novčanu nagradu jer sadašnji rad prevazilazi granice amaterizma.

Istakao je da organizacija mora ostati jedinstvena,I da lični obračuni ,ljubomora ,sujeta  I naše sitne intrigue ne smiju ugroziti organizaciju

Vazno je konačno prestati sa odugovlačenjem odluke o tome da li smo za profesionalno angažovanje ili ne,a nakon toga se moze glasati za eventualnu promjenu I dopunu statuta,kako bi sve bilo pravno regulisano na adekvatan nacin I u skladu sa našim statutom.

 

3.Sto se pitanja parkinga tice,koje je svakako postalo aktuelno,dogovoreno je da sacekamo da vidimo sta ce reci Lazar Radjenovic,jer je obećao da će ove godine parking na Jazu držati Parking Servis –Budva .i da se ova tema ozbiljnije pokrene nakon toga,vec na narednom sastanku,kako bi vidjeli na koji nacin bi ove godine mogli izaci u susret vlasnicima Mrcevog Polja.Labud Mihović je istakao I mogućnost korišÄ‡enja propusnica za naše članove.Najveći je problem što opština Budva duguje 20000 eura,a parking je bez našeg znanja predala drugimai time poljulala partnerstvo.

Takodje je dogovoreno da djelujemo aktivnije I po pitanju postavljanja kabla,mozda I da se  obratimo medijima tekstom o stetnosti kabla,kao I da formiramo komisiju I da se pripremamo sa zahtjevom da se trafostanica izmjesti negdje gdje bi bila manje stetna.Mihovic Labud je u kontaktu sa istom komisijom u Italiji I na javnu raspravu će ići I Dragan Buzdovan ispred NVO .

Što se tiče plaćanja spornih zakupaca Dragan Buzdovan je istakao da je firma Spinel spremna da plati 12 mj. Po 150 e kako I piše u ugovoru I od Marta po 450 e po novom ugovoru.S obzirom da nismo kvalitetno pratili ispunjavanje prošlog ugovora sa aspekta održavanje  predloženo je da se prihvati ponuda I dalja saradnja.Dekorativa je tražila razumijevanje , plaćat će manjeno  I da će do kraja ljeta ispeglati ugovor.

 

4.Dogovoreno  je da  Predsjednik NVO trazi da Prelevic bude prisutan  rocistu zakazanom 14.06.2011 god u 10 h,i da se nakon toga ode u budvanski katastar,kako bi se

potvrdio zakazani termin.(17.06.2011) I dogovorio način  izdavanja kvalitetnih rješenja kao I problem gradsko graÄ‘evinskog zemljišta.Takodje je dogovoreno I da Prelevic bude prisutan na ročište u katastar 17.06.2011 god.

 Dogovoreno je da se naredni sastanak upravnog odbora NVO u proširenom sastavu,sa novitetima sa rocista u Sudu I ,iz katastra,u vezi parkinga, kabla,i drugih znacajnih aktuelnih pitanja,odrzi u srijedu 15.06.2011 god.

  Dogovoreno je da ispred NVO rocistu prisustvuju Predsjednik NVO Branko Strahinja,Ilic Ivo,Pejovic Branko s obzirom da je sudija na prošlom ročištu izjavio da će zabraniti prisustvo Draganu Buzdovanu.

Zaključeno je da je sastanak  bilo potrebno kao I korisno što smo održali , a pogotovo radi kontinuiteta djelovanja.

 

Sastanak je završen u 20 I 30 h.

Zapisnik Vodila                                            Predsjednik Odbora

Sanja Tičić                                                   Buzdovan Dragan

 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Trenutno je 1 gost na vezi

Glasanje

Ocjenite web sajt