• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik od 28.10.2011. E-pošta
28.10.2011
ZAPISNIK
Sa redovnog sastanka Skupstine NVO ''Jaz-Mrcevo polje''
U prostoriji NVO,dana 28.10.2011 god. Sa pocetkom u 19 h.

Dnevni red:
1. Sastanak Skupštine uz prisustvo gosp. Uskokovića,na predlog predstavnika sela Glavatičići. Sastanku prisutna 24 člana Skupstine ,te kvorum za raspravu I odlučivanje postoji. Sastanak vodi Predsjednik NVO Ivo Ilić.
1. Na poslednjem sastanku Upravnog odbora je odlučeno da se sazove skupština I organizuje sastanak na kojem bi prisustvovao gosp. Uskoković kako bi čuli njegovo vidjenje naseg procesa knjizenja zemlje u Mrčevom polju, I razgovarali o njegovom eventualnom angazovanju.
Gospodin Uskoković  je naglasio da on ne radi sam,već da je  predsjednik Podgoričkog udruzenja za zaštitu I povraćaj privatne svojine, I da tu ekipu čine jos četvorica pravnika. Ovom temom se bavi već 15 godina I veoma je upućen u samu problematiku.
Dalje,on smatra da su predstavnici naše organizacije a I naš pravni zastupnik napravili mnogo propusta u samom procesu,da je mnogo toga nepotrebnog uradjeno,I da su se mnogi rokovi propustili.
 
Ono sto bi oni uradili je sledeće: trazili poništaj rješenja iz 2007. godine o upisu susvojine Montepranza, uporedo sa tim izračunali bi tačnu kvadraturu zemljišta u Mrčevom polju I vidjeli zašto je kvadratura u poravnjanjima manja od ukupne površine polja. Smatra da gospodja Kavedzic ne moze da bude sluzbeno lice u ovom postupku jer smatra da ona snosi svu krivicu zbog upisa Montepranza, I trazili bi njeno isključenje iz postupka. Takodje,smatra da smo trebali podnositi krivične prijave protiv sluzbenih organa.
 
Uslovi za njihovo angazovanje su : prekid saradnje sa Advokatskom kancelarijom Prelević jer smatraju da ne mogu zajedno da vode ovaj postupak, potpisivanje ugovora na godinu dana I poslije isteka ugovora bi se odlučivalo o daljem angazmanu. Mjesečna naknada bi iznosila 3000 €, a o nagradi bi se govorilo tek kad se donese prvo rjesenje i iznos bi odredila naša organizacija. U slučaju da mi nismo zadovoljni njihovim radom, oni bi nam vratili sav novac.
Jedan od uslova je I da se  svi vlasnici zemlje  sloze sa obimom prava koje bi oni tehnički utvrdili, I odreknu prava zalbe, jer smatra da se ne smije dozvoliti da neko ko nije zadovoljan jednom tuzbom ugrozi cijeli proces. Ostavinske postupke ne bi radili.
 
ÄŒlanovi skupštine su imali različita mišljenja,ali je dogovoreno da se o angazovanju gosp. Uskokovića naknadno dogovore.
 
 
Predsjednik NVO
Ivo Ilić
 
Zapisnik vodila                                                            
Jelena Ivković                                                              
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Trenutno je 1 gost na vezi

Glasanje

Ocjenite web sajt