• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik od 03.11.2011. E-pošta
03.11.2011
 SA REDOVNE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
 U prostoriji NVO,dana 03.11.2011 godine sa pocetkom u 19 h.
 
                        Dnevni red:
 
1. Izvještaj sa sastanka u Ministarstvu Finansija
2. Regulisanje odnosa sa Opstinom Budva
3. Razno
Sastanku prisutno 9 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ivo Ilić.
1. Predsjednik NVO Ivo Ilić je prisutne obavijestio o toku sastanka u Ministarstvu Finansija. Rezultat tog sastanka je takav da je zalba Montepranza kod 5(pet) rjesenja prihvaćena I ona se vraćaju na postupak,dok je kod jednog najnovijeg rješenja zalba odbijena I to ce rješenje biti potvrdjeno. To prvo rješenje je pravosnazno I ne odlaze izvršenje rješenja. Usvaja se I zalba advokatske kancelarije Prelević na rješenje u čijem se članu 2. mi brišemo sa odredjenih parcela a upisujemo na druge što uopšte nije ni trazeno u našem zahtjevu za upis.
Branko Strahinja je obavijestio da je dogovoreno da će se organizovati jedan zajednički konstruktivni sastanak sa Upravom za nekretnine ,područna jedinica  Budve I Ministarstvom Finansija u Budvi povodom našeg slučaja,da bi se vidjelo na koji način će se proces knjizenja odvijati. Istakao je I činjenicu da u zapisniku iz Katastra u Budvi stoji da se taj zapisnik odnosi I na sva ostala rješenja o promjeni upisa podataka na nepokretnostima u Mrčevom polju.
Branko Pejović je naglasio da postoji I zalba Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa,I Ministarstvo Finansija će se sa njima naknadno konsultovati vezano za naše rješenje. Takodje,njemu je rečeno da se ovo rješenje odnosi na sva ostala rješenja I da će se na isti način postupiti prema svim budućim rješenjima. Smatra I da bi najefektivnije bilo da se zakaze sastanak nase organizacije sa katastrom iz Budve,jer dalji tok procesa najviše zavisi od njih.
 
Utisci sa sastanka su pozitivni I moze se očekivati da cijeli proces krene u dobrom smjeru.
Predsjednik NVO Ivo Ilić je dao predlog da se odrzi sastanak sa Advokatskom kancelarijom Prelević kako bi se odlučilo koji je naš sledeći potez, I šta je najpreče da se rješava.
2. Predsjednik Ivo Ilić je obavijestio prisutne da je već stupio u kontakt sa predsjednikom Opštine Budva u vezi sa njihovim dugom za zakup zemljišta, ali je on usled privatnih obaveza odlozio taj razgovor. Zahtijevaćemo isplatu duga u cjelosti do isteka ugovora,da bi potpisali novi ugovor I očekivali retroaktivnu isplatu.
Dragan Buzdovan smatra da je najbolje odrediti rok do kojeg Opština Budva mora da isplati dug, a ako se rok ne ispoštuje zabraniti korišÄ‡enje prostora.
3.  Raspravljalo se o finansijama ove organizacije.  Dat je predlog da se donesu retroaktivne odluke o nabavci tehničkih sredstava. Za je bilo 6 članova a protiv 3.Uzdrzanih nema. 
Donijeta je odluka da se retroaktivno donesu odluke za prethodne račune.
Dat je predlog da za svaku buduću nabavku u iznosu do 100€ predsjednik mora dati saglasnost,a za svaki veći iznos odluka se mora donijeti u upravnom odboru.
Predlog je jednoglasno usvojen.
Naš zakupac Zeković Zahudin je predao molbu da se njegova kirija smanji sa 300€ na 200€, zbog smanjenja obima posla.
Predlog je jednoglasno usvojen.
 

Predsjednik NVO

Ivo Ilić

 

Zapisnik vodila

Jelena Ivković                                                           

 
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Trenutno je 2 gostiju na vezi

Glasanje

Ocjenite web sajt