• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Obavještenja arrow OBAVJEŠTENJE 2: PRESTANAK SARADNJE S ADVOKATSKOM KANCELARIJOM PRELEVIĆ
OBAVJEÅ TENJE 2: PRESTANAK SARADNJE S ADVOKATSKOM KANCELARIJOM PRELEVIĆ E-pošta
10.02.2012
Ovom prilikom vas obavještavamo da nam je dana 19.01.2012. godine Advokatska kancelarija Prelević uputila dopis u kom stoji da tim danom jednostrano raskidaju sporazum izmaÄ‘u NVO Jaz-Mrčevo polje i te Advokatske kancelarije, kao i sve pojedinačne Ugovore o pravnom zastupanju koji su zaključeni izmeÄ‘u ranijih vlasnika i njihovih naslednika sa Advokatskom kancelarijom Prelević, izuzev onih ugovora sa ranijim vlasnicima za koje je donijeto prvostepeno rešenje.
Kako u prethodnom periodu nismo uspjeli da ostvarimo očekivanu željenu saradnju sa navedenom advokatskom kancelarijom, smatramo da je ovo najbolje rešenje za obije strane, kako ne bi došlo do odugovlačenja postupka, što nama ne bi išlo u prilog.
U narednom periodu Advokatska kancelarija Prelević će nam vratiti dokumentaciju koju smo joj stavili na raspolaganje, radi lakšeg i bržeg voÄ‘enja postupka, a koja je od značaja za konačno ostvarivanje naših prava.  
Posle prijema pomenutog dopisa kontaktirali smo druge advokatske kancelarije radi razgovora o njihovom potencijalnom zastupanju u ovoj pravnoj stvari, i naišli na zainteresovanost više advokata. Nakon što upravni odbor naše NVO obavi detaljne razgovore sa advokatskim kancelarijama čije učešÄ‡e razmatramo, obavijestićemo Skupštinu o rezultatima pregovora i uslovima zastupanja, nakon čega ćemo izabrati pravnog zastupnika. Kako smatramo da postupak knjiženja naših prava u mnogome zavisi od državnih organa i da je donošenje rešenja o knjiženju naš primarni cilj, uloga budućeg pravnog zaštitnika NVO-a, ukoliko se počne sa knjiženjem, bila bi prije svega administrativna, i sastojala bi se u pripremi dokumentacije i podnošenju zahtjeva, kako bi se postupak knjiženja brže sproveo.
 
< Prethodno   Sledeće >