• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Obavještenja arrow Obavještenje
ObavjeÅ¡tenje E-pošta
02.04.2012
Obavještenje vlasnika zemljišta sa poslednje sjednice Upravnog odbora NVO Jaz – Mrčevo polje. Odnos sa Opštinom Budva.
 
Na sjednici održanoj dana 22.03.2012. god. Upravni odbor je donio odluku da se zabrani upotreba fudbalskog kompleksa na Jazu, zbog neizmirenih potraživanja, odnosno nepoštovanja ugovorom preuzetih obaveza.

           

Naime, dana 08.03.2012. godine zaključen je Ugovor o zakupu zemljišta izmeÄ‘u NVO Jaz – Mrčevo polje, kao zakupodavca i Opštine Budva kao zakupca. Navedenim ugovorom je utvrÄ‘en način otplate duga u iznosu od 25.000,oo eura, tako što je trebalo da u roku od 3 danan od dana zaključenja ugovora bude isplaćeno pola duga, dok je drugu polovinu trebalo isplatiti u roku od 30 dana. Kako je nastao ovaj dug vlasnici se mogu informisati, takoÄ‘e na našem sajtu u dijelu „Obavještenja“ od 10.02.2012. godine. U pogledu dijela ugovora koji se odnosi na cijenu zakupa, zadržana je ona cijena koju je predložila Opština, a koja se i do sada naplaćivala. Opština nije u potpunosti izmirila obavezu ni iz ugovora za predhodni period, gdje i dalje postoji dug u iznosu od 1.711,44 eura

            TakoÄ‘e želimo da podsjetimo vlasnike, da je odlukom upravnog odbora od dana 10.01.2012. god. odlučeno da se korišÄ‡enje sportskog kompleksa na Jazu za period januar i februar 2012. godine, odnosno pripremni period za drugi dio sezone, ne naplaćuje, već su tereni ustupljeni FK Mogrenu u najvećem, i FK Grblju u manjem dijelu, besplatno. U dosadašnjim odnosima sa Opštinom pokazali smo visok stepen razumijevanja za njenu nezavidnu finansijsku situaciju i trudili smo se da uvijek izaÄ‘emo u susret njihovim molbama koje su se odnosile na ispunjenja ugovornih obaveza, kao i da olakšamo položaj u kojem se Opština nalazi. Shodno tome i ova odluka upravnog odbora je donijeta sa ciljem da se Opštini odnosno Mogrenu, omogući prikupljanje sredstava ustupanjem terena stranim i domaćim ekipama koje su dolazile na pripreme. Na sastanku održanom sa predstavnicima Opštine koji je prethodio zaključenju ugovora za 2012. godinu, potvrÄ‘eno nam je da je sportski kompleks koristio veliki broj gostujućih ekipa, što je doprinijelo afirmaciji sportskog turizma u Budvi. Mi smo takav stav shvatili krajnje pozitivno, vjerujući da u sledećem ugovornom periodu neće biti problema oko isplate, te da je naša odluka o ustupanju terena, kako je to napred opisano, stvarno postigla cilj kome smo se svi nadali. MeÄ‘utim, ispalo je drugačije. 

            Sedam dana nakon zaključenja ugovora, u kontaktu sa predstavnicima Opštine nam je saopšteno da imaju problem sa finansijama, odnosno da se nalaze u nezavidnoj finansijskoj situaciju, s obzirom da im je blokiran račun, te da će pokušati da obezbijede sredstva, ali da nisu sigurni. Mi smo, u namjeri da pomognemo, odložili sastanak Upravnog odbora na kojem je trebalo da se odlučuje o ugovornim obavezama, ostavljajući Opštini sedam dana duži rok za ispunjenje istih. Kako ni u naknadnom roku nije izvršena uplata, na sledećoj sjednici upravnog odbora donijeta je odluka, kako je to prethodno opisano. U dopisu koji je poslat Opštini 27.03.2012. godine obavijestili smo ih o odluci, pozvali na predaju terena i ukazali na to da će ugovor biti raskinut u roku od 7 dana od dana prijema dopisa, otkazom od strane zakupodavca.

 
< Prethodno   Sledeće >