• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Obavještenja arrow ZAPISNIK SA REDOVNE SJEDNICE 02.03.2012.
ZAPISNIK SA REDOVNE SJEDNICE 02.03.2012. E-pošta
02.03.2012

ZAPISNIK SA REDOVNE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 02.03.2012. god. sa početkom u 18 h. 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika i odluka
2. Saopštenje Ivane Petričević
3. Sastanak u katastru Budva
4. Ugovor sa Opštinom Budva
Sastanku prisutno 10 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ivo Ilić
1.    Usvajanje zapisnika i odluka:
 
 Na početku sastanka jednoglasno su usvojeni zapisnici i odluke sa predhodnog sastanka.
 
2. Saopštenje Ivane Petričević
 
Shodno odluci sa prethodnog sastanka da se pošalje dopis Vladi Crne Gore, tačnije Ivani Petričević, u kojem će se postaviti sva pitanja vezana za saopštenje sa VI sjednice Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, dobili smo odgovor gdje. Petričević putem maila, u kojem se navodi da zemljište u navedenom saopštenju nije zemljište u Mrčevom polju, već obuhvata samo zemljište u Tivtu KO Mrčevac.
 
3. Sastanak u katastru Budva
 
Predstavnici NVO su odrzali sastanak sa načelnicom katastra u Budvi gdjom. Mirom Marović, na kojem su zahtijevali da se ubrza rad katastra vezan za naša rješenja, s obzirom da smo dobili usmeno obećanje gospodje Kavedzić. Na sastanku je rečeno da se rješenje neće donijeti ove nedjelje, već se isto odlaze za sledeću nedjelju. Takodje, na sastanku je bilo riječi i oko stava 2. rješenja koje glasi da se vlasnici brišu sa jednog dijela zemljišta u Mrčevom polju, a upisuju na drugi dio, i predstavnici NVO su zahtijevali brisanje tog stava jer to nije predmet našeg zahtjeva. Takodje su istakli činjenicu da je Ministarstvo Finansija upravo iz tog razloga jedno rješenje ukinulo i da je u tom ukidnom rješenju dalo upustvo da je stav 2  iz tog rješenja prekršaj. Iz katastra je dobijen odgovor da cijeli proces mora tako da se izvrši jer ne mogu svi vlasnici biti upisani na cijelo zemljište,
Generalno mišljenje odbora Nvo je da je glavno pitanje upravo taj stav 2. rješenja, jer u slučaju pozitivnog rješenja taj stav moze biti zamka, i da je zbog toga najbolje angazovati pravno lice.
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da ga je kontaktirala Ana Cerović iz Ministarstva Finansija koja je tom prilikom rekla da će svakako odrzati sastanak sa katastrom iz Budve, ali da ona ne moze da garantuje za njihov rad.
Branko Strahinja je obavijestio prisutne da je na sastanku u katastru Budve rečeno da je glavni razlog nedonošenja rješenja preopterećenost katastra. Predstavnici NVO su ponudili da NVO finansira angazovanje jednog sluzbenika kako bi pomogli katastru da u što skorijem roku donesu rješenja, na što su dobili negativan odgovor.
Dragan Buzdovan je obavijestio prisutne da će u srijedu 07.03.2012. biti spremna za preuzimanje preostala dokumentacija vlasnika zemlje koja je ostala u advokatskoj kancelariji Prelević, i koju će članovi NVO preuzeti kako bi nastavili sa trazenjem pravnog lica koje bi nas dalje zastupalo.
 
4. Ugovor sa Opštinom Budva
 
Predstavnici NVO su odrzali sastanak sa Opštinom Budva na kojem je rečeno da je Opština i dalje zainteresovana za zakup zemljišta , te da su zainteresovani da zaključe nov Ugovor , uz obavezu da izmire dugovanja za korišÄ‡enje terena od isteka ugovora do januara 2012. godine.
 
Jednoglasno je donijeta odluka da se zaključi nov Ugovor o zakupu zemljišta sa Opštinom Budva, uz obavezu odredjivanja načina refinansiranja preostalog duga.
 
< Prethodno   Sledeće >