• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
ZAPISNIK SA REDOVNE SJEDNICE 24.02.2012. E-pošta
24.02.2012
ZAPISNIK SA REDOVNE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE'' U prostoriji NVO,dana 24.02.2012. god. sa pocetkom u 17 h.
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika i odluka
2. VI sjednica Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte
3. Katastar Budva
4. Obavještenje
5. Razno
Sastanku prisutno 10 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ivo Ilić.
1.    Usvajanje zapisnika i odluka:
 
 Na početku sastanka jednoglasno su usvojeni zapisnici i odluke sa predhodnog sastanka
Jednoglasnom odlukom se konstatovala promjena članova upravnog odbora NVO i to: umjesto Zeljka Vasovića sada kao predstavnik sela Seoce je Sreto Janović, i umjesto Iva Lazarevića predstavnik sela Glavatičići je Marko Parapid. Jednoglasnom odlukom je konstatovana  i promjena predsjednika NVO-umjesto Branka Strahinje sada je Ivo Ilić.
         
2.   VI sjednica Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte
 
U saopštenju sa VI sjednice Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte,kojom je predsjedavao predsjednik Vlade i predsjednik Savjeta Igor Lukšić  navodi se da će se modelom privatno-javnog partnerstva u zakup ponuditi, izmedju ostalih i preduzeće “Montepranzo-Bokaprodukt” AD Tivat,  kao i da će se ponuditi prodaja dijela imovine istog preduzeća. Ovim saopštenjem otvaraju se mnoga pitanja vezana za zemljište u Mrčevom polju. Da li se ovaj predlog odluke o privatizaciji  odnosi i na zemljište u Mrčevom polju, i da li se se taj dio imovine preduzeća “Montepranzo-Bokaprodukt” AD Tivat koja se nudi na prodaju, takodje odnosi na već pomenuto zemljište.
ÄŒlanovi upravnog odbora NVO dijele mišljenje kako se na ova pitanja odgovor mora dobiti u što kraćem roku,kako bi se otklonio nemir koji je kod vlasnika zemlje i njihovih porodica izazvalo saznanje o privatizaciji preduzeća koje je nazakonito upisano na našoj zemlji.
Takodje, bilo je predloga da se sa našom problematikom upoznaju političke partije,a i MANS kako bi se problem što prije riješio, jer je naša obaveza da se reaguje.
Jednoglasno je usvojena odluka da se pošalje dopis Vladi Crne Gore, tačnije Ivani Petričević, u kojem će se postaviti sva pitanja vezana za saopštenje sa VI sjednice Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.
 Jednoglasno je donijeta odluka da se ovaj dopis a i saopštenje sa VI sjednice Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte objavi na našem sajtu kako bi se obavijestila javnost.
 
3.  Katastar Budva
 
Na ročištu koje se odrzalo 30.01.2012. u katastru u Budvi, je rečeno da će se Zaštitnik imovinsko-pravnih interesa Crne Gore izjasniti povodom našeg rješenja o ispravci upisa u roku od 18 dana od odrzavanja ročišta. Kako je taj rok istekao,naši predstavnici su posjetili katastar u Budvi gdje su dobili obećanje da će se rješenje donijeti tokom sledeće nedjelje. Takodje, tokom ovih dana predsjednik NVO Ivo Ilić je bio kontaktiran od strane Ane Cerović iz Sektora za imovinsko pravne odnose, i tom prilikom je obećano da će u slučaju da se prihvati još jedna zalba Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa,naš slučaj biti prioritetan.
 
4.  Obavještenje
 
Predsjednik NVO Ivo Ilić je obavijestio prisutne članove o njegovim dosadašnjim naporima u trazenju novog advokata. Naime, razgovarao je sa nekoliko advokata,ali svi traze odredjenu dokumentaciju kako bi se bolje upoznali sa našim predmetom. Advokatska kancelarija Prelević još uvijek nije dostavila neophodnu dokumentaciju, iako smo to više puta trazili, ali je obećano da će je dostaviti do kraja sledeće nedjelje.
         
5. Razno
 
Jednoglasno je donijeta odluka da se odobri zahtjev “Igraonice-Bajka” Radanovići, koji su trazili da zakupe prostor pored kancelarije NVO, s tim da bi oni kao zakupac cijeli prostor morali sami pripremiti za rad ( rasvjeta, grijanje, krečenje, kontrolno brojilo za mjerenje struje) i sve to uz mjesečnu nadoknadu u iznosu od 50 €.
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Trenutno je 1 gost na vezi

Glasanje

Ocjenite web sajt