• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Obavještenja arrow ZAPISNIK SA REDOVNE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA 10.01.2012.
ZAPISNIK SA REDOVNE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA 10.01.2012. E-pošta
10.01.2012

ZAPISNIK SA REDOVNE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''

U prostoriji NVO,dana 10.01.2012. godine sa pocetkom u 17 h.

Dnevni red:

1. Usvajanje zapisnika i odluka sa prethodnih sastanaka

2. Odnos sa Opstinom Budva

3. Izvještaj sa sastanka u katastru Budva

4. Javnost

5.Razno

Sastanku prisutno deset članova Upravnog Odbora te kvorum za raspravu i odlučivanje postoji.

Sastanak vodi Predsjednik NVO Ivo Ilić.

1. Na pocetku sastanka  jednoglasno su usvojeni  zapisnici sa prethodnih sastanaka. Takodje,sve donijete odluke na prethodnim sastancima su potpisane i usvojene.     
 
2.   Shodno odluci koja je donijeta 09.12.2011. godine na sastanku Upravnog odbora NVO,  Opstina Budva i Fudbalski klub Mogren su pismenim putem obavijesteni o dugovanjima  Opstine . Nakon toga, uslijedila je uplata u iznosu od 11530 €, medjutim to nije ukupan iznos duga i tim povodom je predsjednik Nvo Ivo Ilić više puta kontaktirao njihove predstavnike koji su tim putem obećali da će do petka 13.01.2012. godine isplatiti preostali dug u iznosu od 6200 €. Zamolili su da im  se do petka omogući nesmetano korišÄ‡enje terena, a sredinom sledeće nedjelje bi pristupili zaključenju  novog  ugovora o zakupu zemljišta.   
U medjuvremenu,  FK ²Grbalj² je  predao zahtjev nasoj organizaciji,da im se omogući korišÄ‡enje sportskih terena na Jazu.
 
Donijeta je odluka da se FK Mogren-u dozvoljava korišÄ‡enje sportskih terena na Jazu do dana 13.01.2012. godine,uz obavezu da se do tada uplati preostali dug u iznosu od 6200 € po prethodnom ugovoru, kako bi se nastavilo korišÄ‡enje terena.
 
  Takodje,donijeta je odluka i da se dozvoli FK Grbalj da koriste jedan travnati i jedan plasticni teren na Jazu u periodu od 11.01.2011. do 01.02.2012. ,shodno njihovom zahtjevu.  O ovoj odluci će se obavijestiti i FK Mogren i FK Grbalj. Jedan član je bio protiv (Djuro Ljubanović).Terene će odrzavati ekipe koje koriste iste,a za raspored termina korišÄ‡enja je zaduzen Dušan Kunjić.
             
 
3. Predsjednik NVO Ivo Ilić je obavijestio prisutne o dešavanjima na sastanku 25.12.2011 godine u katastru Budva,shodno rješenju Uprave za nekretnine Budva gdje su usvojeni naši zahtjevi, a na koje su ulozili zalbu ²Montepranzo² i Zastitnik imovinsko-pravnih interesa Crne Gore. Zalba Montepranza je odbijena, ali prema odluci Ministarstva finansija mora se odrzati ročiste gdje će se i Zastitnik imovinsko-pravnih interesa izjasniti povodom tog rješenja. Cilj sastanka je bio da se to ročište zakaze u najkraćem mogućem roku,i da se nakon toga donese rješenje. Ročište je zakazano za 20.01.2012, i rečeno je da će se ubrzo nakon toga donijeti rješenje koje će biti u našu korist.
Dragan Buzdovan je obavijestio prisutne da je stupio u kontakt sa gosp. Radomirom Prelevićem i dogovorio sastanak sledeće nedjelje, na kojem će prisustvovati Ivo Ilić,Branko Buzdovan,Branko Pejović i Branko Strahinja.
 
4. U predhodnom preiodu su u dnevnim novinama Vijesti,izašla dva članka vezana za našu organizaciju,odnosno vezani za korišÄ‡enje terena na Jazu i za cijeli proces knjizenja. Dragan Buzdovan je obavijestio prisutne kako je on u dogovoru sa Predsjednikom NVO Ivom Ilićem dao izjavu za radio Budva vezanu za korišÄ‡enje sportskih terena i dugovanju Opstine Budva a i samom procesu knjizenja. Nagovijestio je da je ta izjava iskorišÄ‡enja za novinske članke koji su izašli u dnevnim novinama, i da on nije direktno učestvovao u tome.  
Predsjednik NVO Ivo Ilić je naglasio da je svako pozitivno komentarisanje na ispravku knizenja nase imovine dobro,jer se na taj nacin predstavnici vlasti obavezuju u tom smjeru. Medjutim,smatra da trebamo biti oprezni, i da ne smijemo dozvoliti da javna glasila koriste nase izjave kako bi napravili članak u novinama,jer se uvijek mogu pogrešno tumačiti. Njegov predlog je da se ne oglašavamo u javnost dok se ne konkretizuju odnosi i sa Opstinom Budva a i sve vezano za proces knjizenja.
 
5. Obzirom da je zbog vremenskih neprilika, krov na prostoru koji dajemo u zakup kompletno uništen, jednoglasno je donijeta odluka da se popravi krov na način što će se uloziti 5000 €,polovinu iznosa plaća organizacija,a druga polovina bi bila nadoknadjena na način sto bi zakupac bio oslobodjen plaćanja kirije 3 mjeseca.
Jednoglasno je donijeta odluka da se usvoji trošak  u iznosu od 130€ za popravku krova kancelarije i strazarske kućice.
Dušan Kunjić je predlozio nabavku uniformi za strazare i pripremio predračun u iznosu od 297 €.Jednoglasno je donijeta odluka da se strazarima obezbijede uniforme za rad i potreban alat,i poveća plata za iznos od 50€.
Jednoglasno je usvojen zahtjev Nebojše Kuč, kojim mu je odobreno privremeno parkiranje 2 autobusa ,na otvorenom prostoru u blizini kancelarije,uz mjesečnu nadoknadu od 50€.
 
 
< Prethodno   Sledeće >