• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
ZAPISNIK SA REDOVNE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA E-pošta
22.03.2012

Dnevni red:

1. Usvajanje zapisnika i odluka

2. Ugovor sa opštinom Budva

3. Obavještenje sa sastanka u  Upravi za nekretnine Podgorica

Sastanku prisutno 9 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje postoji.

Sastanak vodi Predsjednik NVO Ivo Ilić.

1. Usvajanje zapisnika i odluka:
 
 Na početku sastanka jednoglasno su usvojeni zapisnici i odluke sa predhodnog sastanka.
 
2. Ugovor sa opštinom Budva
 
Shodno odluci sa prethodnog sastanka upravnog odbora NVO, Ugovor sa opštinom Budva je zaključen 09.03.2012. i njime je predvidjena isplata duga od 25 000 €, na način što se u roku od 3 dana trebala isplatiti polovina duga, a druga polovina krajem mjeseca. Kako do izmirenja duga nije došlo, predsjednik NVO je kontaktirao nadlezne u opštini Budva koji su tom prilikom rekli da se opština nalazi u veoma teškoj finansijskoj situaciji. Rok za isplatu duga je pomjeren za 7 dana,tačnije do ovog sastanka UO, i uprkos tome dug nije izmiren.
Na sastanku je bilo predloga da se još jednom produzi rok opštini Budva za izmirenje duga prema NVO, medjutim većinom glasova je donijeta odluka da se opština Budva pismenim putem obavijesti da u roku od 3 dana predaju ključeve objekata na terenima na Jazu, i da se zabrani korišÄ‡enje terena FK Mogren.
 
3. Obaviještenje sa sastanka u Upravi za nekretnine Podgorica
 
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da ga je kontaktirala gospodja Ana Cerović i tom prilikom obavijestila da nov direktor Uprave za nekretnine Crne Gore gosp. Dragan Kovačević zeli da organizuje sastanak sa predstavnicima NVO kako bi se bolje upoznao sa našim slučajem. Sastanku su prisustvovali  Branko Strahinja, Branko Pejović, Dragan Buzdovan, advokat iz advokatske kancelarije Prelević kao i gospodin Uskoković kao pravni zastupnik predstavnika sela Glavatičići.
Branko Strahinja je obavijestio prisutne da je direktor katastra Podgorica na sastanku obećao da će formirati komisiju koja će otići u katastar Budva, kako bi se informisali o trenutnom stanju u vezi našeg slučaja. Takodje, izrazio je nezadovoljstvo jer je gosp. Uskoković u jednom momentu napustio sastanak i rekao da na sastanku gubi vrijeme. Naime, gosp. Uskoković tvrdi da je rješenje,za koje zahtjev je i NVO podrzalo, da se briše Montepranzo gotovo, i da nema potrebe praviti zahtjev i da se briše Bokakomerc.
Povodom toga, predsjednik NVO je kontaktirao gospodju Cerović, koja je tom prilikom rekla da se zahtjevom gosp. Uskokovića trazi brisanje samo firme Montepranzo, a da su na zemlju u Mrčevom polju nepravedno upisane dvije firme( Montepranzo i Bokakomerc). Naime, 2007 godine je zahtjev za knjizenje podnio samo Montepranzo, ali je katastar u Budvi uknjizio obije firme. Kako su obije firme uknjizene na isti način, predsjednik NVO smatra da bi obije firme trebale biti isknjizene u isto vrijeme. Gospodja Cerović je rekla da će ona morati da postupi po zahtjevu,dakle da isknjizi samo Montepranzo, ali da će cijeli slučaj razmotriti još jednom, i da će sledećeg petka biti gotovo rješenje.
Stav NVO je da je isknjizenje Montepranzo pozitivno ,ali ne i dovoljno.
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Trenutno je 1 gost na vezi

Glasanje

Ocjenite web sajt