• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
ZAPISNIK E-pošta
07.06.2012

SA REDOVNE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''

U prostoriji NVO,dana 07.06.2012. god. sa početkom u 18 h.

 

Dnevni red:

 

1. Usvajanje zapisnika i odluka

2. Auto-kamp na Jazu

3. Sastanak u Upravi za nekretnine Crne Gore

4. Rješenje Višeg suda  Podgorica

5. Razno

Sastanku je prisutno 10 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ivo Ilić.
 
1.    Usvajanje zapisnika i odluka:
 
Na početku sastanka jednoglasno su usvojeni zapisnici i odluke sa prethodnog sastanka.
 
2.  Auto-kamp na Jazu
        
Prethodnih dana je predsjednik NVO bio kontaktiran od strane zakupaca auto-kampa , koji su trazili saglasnost NVO kako bi koristili zemlju na Jazu. Generalno mišljenje članova odbora je da mi nismo nadlezni da izdajemo saglasnost,jer je to zemljište predmet Ugovora o zakupu sa opštinom Budva.
Donijeta je jednoglasna odluka da Nvo nije nadlezna za davanje saglasnosti za naplaćivanje parkinga na Jazu, već je to nadleznost opštine Budva dok je Ugovor o zakupu zemljišta na snazi.
 
3. Sastanak u Upravi za nekretnine Crne Gore
 
Odrzan je sastanak sa načelnikom Uprave za nekretnine Crne Gore Draganom Kovačevićem, na kome su prisustvovali članovi NVO Dragan Buzdovan,Branko Pejović i Branko Strahinja.
Dragan Buzdovan je obavijestio prisutne da su tema sastanka bila rješenja koja su izdata od strane katastra u Budvi u periodu od 30.04. 2012 do 10.05.2012. godine. Kao i kod prethodno izdatih rješenje,prisutan je sporni stav 2. tih rješenja gdje se vlasnici brišu iz zajedničke svojine na odredjenim listovima nepokretnosti. Direktor Uprave za nekretnine Crne Gore je rekao da sporni stav 2. rjesenja nije opasan.
Takodje, tema sastanka je i bilo brisanje Montepranza i Bokakomerca a upisivanje RO Boka, pravnog prethodnika pomenute dvije firme, na šta je odgovoreno da neće biti nikakvih problema.
Pomenut je i problem takozvanog „trougla“, gdje je rečeno da je predsjednik Opštine Budva gosp. Lazar Radjenović poništio odluku Opštine gdje je pomenuto zemljište vraćeno.
Branko Pejović je obavijestio prisutne da je na sastanku obećano da će vlasnici biti uknjizeni na svo zemljište koje je obuhvaćeno Zapisnicima o poravnanju iz 1992/93 godine,tj obećano je da se Zaštitnik imovinsko-pravnih interesa neće zaliti.  Na zemljište koje nije pokriveno Zapisnicima o Poravnjanju će biti upisana drzava, u obliku pravnog subjekta RO Boka. Takozvani „trougao“ će biti upisan na Opštinu Budva,jer je Opština povukla saglasnost gdje je pomenuto zemljište vraćeno. Jedini način za povraćaj gradsko gradjevinskog zemljišta i zemljišta koje nije obuhvaćeno Zapisnicima o poravnjaju je taj da se da predlog zakona Skupštini Crne Gore kako bi se u valjanom roku trazio povraćaj pomenute zemlje.
Zakazan je sastanak sa predsjednikom Vlade Crne Gore Igorom Lukšićem.
 
 
4.Rješenje Višeg suda Podgorica
 
Viši sud u Podgorici je donio rješenje kojim se ukida presuda Osnovnog suda u Kotoru gdje je usvojena zalba advokatske kancelarije Prelević. U tom postupku je zahtijevana privremena mjera,kako bi se zemljište u Mrčevom polju zaštitilo od tendera za prodaju . Zaključeno je da je ovo rješenje veoma pozitivno.
 
5.Razno
 
U periodu 01.04.2012. do 01.06.2012. strazar Dragan Bajković je bio opravdano odsutan zbog bolesti, i u tom periodu su ga mijenjala druga dva strazara. Njegov predlog je da se strazarima koji su ga mijenjali NVO isplati 2 plate za taj period,a da se njemu u budućem periodu odbija od plate iznos od 700 €.
Donijeta je jednoglasna odluka da se odobre sredstva u iznosu od 700 €, za nadoknadu strazarima koji su mijenjali Dragana Bajkovića tokom 2 mjeseca, bez naknadnih odbijanja od plate.
Odbijen je zahtjev Zdravka Kovačevića za izdavanje prostorije površine od 160 m²( bivsi zakupac Spinel) po cijeni do 2€ po m², jer je cijena zakupa 3€ po m².
Jednoglasno je donijeta odluka da se odobri zahtjev Milinka Neškovića za zakup prostorije površine  40 m² ( bivsa farma kokosaka) uz mjesečnu nadoknadu od 100 €.
 
 
Predsjednik NVO
Ivo Ilić
 
Zapisnik vodila
Jelena Ivković                                                           
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Trenutno je 1 gost na vezi

Glasanje

Ocjenite web sajt