• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
ZAPISNIK E-pošta
20.07.2012

SA REDOVNOG SASTANKA UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''

U prostoriji NVO,dana 20.07.2012. god. sa početkom u 20 h.

 

Dnevni red:

 

1. Usvajanje zapisnika i odluka

2. Pravni predstavnik

3. Razno

Sastanku je prisutno 8 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ivo Ilić.
 
Usvajanje zapisnika i odluka:
 
Na početku sastanka jednoglasno su usvojeni zapisnici i odluke sa prethodnog sastanka.
 
2. Pravni zastupnik
           
Komisija zaduzena za vodjenje pregovora sa drugim advokatima je prethodnih dana obavila više razgovora sa advokatskom kancelarijom Velimirović iz Podgorice, te je njihov predlog da se upravo sa tom kancelarijom i ostvari saradnja. Dragan Buzdovan ,kao član komisije, smatra da bi ta kancelarija bila sposobna da preuzme slučaj zemljišta u Mrčevom polju, i da je trenutno najbolja mogućnost.
 
Brako Strahinja je obavijestio prisutne da upravni odbor NVO ima pravo da izabere advokata, u slučaju kada skupština NVO ne moze donijeti takvu odluku. Izbor advokata moze biti i privemeno rješenje do pronalazenja  trajnog rješenja.
 
Takodje, Branko Strahinja je obavijestio prisutne o nekoliko predloga za koje smatra da bi trebali biti dio mogućeg Ugovora o saradnji  sa kancelarijom Velimirović. Neki od predloga su:
1. Da se Ugovor o saradnji moze raskinuti u slučaju da NVO ne plati mjesečnu nadokandu odredjenu ugovorom, tako da bi se Ugovor u slučaju potrebe mogao raskinuti.
2. Rad i konsultacije sa NVO radi pronalazenja pravno adekvatnog rješenja uknjizbe vlasnika na preostalom poljoprivrednom zemljištu u KO Prijevor I, KO Prijevor II, KO Visnjevo i KO Glavati.
3. Rad i konsultacije sa NVO radi pronalazenja pravno adekvatnog rješenja uknjizbe vlasnika na zemljistu u neposrednom zaledju plaze Jaz-bivše gradsko gradjevinsko zemljiste.
4. Rad i konsultacije sa NVO radi pronalazenja pravno adekvatnog rješenja uknjizbe vlasnika na bivšem gradsko gradjevinskom zemljistu koje nije bilo predmet povracaja.
5. Rad i konsultacije sa NVO radi pronalazenja pravno adekvatnog rješenja uknjizbe vlasnika na zemljistu koje nije vraćeno Zapisnicima o Poravnanju iz 1992/93. godine.
6. i sve ostale pravne poslove u okviru rada NVO.
7. Obaveza da advokatska kancelarija prihvati sva pojedinačna punomoćja vlasnika zemljišta radi vodjenja konkretnih poslova iz prethodno pomenutih aktivnosti.
 
Takodje, Branko Strahinja je predlozio rješenje kojim bi mogli svim vlasnicima zemljišta u Mrcevom polju,a članovima NVO, nadoknaditi sredstva koja su oni samostalno ulozili u rjesavanje problema knjizenja na pomenutom zemljistu. Naime, njegov predlog je da se tim vlasnicima mogu priznati troskovi vodjenja postupka do visine iznosa od 0.05 € po m², uz dokaz o pravosnaznoj uknjizbi.
Predsjednik NVO Ivo Ilić je naglasio da treba ispitati da li postoji mogućnost da novi advokat bude pravni predstavnik NVO i za moguću zalbu prema advokatskoj kancelariji Prelević, jer smatra da kancelarija Prelević nije valjano obavljala posao za vrijeme trajanja Ugovora o saradnji.
Nakon duze rasprave, usvojena je odluka da se prihvata ponuda advokatske kancelarije Velimirović kao zastupnika NVO, pod uslovom da se predlozi NVO unesu u Ugovor o saradnji.
 
 
Predsjednik NVO
Ivo Ilić
 
Zapisnik vodila
Jelena Ivković
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Trenutno je 1 gost na vezi

Glasanje

Ocjenite web sajt