• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Dopisi arrow VLADA CRNE GORE – KABINET PREDSJEDNIKA
VLADA CRNE GORE – KABINET PREDSJEDNIKA E-pošta
18.09.2012
NVO „Jaz – Mrčevo polje“
Lastva grbaljska bb
Broj:539
Kotor, 10.09.2012. godine
 
VLADA CRNE GORE – KABINET PREDSJEDNIKA
Ivani Petričević, savjetniku predsjednika Vlade za međunarodnu ekonomsku saradnju i strukturne reforme
 
Predmet: Zakazivanje sastanka predstavnika NVO „Jaz-Mrčevo Polje“ sa predsjednikom Vlade
Poštovana,
 
            Ovom prilikom želimo da Vas zamolimo da nam pomognete u zakazivanju sastanka sa predsjednikom Vlade, gospodinom Igorom Lukšićem, vezano za upis prava svojine vlasnika zemljišta u Mrčevom polju.
            Naime, kako ste upoznati, već gotovo četiri godine naša organizacija radi na povraćaju zemljišta u Mrčevom polju, odnosno ispravci upisa prava svojine na istom. Nažalost, kako za svo to vrijeme konkretnih rezultata nije bilo, smatramo da je vrijeme da se sastanemo s predsjednikom Vlade i zamolimo ga za konkretne odgovore.
            I pored Vaše predusretljivosti u kontaktu sa predstavnicima Vlade na koje ste nas uputili, a koji su bili zaduženi za pitanje povraćaja zemljišta u Mrčevom polju, konkretnih rezultata nije bilo. Poslije niza pregovora koje smo u ove četiri godine vodili s predstavnicima Ministarstva finansija, tokom kojih nam je poručeno da nema razloga za brigu, da će sve biti riješeno, kao i da se u Ministarstvu predano radi na povraćaju zemljišta, te da je neophono ispoštovati proceduru, mi smo i dalje na istom - procedura se u potpunosti poštuje, predmeti se šetaju od Budve do Podgorice, odnosno od Katastra u Budvi do Ministarstva finansija, a rezultata o knjiženju vlasnika još uvijek nema, i ni jedan vlasnik do dan danas nije uknjižen. Podsjećamo Vas da je predmetno zemljište vraćeno bivšim vlasnicima poravnanjima početkom devedesetih godina prošlog vijeka, nakon čega je izvršen upis istih u katastar. Pomenute činjenice ukazuju da se radi o prilično jasnoj pravnoj stvari, odnosno da je svojina vlasnika nesporna, pa je s toga zabrinjavajuća nespremnost državnih organa da pristupe konačnom rešavanju ove pravne stvari.
            NVO „Jaz-Mrčevo polje“ će održati veliku skupštinu vlasnika u petak, 28.09.2012. godine, kada planiramo da upoznamo vlasnike, njihove porodice i prijatelje sa postupkom povraćaja njihove Ä‘edovine, kao i sa ulogom državnih organa u procesu. Samim tim smatramo da je neophodno održati sastanak sa predsjednikom Vlade prije skupštine vlasnika, kako bi tom prilikom pokušali otkloniti postojeće probleme i nadamo se, otpočeli sa konkretnim rešavanjem istih, odnosno upisom vlasnika u katastar nepokretnosti. Sadržinu razgovora sa predsjednikom Vlade, ukoliko do njega doÄ‘e, ćemo iznijeti na skupštini, ili ukoliko ne bude postojala volja za organizacijom sastanka, o istom obavijestiti članove NVO-a.
 
Očekujem Vaš skori odgovor.
 
S poštovanjem,                                                                
Predsjednik upravnog odbora
Ivo Ilić
 
< Prethodno   Sledeće >