• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
ZAPISNIK E-pošta
17.10.2012

SA REDOVNOG SASTANKA UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''

U prostoriji NVO,dana 17.10.2012. god. sa početkom u 19 h.

 

Dnevni red:

 

1. Usvajanje zapisnika i odluka

2. Izvještaj sa protesta

3. Razno

Sastanku je prisutno 8 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ivo Ilić.
 
 
1. Usvajanje zapisnika i odluka:
 
Na početku sastanka jednoglasno su usvojeni zapisnici i odluke sa prethodnog sastanka.
 
2.  Izvještaj sa protesta
Predsjednik NVO je istakao da je protest odrzan 10.10.2012. god  bio pozitivan korak s obzirom na broj ljudi koji je prisustvovao protestu i na samu podrsku koju su pruzili vlasnici zemljišta. U tom pogledu je predlozio zakazivanje sastanka sa Katastrom Budva, kako bi se precizirao rok početka knjizenja i cijeli proces organizovao. Obavijestio je prisutne da je kontaktirao gospodju  Ivanu Petričević i ukazao na sve nedostatke donijetih rješenja. Takodje, smatra da bi trebalo dostaviti zahtjev Katastru Budva u kome bi se trazilo pismeno obaviještenje o trenutnom stanju po pitanju drugostepenih rješenja, o načinu na koji namjeravaju da uknjize vlasnike, kao i o statusu RO Boka.
          Dragan Buzdovan je obavijestio prisutne da je kontaktirao gospodju Danijelu Kavedžić koja je tom prilikom obavijestila da knjizenje još uvijek nije počelo zbog tehničkih razloga. Takodje je kontaktirao direktora Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića koji je obećao da će knjizenje krenuti za dva dana. S druge strane, obavijestio je i da postoji izvještaj ministra Katnića u kojem je rečeno da knjizenje kreće a da će se vlasnicima koji nemaju Zapisnik o poravnanju iz 1992/93 zemlja vratiti sudskim putem.
         
3. Razno
Zavod za gradjevinske materijale, geotehniku u hemijske analize AD Nikšić je dostavio dopis NVO-u  u kojem se obraćaju sa zahtjevom da im se odobri pristup lokacijama istraznih bušotina koje se nalaze u zoni akumulacije prema Jazu,  postojećim putem preko Mrčevog polja. Radi se ispitivanju terena za postavljanje energetskog kabla. Zahtjev je jednoglasno odbijen i o tome će isti biti pismeno obaviješteni.
Donijeta je jednoglasna odluka da se odobri zahtjev Nebojše Femića za iznajmljivanje prostorija površine 100 m² isključivo za potrebe mehaničkih poslova i ugradnju auto-stakala , uz mjesečnu nadoknadu od 300 €.
Donijeta je jednoglasna odluka da se odobri zahtjev Auto-škole „Aksiom“ iz Budve u kojem se trazi ucrtavanje poligona za polaganje vozačih ispita na parceli gdje se odrzavaju koncerti tokom ljeta, uz mjesečnu nadoknadu od 100€.
Donijeta je jednoglasna odluka da se za angazovanje ozvucenja Fabian Siniše koje  se koristilo za Skupštinu vlasnika koja se odrzala 28.09.2012. godine u Kotoru, plati nadoknada u iznosu od 350 €.
Donijeta je jednoglasna odluka da se za angazovanje ozvucenja Fabian Siniše koje se koristilo za protest vlasnika zemljišta koji se odrzao 10.10.2012.. godine u Lastvi Grbaljskoj, plati nadoknada u iznosu od 400 €.
Donijeta je jednoglasna odluka da se poprave vodoinstalacije u objektima koji se iznajmljuju i u tu svrhu se dozvoljava iznos od 1000€.
 

Predsjednik NVO: Ivo Ilić

Zapisnik vodila : Jelena Ivković                                                              


 
< Prethodno   Sledeće >