• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
ZAPISNIK E-pošta
18.09.2012
SA REDOVNOG SASTANKA UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 18.09.2012. god. sa početkom u 19 h.
 
Dnevni red:
 
1. Skupština vlasnika
2. Razno
 
Sastanku je prisutno 6 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje ne postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ivo Ilić.
1. Skupština vlasnika
 
         Na prethodnom sastanku Upravnog odbora NVO je odlučeno da se dopisi vezani za trasu polaganja energetskog kabla, koji su dostavljeni predsjednicima Opštine Budva i Kotor,kao i Ministarstvu za odrzivi razvoj i turizam, dostave i medijima u Cnoj Gori kako bi javnost upoznali sa stavom NVO povodom tog kabla. Medijima je dostavljen i dopis gospodjici Ivani Petričević gdje je NVO zatrazila sastanak sa Premijerom Igorom Lukšićem , kako bi dobili konkretne odgovore vezane za proces knjizenja.
          Opština Kotor je dostavila odgovor na dopis NVO gdje je rečeno da Opština nije nadlezna za odredjivanje trase polaganja puta, te da bi se trebalo obratiti Vladi Crne Gore i korisniku eksproprijacije Terni.
          U odgovoru Ministarstva odrzivog razvoja i turizma na dopis NVO je istaknuto da je plan trase polaganja kabla usvojen 2011. godine, i da je bila oprganizovana javna rasprava u kojoj su svi zainteresovani subjekti mogli učestvovati. Detaljnim prostornim planom je predvidjeno podzemnovodjenje kabla 500kv u trupu planiranog lokalnog puta i to od mjesta izlaska iz mora obodom Mrčevog polja do lokacije Blato. Trasa kabla se odvaja od postojećeg lokalnog puta u blizini ušÄ‡a Jaške rijeke, prati korito rijeke , i ide dalje prema Jadranskoj magistrali, sa kojom se ukršta i nastavlja do lokacije Blato.
 
Predsjednik NVO Ivo Ilić je konstatovao da se u medijima više obraćala paznja na trasu polaganja energetskog kabla, te da je potrebno još jednom se obratiti medijima. Takodje, obavijestio je prisutne da ga niko iz kabineta Premijera Crne Gore nije kontaktirao vezano za organizovanje sastanka, i pored zvaničnog dopisa i kontaktiranja telefonom .
 
Povodom odrzavanja Skupštine vlasnika zemlje, zakazan je redovna skupština NVO za petak 21.09.2012. godine kako bi se organizovali da što više vlasnika zemlje bude obaviješteno.
Branko Strahinja smatra da je, pored plakata i poziva u medijima, najbolji način za pozivanje vlasnika da se poštom pošalje poziv, ili da se plati nekom da razdijeli pozive,  i uz poziv dostavi i dodatak kako bi vlasnike upoznali o dosadasnjem učinku NVO.
Dragan Buzdovan smatra da bi poziv vlasnicima zemlje trebao imati takav sadrzaj koji bi  aktivirao vlasnike.
Odredjen je dnevni red skupštine vlasnika zemlje i to:
1. izvještaj izmedju dvije skupštine vlasnika
2. preuzimanje konkretnih mjera i aktivnosti u cilju uknjizbe zemljišta
3. usvajanje zaključaka
 
Odredjen je i sadrzaj poziva koji će NVO uputiti vlasnicima zemlje, i to:
Poštovani vlasnici,
Pozivamo Vas da dodjete na skupštinu vlasnika zemljišta Mrčevo polje, na kojoj ćete neposredno učestvovati u donošenju odluke o preduzimanju radikalnijih mjera u cilju zaštite i uknjižbe svoje imovine.
Skupština će se odrzati dana 28.09.2012. godine (petak), u Centru za kulturu Kotor, sa početkom u 19 časova.
 
< Prethodno   Sledeće >