• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
ZAPISNIK E-pošta
02.10.2012
SA REDOVNOG SASTANKA UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 02.10.2012. god. sa početkom u 19 h.
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika i odluka
2. Organizacija protesta
3. Sudjenje u Kotoru
 
Sastanku je prisutno 8 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ivo Ilić.
1. Usvajanje zapisnika i odluka:
 
Na početku sastanka jednoglasno su usvojeni zapisnici i odluke sa prethodnog sastanka.
 
2. Organizacija protesta
 
Tokom današnjeg dana u prostorije NVO je stiglo prijeteće pismo sledeće sadrzine : Predsjedniče Iliću, Upozoravamo te da će na skupu u Kotoru bit postavljena bomba. Ovo se odnosi i  na svaki vaš budući skup, posebno u Kotoru. Od prijatelja!!!!! Odlučeno je da se pismo prijavi policiji.
Predsjednik  Ivo Ilić  je na početku sastanka istakao da  po njegovom mišljenju do sastanka sa Premijerom neće doći jer se niko iz Premijerovog kabineta još uvijek nije javljao.
Dragan Buzdovan je obavijestio prisutne da je kontaktirao gospodju Ivanu Petričević kao i Anu Cerović, koje su rekle da Ministarstvo Finansija radi „punom parom“ i da će knjizenje krenuti u ponedjeljak. Njegov predlog je i da Predsjednik NVO kontaktira gospodju Ivanu Petričević.
Kako do zakazivanja sastanka sa Premijerom nije došlo, mišljenje članova upravnog odbora NVO je da se protest mora organizovati. Takodje, mišljenje odbora je i da se protest mora dobro organizovati, da se mora obavijestiti policija, i da se mediji moraju obavijestiti o protestu jer je medijska paznja veoma bitna.
 
Nakon više predloga članova upravnog odbora odlučeno je da će se prostest odrzati u srijedu 10.10.2012. godine u 10 h na mostu u Lastvi Grbaljskoj, gdje će se blokirati i Topliški put i Jadranska magistrala u vremenskom trajanju od 1h.
 
Sjednica se nastavlja u petak 05.10.2012. godine u 19 h.
 
NASTAVAK SASTANKA ODRZANOG 02.10.2012.
 
Sastanku je prisutno 8 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ivo Ilić.
 
1. Organizacija protesta
 
 
Kao što je na prethodnom sastanku utvrdjeno, zakazan je protest na mostu u Lastvi Grbaljskoj za 10.10.2012. godine kada će se blokirati glavni magistralni put kao i topliški put u periodu od 10 do 11h.
 
Dostavljen je dopis Policiji, Podrucnoj Jedinici Budva kako bi ih obavijestili o organizovanom protestu. Još uvijek nije dobijena nikakva povratna informacija, te je konstatovano da se nastavlja organizacija protesta kako je i započeto.
 
Predsjednika NVO su kontaktirali predstavnici MANS-a , koji su ga obavijestili o njihovom protestu povodom prijetnji koje su upućene našoj organizaciji.
 
Poslat je dopis gospodji Ivani Petričević u kojem se navodi da je NVO zakazala protest za srijedu 10.10.2012. godine, jer nismo dobili povratnu informaciju iz kabineta Premijera Igora Lukšića u pogledu zakazivanja sastanka. Poslije nekoliko časova stigao je odgovor gospodje Ivane Petričević u kome  obaviještava kako je Ministarstvo Finansija kao drugostepeni organ u ovom postupku donijelo odredjeni broj rjesenja u utorak 02.10.2012. te ih iste postom poslalo u Budvu.
         
Branko Pejović je obavijestio prisutne da je tokom današnjeg dana posjetio budvanski katastar gdje je dobio informaciju da rješenja jos uvijek nisu stigla.
Konstatovano je da se nastavlja organizacija protesta, uprkos rješenjima koja su poslata.
 
Dogovoreno je da se preduzmu sledeći koraci kako bi se obavijestili vlasnici zemlje o protestu:
-da se plati reklamni termin na TV RTCG, TV Vijesti, Radio Budva, Radio Kotor;
-reklamni prostor u dnevnim novinama Dan i Vijesti:
- Službenik NVO da kontaktira sve vlasnika zemlje koji su na skupštini u Kotoru potpisali odluku;
- Svaki predstavnik sela da uruči pozive vlasnicima u vidu letka;
- Dušan Kunjić da uruči pozive vlasnicima u selima za koje predstavnici nisu u mogućnosti.
 
3. Predsjednik NVO je obavijestio prisutne o dešavanjima na ročištu koje je odrzano u Osnovnom sudu u Kotoru 02.10.2012. godine. Naime,  niko od predstavnika suprotne strane se nije pojavio, te je zakazano ponovno ročište za novembar mjesec.
 
4. Obavještenje Upravne Policije Budva
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Trenutno je 1 gost na vezi

Glasanje

Ocjenite web sajt