• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
ZAPISNIK SA REDOVNOG SASTANKA UPRAVNOG ODBORA 24.10.2012. E-pošta
24.10.2012
SA REDOVNOG SASTANKA UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 24.10.2012. god. sa početkom u 18 h.
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika i odluka
2. Pravni predstavnik
3. Knjiženja
4. Upad u posjed
 
Sastanku je prisutno 9 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ivo Ilić.
1. Usvajanje zapisnika i odluka:
 
Na početku sastanka jednoglasno su usvojeni zapisnici i odluke sa prethodnog sastanka.
 
2.  Pravni predstavnik
        
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da je tokom prethodne nedjelje odrzan sastanak sa novim pravnim predstavnikom NVO Gosp. Vladanom Djuranovićem, koji je advokat u advokatskoj kancelariji Velimirović. Sastanku su, pored advokata,  prisustvovali  Predsjednik NVO Ivo Ilić, i članovi Upravnog odbora Branko Strahinja i Dragan Buzdovan.
 
Zaključeno je da je sastanak bio veoma konstruktivan jer je advokat dao niz predloga za rješavanje problema knjizenja u Mrčevom polju. Jedan od predloga za rješavanje problema pojedinačnih punomoćja koji bi vlasnici zemljišta  trebali davati advokatu, je  taj da NVO, u skladu sa članom br. 7. Statuta, moze dati punomoćje advokatu u ime svojih članova odnosno vlasnika, kako bi cijeli proces krenuo u što skorije vrijeme. Dakle, NVO će dati punomoćja advokatu u ime članova , zajedno sa svakim pojedinačnim predmetom  za koje je dokumentacija vraćena pri raskidu ugovora sa adv. Kancelarijom Prelević.
Shodno tome, Upravni odbor NVO jednoglasno je donio sledeću odluku: Da Upravni Odbor NVO ovlašÄ‡uje Predsjednika Iva Ilića da potpisuje punomoćja za zastupanje A.K. Velimirović, u ime vlasnika zemljišta na osnovu člana 7. Statuta NVO „Jaz-Mrčevo polje“, u postupcima pred upravnim organima a radi lakseg vodjenja postupka, uz saglasnost vlasnika pojedinačno.
         
3. Knjiženja
 
Advokatska kancelarija Prelević nas je prethodnih dana obavijestila da je počelo knjizenje u Katastru Budva, te da je jedan vlasnik već uknjižen. Branko Pejović je obavijestio prisutne da je posjetio Katastar Budva gdje mu je rečeno da će za jedno knjiženje trebati 3 dana. Konstatovano je da cijeli proces teče veoma sporo, te su članovi UO dali predlog da se provjeri da li se na neki način proces moze ubrzati .
                   
4. Upad u posjed
 
Na prethodnom sastanku je jednoglasno odbijen zahtjev Zavoda za gradjevinske materijale, geotehniku u hemijske analize AD Nikšić  u kojem su trazili da im se odobri pristup lokacijama istraznih bušotina koje se nalaze u zoni akumulacije prema Jazu,  postojećim putem preko Mrčevog polja. Pored pismenog i usmenog obaviještenja o zabrani prolaska, prethodnih dana su članovi gore-pomenutog Zavoda iskoristili prolaz kuda ulaze lovci u Mrčevo polje, i pokušali da ručno naprave bušotine radi istrazivanja. Dušan Kunjić je kao poljar NVO, blagovremeno zaustavio iskopavanje te iste zamolio da napuste naš posjed. Odlučeno je da se povodom ovih dešavanja pošalje dopis Ministru odrzivog razvoja i turizma gosp. Predragu Sekuliću.
 
Predsjednik NVO
Ivo Ilić
 
Zapisnik vodila
Jelena Ivković                                                     
                                                               
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Trenutno je 1 gost na vezi

Glasanje

Ocjenite web sajt