• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
ZAPISNIK SA REDOVNOG SASTANKA UPRAVNOG ODBORA 26.12.2012. E-pošta
26.12.2012
U prostoriji NVO,dana 26.12.2012. god. sa početkom u 18 h.
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika i odluka
2. Početak knjizenja
3. Geometar
4. Ročište u sudu
5. Razno
 
Sastanku je prisutno 9 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ivo Ilić.
1. Usvajanje zapisnika i odluka:
 
Na početku sastanka jednoglasno su usvojeni zapisnici i odluke sa prethodnog sastanka.
 
2.  Početak knjizenja
Prema podacima preuzetih sa internet stranice Uprave za Nekretnine Crne Gore, prethodnih dana je upisano jos 10 vlasnika na zemlju u Mrčevom polju, tako da ukupan broj upisanih vlasnika sada iznosi 38. Prilikom donosenja rjesenja za upis, od strane Ministarstva Finansija, doslo je do odredjenih gresaka koje su tehnicke prirode, i povodom toga je advoktska kancelarija Prelević obavijestila katastar Budva , gdje je receno da ce se greske ispraviti.
 
3. Geometar
Vještak geometar je po nalogu NVO uradio nalaz i preklop starih i novih mapa za parcele br.  28, 29 i 36 i dio parcele 30, koje spadaju u bivse gradsko gradjevinsko zemljište. Narednih dana ce biti uradjen i preklop za parcele br. 30.38 i 40. Obradjujuci podatke preuzete iz Arhiva Budve, doslo se do podatka da su na tim parcelama vlasnici otprilike 46 porodica.
 
4. Ročište u sudu 
Ročište u Osnovnom sudu u Kotoru je zakazano za 05.02.2013. godine. Na ovom sudjenju se pojavila smetnja procesne prirode. Naime, tuzba se odnosila na firme „Montepranzo“ i „Bokakomerc“, ali je nakon rjesenja o brisanju pomenute dvije frime, na isto zemljiste upisan njihov predhodnik, firma koja vise ne postoji „RO Boka“. U slucaju da presuda bude u korist NVO, problem moze nastati jer se presuda moze ukinuti zbog toga sto se tuzba ne odnosi na pravno lice koje je trenutno upisano, a i to sto isto pravno lice vise ne postoji. Zbog ovog problema Osnovni sud u Kotoru će zatraziti od Katastra Budve da se dostavi upis firme RO Boka, kako bi se tuzbeni zahtjev promijenio samo u dijelu koji se odnosi na tu firmu i njene pravne sledbenike.
        
5. RaznoPredsjednik NVO je predlozio da se svi Ugovori o zakupu prostorija raskinu do 15.01.2013. god i da se na sledecem sastanku Upravnog Odbora odluči sa kojim zakupcima ce se potpisati novi Ugovor o zakupu prostorija, i na koji vremenski period. Ovakav predlog je jednoglasno usvojen jer mnogo zakupaca ne uplacuje kiriju blagovremeno. Svim zakupcima koji kasne sa kirijom će biti zabranjen prolaz u iznajmljene prostorije do izmirenja duga.
Donijeta je jednoglasna odluka da se raskinu svi Ugovori o zakupu do 15.01.2013. godine, te se naprave novi ugovori, koji će trajati 3 mjeseca, samo sa zakupcima koji redovno plaćaju kiriju.
Donijeta je jednoglasna odluka da se zakupcu Draganu Dubaku zabrani prolaz i korišÄ‡enje iznajmljenih prostorija zbog neplaćanja kirije.
         
 
 
Predsjednik NVO
Ivo Ilić
 
Zapisnik vodila
Jelena Ivković
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Trenutno je 1 gost na vezi

Glasanje

Ocjenite web sajt