• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
ZAPISNIK SA REDOVNOG SASTANKA UPRAVNOG ODBORA 05.12.2012. E-pošta
05.12.2012
U prostoriji NVO,dana 05.12.2012. god. sa početkom u 18 h.
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika i odluka
2. Početak knjizenja
3. Finansije
4. Razno
 
Sastanku je prisutno 9 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ivo Ilić.
1. Usvajanje zapisnika i odluka:
 
Na početku sastanka jednoglasno su usvojeni zapisnici i odluke sa prethodnog sastanka.
 
2.  Početak knjizenja
        
Prema poslednjim promjenama na  internet sajtu Uprave za nekretnine Crne Gore, izvrsenim 19.11.2012. godine, doslo je do promjene upisa za 28 vlasnika zemljišta u Mrčevom polju. O ovim desavanjima nas je obavijestio i direktor Uprave za nekretnine Podgorica gosp. Dragan Kovačević, dopisom od 27.11.2012. godine. Vlasnicima je upisan obim prava koji im je i odredjen Zapisnicima o poravnanju iz 1992. godine. Medjutim, obim prava RO Boke u tim listovima nepokretnosti nije umanjen.
 
Podaci vezani za tzv. gradsko gradjevinsko zemljiste u Mrčevom polju u KO Prijevor I, a koji su preuzeti iz Arhiva Budve, će sledećih dana biti predati vještaku geometru kako bi on uradio preklapanje starih i novih mapa. Na taj način će se pripremiti svi potrebni podaci kako bi počeo spor za povraćaj gradskog gradjevinskog zemljišta u KO Prijevor I.
 
 
3. Finansije
        
 Predsjednik NVO Ivo Ilić je obavijestio prisutne da Opštine Budva kasni 4 mjeseca sa plaćanjem zakupa zemljista, te da je kontaktirao  potpredsjednika Opštine koji je tom prilikom obećao da će  u skorije vrijeme dug biti isplaćen.  Takodje, obavijestio je i o dugovanju  iz prethodne godine, tacnije o 8000 € , koje je u ime Opštine Budva trebalo da uplati Morsko Dobro, a do koje uplate nikad nije došlo. Predstavnici Opštine Budva su i o tom dugovanju obaviješteni te su obećali da će nas o tome obavijestiti.
 
4. Razno
 
Predlog Branka Pejovića je  da je za povraćaj zemlje u KO Višnjevo  najbolji način podnosenje zahtjeva za promjenu upisa na osnovu Zapisnika o Poravnanju  iz 1992-93. god. , te smatra da nema potrebe za angazovanjem vjestaka geometra i preklapanjem parcela straih i novih mapa.
Odbijen je zahtjev za izdavanje zemljišta površine 500 m² iza autobuskog stajališta iz razloga što je  zemljište već krenulo da se vraća pravim vlasnicima.
         
 
Predsjednik NVO
Ivo Ilić
 
Zapisnik vodila
Jelena Ivković
                         
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Trenutno je 2 gostiju na vezi

Glasanje

Ocjenite web sajt