• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Dopisi arrow Pismo ministrarstvu odrzivog razvoja i turizma
Pismo ministrarstvu odrzivog razvoja i turizma E-pošta
29.10.2012
NVO „Jaz – Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska
Broj:558
Budva, 29.10.2012. godine
 
MINISTARSTVO ODRŽIVOG RAZVOJA
I TURIZMA
Ministar Predrag Sekulić
Poštovani,
 
Tokom dosadašnje komunikacije sa Vama, povodom trase kabla na dionici od konvektorskog postrojenja do rta Jaz, potvrÄ‘eno nam je da trasa predmetnog kabla neće ugroziti našu imovinu na lokaciji Mrčevo polje, već da će ići preko Višanjske gore, ne ulazeći na našu imovinu. Podsjetićemo Vas na Vaš dopis br. 01-230/19 od 14.09.2012. godine kojim ste nam tačno ukazali da je detaljnim prostornim planom predviÄ‘eno podzemno voÄ‘enje kabla 500Kv u trupu planiranog lokalnog puta, i to od mjesta izlaska iz mora, obodom Mrčevog polja, do lokacije Blato. Trasa kabla se odvaja od postojećeg lokalnog puta u blizini ušÄ‡a Jaške rijeke, prati korito rijeke i ide dalje prema Jadranskoj magistrali sa kojom se ukršta i nastavlja do lokacije Blato.
Ipak, Zavod za graÄ‘evinske materijale, geotehniku i hemijske analize AD Nikšić je od nas, vlasnika, svojim dopisom br. 1998 od 16.10.2012. godine, zatražio da im omogućimo pristup lokacijama istražnih bušotina, koje se nalaze na zemljištu u Mrčevom polju, a radi utvrÄ‘ivanja sastava zemljišta zbog provoÄ‘enja kabla. Kako smo od istih saznali da je trasa voÄ‘enja spornog kabla podložna stalnim promjenama, te kako su nam i dostavili skicu promijenjene trase kabla, iz koje se jasno vidi da kabal zahvata dobar dio naše imovine, mi smo zabranili pristup traženim lokacijama navedenoj firmi, pozivajući se na Vaš dopis i ističući da nećemo dozvoliti ulazak u našu imovinu radi preduzimanja navedenih radnji, kao ni bilo kakve aktivnosti kojima se ograničava, smanjuje ili ukida naše pravo svojine na istoj. MeÄ‘utim, navedena firma je i pored našeg upozorenja i zabrane pokušala da preduzme radnje na ispitivanju terena, u čemu je blagovremeno zaustavljena, i tom prilikom su zamoljeni da zastanu sa radovima i napuste našu imovinu.     
            Ovom prilikom Vam se obraćamo sa molbom da urgirate na rukovodstvo navedene firme, da ne preduzimaju radnje kojima povreÄ‘uju našu imovinu i naše pravo svojine na istoj, te tako provociraju vlasnike na pribjegavanje mjerama zaštite svoje imovine. Molimo Vas, uložite napor u ovom pravcu i tako spriječite probleme koji mogu nastati ovakvim neodgovornim ponašanjem, kojim se povreÄ‘uju naša, Ustavom zagarantovana prava.
 
S poštovanjem 
Predsjednik
Ivo Ilić
 
< Prethodno   Sledeće >