• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Dopisi arrow Zavod za gradjevinske materijale, geotehniku i hemijske analize AD, Nikšić
Zavod za gradjevinske materijale, geotehniku i hemijske analize AD, NikÅ¡ić E-pošta
19.10.2012
NVO „JAZ – Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska bb
Broj: 556
Kotor, 19.10.2012. godine
 
Zavod za gradjevinske materijale, geotehniku i hemijske analize AD, Nikšić
VD Direktora
 n/r dipl.hem. Anita Krulanović
 
Poštovani,
           
Povodom Vašeg dopisa br. 1998 od 16.10.2012. god., kojim od nas tražite da Vam omogućimo pristup lokacijama istražnih bušotina koje se nalaze na zemljištu u Mrčevom polju, ovom prilikom Vas obaviještavamo da Vam nećemo izaći u susret odnosno, dozvoliti Vam bilo kakav pristup na bilo kojem dijelu našeg zemljišta radi vršenja ispitivanja za postavljanje spornog kabla..
Detaljnim prostornim planom je predvidjeno podzemno vodjenje kabla 500Kv u trupu planiranog lokalnog puta i to od mjesta izlaska iz mora obodom Mrčevog polja do lokacije Blato. Trasa kabla se odvaja od postojećeg lokalnog puta u blizini ušÄ‡a Jaške rijeke, prati korito rijeke i ide dalje prema Jadranskoj magistrali sa kojom se ukršta i nastavlja do lokacije Blato. Sa ovim detaljnim prostornim planom za sporni kabal nas je upoznao Ministar odživog razvoja i turizma svojim dopisom br. 01-230/19 od 14.09.2012. god.
 
Kako imamo saznanje da je trasa kabla podložna promjenama, a u šta smo se uvjerili na osnovu mape koju ste nam poslali iz koje se jasno vidi da je planirano da trasa kabla  zahvati teritoriju Mrčevog polja, jasno Vam je da nećemo dozvoliti bilo kakvo uzvrpiranje naše imovine i da ćemo u tom cilju preduzeti sve što je u našoj moći .
 
S poštovanjem,
Predsjednik
Ivo Ilić
 
< Prethodno   Sledeće >