• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Dopisi arrow Uprava za nekretnine Crne Gore Direktor G-din Dragan Kovačević
Uprava za nekretnine Crne Gore Direktor G-din Dragan Kovačević E-pošta
13.01.2013
NVO „Jaz – Mrčevo polje“
Lastva grbaljska bb
Broj:568
Budva, 31.01.2013. godine
 
 
Uprava za nekretnine Crne Gore
Direktor
G-din Dragan Kovačević
 
 
Poštovani,
 
            Želimo ovim putem da Vas zamolimo da što je moguće prije održimo sastanak, kako bismo dogovorili mogućnosti i način prevazilaženja problema koji prate knjiženje vlasnika zemljišta u Mrčevom polju.

Naime, u telefonskom razgovoru sam Vam iznio naše nezadovoljstvo brzinom knjiženja i molio Vas da uradite šta je u vašoj moći da predmetni postupak ubrzate, te da u tom cilju Vam i mi stojimo na raspolaganju, ukoliko ocijenite da mi možemo doprinijeti na bilo koji način.

TakoÄ‘e Vas obavještavamo da nas je AK Prelević obavijestila da su dobili nova rešenja Ministarstva finansija (proslijedili nam nekoliko istih) kojima se odbija žalba Zaštitnika imovinsko pravnih odnosa, i samim tim prvostepena rešenja Katastra u Budvi postaju konačna i podobma za knjiženje. MeÄ‘utim, iz navedenih rešenja se ne može sa sigurnošÄ‡u utvrditi na koga se ista odnose, jer u jednom dijelu je navedeno oko 40-tak vlasnika sa odreÄ‘enim udjelima, dok se čitanjem obrazloženja može zaključiti da se ista odnose na samo jednu porodicu, odnosno vlasnike iz jednog odreÄ‘enog poravnanja. Dalje, ovim rešenjima se ne obuhvataju sve nekretnine vlasnika, već samo odreÄ‘ene parcele, što shodno stavu drugom rešenja, da se vlasnici brišu sa svih nepokretnosti u Mrčevom polju kao nosioci prava svojine (negdje svojine, negdje zajedničke svojine), izaziva kod vlasnika nejasnoću i nezadovoljstvo. Kako su svi oni upućeni na nas u pogledu svakog informisanja i objašnjenja, mi nismo u mogućnosti da im pružimo potrebna obavještenja iz napred navedenih razloga. Rešenja do sada upisanih si se odnosila na pojedinačno poravnanje, odnosno vlasnike iz poravnanje ili njihove sledbenike, pa su samim tim obuhvaćene sve parcele na kojima je vraćena zemlja u odreÄ‘enoj površini, tako da su vlasnici odmah upisivasni na svim parcelama i nije se dešavalo da neke parcele nisu obuhvaćene, ili da je obuhvaćeno manji broj parcela.

 

AK Prelević je obavijestila vlasnike o donijetim rešenjima i ostavila im rok da odluče da li će pokrenuti upravni spor, zbog predhodno navedenih nejasnoća u rešenjima.

 

Shodno izloženoj problematici, smatramo da je neophodno da održimo sastanak, kako bismo pokušali riješiti ove nepravilnosti. Vama je na ocjenu da li je potrebno da istom prisustvuje lice koje je učestvovalo u izradi navedenih rešenja, koje bi nam dodatno objasnilo evidentne nejasnoće.

 

Molimo Vas da nam izaÄ‘ete u susret i što je brže moguće održimo sastanak, kako bi blagovremeno obavijestili vlasnike o prirodi rešenja, te istom prilikom utvrdili zajedničku aktivnost u procesu donošenja rešenja i knjiženja  na osnovu istih.

 

S poštovanjem,

 

Predsjednik

Ivo Ilić

 
< Prethodno   Sledeće >