• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
ZAPISNIK E-pošta
21.03.2013
ZAPISNIK
SA REDOVNOG SASTANKA UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 21.03.2013. god. sa početkom u 17 h.
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika i odluka
2. Energetski kabal
3. Knjizenje
4. Razno
Sastanku je prisutno 10 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ivo Ilić.
 
1. Usvajanje zapisnika i odluka:
 
Na početku sastanka jednoglasno su usvojeni zapisnici i odluke sa prethodnog sastanka.
 
 
2.  Energetski kabal
Prethodnih dana je u kancelarijama NVO odrzan sastanak sa načelnikom Uprave za Nekretnine Crne Gore gosp. Draganom Kovačevićem, na kojem se govorilo o trasi energetskog kabla. Naime, načelnik je donio mapu na kojoj se  vidi koridor u okviru kojeg se kabal moze postaviti. Problem je u tome što , po toj mapi, trasa kabla zahvata Mrčevo polje u više parcela, a prvobitno je predvidjeno da trasa kabla ide iznad rijeke, i tako ne ulazi u Mrčevo polje. Stav NVO povodom energetskog kabla je takav da se ne smije dozvoliti da kabal prodje kroz bilo koji dio Mrčevog polja. Predsjednik NVO je u toku trajanja sastanka kontaktirao advokate italijanske firme Terna koja postavlja energetski kabal, sa kojima je dogovoreno da će se sastanak vjerovatno odrzati 27.03.2013. godine u 12h u kancelarijama NVO.
 
Predsjednik NVO je zakljucio da se pitanje energetskog kabla mora podići na viši nivo , na način što će se uključiti i Mjesne Zajednice Grblja i njihovi predstavnici , kako bi se zajednički izborili za interese svih gradjana Grblja. S tim u vezi, zakazan je sastanak sa predstavnicima Mjesnih zajednica Grblja za subotu 23.03.2013. godine u 18h. Upravni Odbor NVO je napravio predlog odluke koja će se donijeti na pomenutom sastanku i on glasi: 
Ne prihvata se predlozena trasa naponskog kabla,  vec se zahtijeva da se predmetni kabal od konvektorskog postrojenja do rta Jaz provede preko brda zvanog Višanjska gora, i to što je moguće dalje od rijeke koja dijeli Mrčevo polje i pomenuto brdo. U tom slučaju potrebno je napraviti put od Glavatskih kućica odakle kabal kreće ka rtu Jaz, do plaže Jaz, a koji bi bio od velikog značaja kako za lokalno stanovništvo, tako i za turiste, naročito u toku turističke sezone. Dalje se predlaže, da kabal uÄ‘e u more sa zapadne strane poluostrva na plaži Jaz, kako bi se sačuvali i plaža i poluostrvo koje je u nekoliko bivših planova bilo predviÄ‘eno za gradnju hotela.
 
 
3. Knjizenje
 Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da je advokatska kancelarija Velimirović predala novi set zahtjeva za promjenu upisa u Upravi za nekretnine PJ Budva, te će nam primjerke istih poslati narednih dana.
Branko Strahinja je prethodnih dana posjetio Ministarstvo Finansija i tom prilikom provjerio situaciju sa drugostepenim rješenjima vezanih za zemljište u Mrčevom polju. Izrazio je veliko nezadovoljstvo jer je tom prilikom dobio informaciju da se tamo nalazi „ brdo rjesenja”, te da je sluzbenik zaduzen za pomenuta rjesenja na bolovanju. Konstatovano je da se u cilju brzeg rjesavanja  prvostepenih i drugostepenih rjesenja, kao i same uknjizbe vlasnika, mora izvrsiti odredjen pritisak na sve institucije koje su ukljucene u proces povracaja zemljista.
 

4. Razno
Opština Budva je prethodnih dana izvrsila uplatu na racun NVO u iznosu od 5000 €. Predsjednik NVO i Branko Pejović su obavili razgovor sa potpredsjednikom Opštine, gdje je receno da ce ostatak duga biti uplacen do sredine maja i da ce se potpisati novi Ugovor o zakupu zemljista.
 
Jednoglasnom odlukom je odbijen zahtjev doo „Lalatović travel” za iznajmljivanje placa na raskrsnici kod skretanja za Jaz.
 
Jednoglasnom odlukom je odobren zahtjev Doo Vuksanović za iznajmljivanje prostorije broj 7 uz mjesecnu nadokandu od 150€, s tim da se prve 4 kirije plate unaprijed.
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Trenutno je 1 gost na vezi

Glasanje

Ocjenite web sajt