• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik od 30,01,2013, E-pošta
30.01.2013
ZAPISNIK SA REDOVNOG SASTANKA UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRČEVO POLJE'' U prostoriji NVO,dana 30.01.2013. god. sa početkom u 17 h.
Dnevni red:
1. Usvajanje zapisnika i odluka
2. Knjizenje
3. Advokat
4. Razno
Sastanku je prisutno 9 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ivo Ilić.
 
1. Usvajanje zapisnika i odluka:
 
Na početku sastanka jednoglasno su usvojeni zapisnici i odluke sa prethodnog sastanka.
 
2.  Knjizenje    
Prethodnih dana je objavljeno u medijima širom Crne Gore kako je knjizenje u Mrčevom polju pocelo, te kako je to dobar korak ka zavrsetku cijelog procesa. Predsjednik NVO je kontaktirao direktora Uprave za nekretnine Podgorica gosp. Dragana Kovacevica, kako bi se cijeli proces ubrzao. U tom razgovoru  je zakljuceno da bi najbolje bilo da se organizuje zajednicki sastanak na kome bi se vidjelo na koji nacin se proces moze ubrzati jer je sam proces veoma slozen. Direktor Uprave za nekretnine Podgorica će do sastanka razmotriti i mogucnost ubrzanja procesa na nacin sto ce se knjizenje prosiriti na jos jedan katastar ili eventualno placanje nadoknada sluzbenicima u katastru Budva za rad preko vikenda, a sve to u pravnim okvirima koje zakon dozvoljava.
          Ministarstvo Finansija je u ovom mjesecu potvrdilo ukupno 5 prvostepenih rjesenja Uprave za nekretnine Budva , medjutim ta rjesenja su takvog sadrzaja da se odnose na po jednu parcelu ali je ukljuceno vise vlasnika. Naime do sada su se prvostepena rjesenja donosila prema zahtjevu vlasnika, odnosno prema Zapisniku o poravnanju iz 92/93 godine. Problem je u tome sto  vlasnicima u ovim rjesenjima nisu obuhvacene sve parcele koje su im vracene Zapisnicima o poravnanju. Zakljuceno je da će se i ovom problemu na sastanku govoriti.
 
3. Advokat
Advokat Vladan Djuranovic iz opravdanih razloga nije mogao doci na sastanak sa Predsjednikom NVO a vezano za postupak pred Osnovnim sudom u Kotoru. Ročište u pomenutom sudu je zakazano za 05.02.2013. godine, te je dogovoreno da će advokat preuzeti potrebnu dokumentaciju na dan odrzavanja ročišta. Procjena advokata Djuranovića vezana za slučaj Mrčevog polja je pozitivna, u smislu da smatra da će se konacna rjesenja donositi brzo.
Zbog obima posla, odlučeno je da se predmeti vlasnika koje je adv. kanc. Prelević u prethodnom periodu vratila kancelariji NVO, proslijede adv. Kanc. Velimirović bez prethodne usmene saglasnosti vlasnika. Ukoliko neko od vlasnika ne bude saglasan sa ovakvom odlukom , njegov predmet ce biti vraćen.
4. Razno
 
ÄŒlanovi NVO su dobili poziv da prisustvuju radu Zbora za povraćaj Opštine Grbalj koji će se odrzati 31.01.2013. god u 17 h na Savinoj glavici.
 
Predsjednik NVO je kontaktirao podpredsjednika Opštine Budva koji ga je tom prilikom obavijestio da dug nece moci isplatiti do kraja sedmice, te su članovi Upravnog Odbora odlucili da se i za taj period dozvoli koriscenje terena na Jazu .
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Trenutno je 1 gost na vezi

Glasanje

Ocjenite web sajt