• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
ZAPISNIK od 17.04.2013. E-pošta
17.04.2013
ZAPISNIK SA REDOVNOG SASTANKA UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 17.04.2013. god. sa početkom u 17 h.
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika i odluka
2. Opština Budva
3. Energetski kabal
4. Postupak knjizenja
Sastanku je prisutno 9 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ivo Ilić.
 
1. Usvajanje zapisnika i odluka:
 
Na početku sastanka jednoglasno su usvojeni zapisnici i odluke sa prethodnog sastanka.
 
2. Opština Budva

 

Ugovor o zakupu zemljišta sa Opštinom Budva je istekao 08.03.2013. godine, i njihov preostali dug po pomenutom ugovoru iznosi 26443.98 €. Upravni odbor NVO je nakon duze rasprave odlucio da se Opština Budva obavijesti pismenim putem o  isteku ugovora i pozove na izmirenje dugovanja kako bi se nastavila medjusobna saradnja.

 
         
3. Energetski kabal
 
Odrzan je sastanak sa predsjednicima Mjesnih zajednica Grblja, na kome je donijeta odluka da se ne prihvata planom utvrdjena trasa za postavljanje naponskog kabla kroz Mrčevo polje. U vezi sa tim je zakazan i sastanak sa predstavnicima Terne za 27.03.2013., medjutim do realizacije tog sastanka nije doslo.
 
Kao odgovor na dopis NVO vezan za sporni energetski kabal, Ministarstvo za odrzivi razvoj i turizam je javnim izlaganjem na informativnom portalu Analitika porucilo  da ce trasa  kabla biti postavljena na drzavnoj imovini. Medjutim, prema starom katastarskom operatu drzavne zemlje u Mrcevom polju nema.
 
Odluceno je da se NVO jos jednom pismenim putem obrati Ministarstvu za odrzivi razvoj i turizam i da se izvrsi odredjeni medijski pritisak kako bi se ispravila trasa energetskog kabla .
 
4. Postupak knjizenja
 
Rasprava u Osnovnom sudu u Kotoru je okoncana, i presuda treba da se donese u roku od 30 dana, što bi otprilike trebalo da bude 04.05.2013.
 
Proces knjizenja u Upravi za nekretnine Budva i dalje teče veoma sporo, kao i postupak donosenja drugostepenih rjesenja u Ministarstvu Finansija. NVO se povodom toga pismenim putem obratila Ministarstvu Finansija, te je dobijen odgovor da je ovaj organ u prethodnoj godini odlucio po 66 predmeta vezanih za zemlju u Mrcevom polju, te da je rjesenja sa ostalim spisima predmeta proslijedio po sluzbenoj duznosti Upravi za nekretnine Budva. Takodje, da su u tekucoj godini dostavljena jos 33 predmeta , koja ce biti rjesavana u sto kracem roku. Dobijeno je i usmeno obecanje da ce se u ponedjeljak poceti sa rjesavanjem svih pristiglih predmeta, i da ce proces biti zavrsen do 01.05.2013. godine. 
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Trenutno je 1 gost na vezi

Glasanje

Ocjenite web sajt