• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
ZAPISNIK SA REDOVNOG SASTANKA 11.06.2013. E-pošta
11.06.2013
ZAPISNIK SA REDOVNOG SASTANKA UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 11.06.2013. god. sa početkom u 18  h.
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika i odluka
2. Knjizenje
3. Advokat
4. Naponski kabal
Sastanku je prisutno 9 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ivo Ilić.
 
1. Usvajanje zapisnika i odluka:
 
Na početku sastanka jednoglasno su usvojeni zapisnici i odluke sa prethodnog sastanka.
 
2. Knjizenje
 
Kao sto je na prethodnom sastanku odluceno, organizovao se sastanak u Upravi za nekretnine Budva , na kome su prisustvovali Direktor Uprave za nekretnine Crne Gore gosp. Dragan Kovacević i Vrsilac duznosti nacelnika Uprave za nekretnine PJ Budva. Direktor Uprave za nekretnine Crne Gore je na sastanku naglasio da je rjesavanje pitanja Mrčevog polja jedan od prioriteta. Na sastanku je dogovoreno i da se uporede podaci koje NVO posjeduje sa podacima Katastra Budve, te da se vidi zbog cega je doslo do prekida u knjizenju vlasnika, kao i da se ukaze na tehnicke greske do kojih je doslo prilikom knjizenja vlasnika u prethodnom preiodu.
 Prilikom uporedjivanja podataka, koje se obavilo nekoliko dana poslije pomenutog sastanka, doslo se do vise zakljucaka. Naime, vlasnici koji cekaju knjizenje tj. koji imaju pravosnazana drugostepena rjesenja, nisu uknjizeni iz razloga sto je upravo za te vlasnike adv. Kanc. Prelevic pokrenula Upravni spor, zbog toga sto pomenuti vlasnici imaju gradsko gradjevinsko zemljiste koje Poravnanjima nije vraceno. Naime, kada je pokrenut upravni spor, katastar Budva je cijele predmete proslijedio Upravnom sudu, a da  prethodno nisu uknjizeni iako su vlasnici imali pravosnazna rjesenja. Nacelnik Katastra Budve je nakon utvrdjivanja pomenutog propusta, naredio sluzbenicima Uprave da za sve predmete koji cekaju knjizenje, iz datoteke izvade sva pravosnazna rjesenje te postupe po istim i uknjize vlasnike.
Takodje, sto se tice vlasnika za koje je adv. Kanc. Prelevic vratila dokumentaciju, adv. Kanc. Velimirović je predala 139 zahtjeva za promjenu upisa na zemljistu u Mrčevom polju. Pri izradi pomenutih zahtjeva je ucinjeno vise propusta u smislu nekompletnosti istih. Negdje nedostaje slijed nasledjivanja, negdje je zahtjevom obuhvacena zemlja koja je vec vracena vlasnicima, a negdje je potrebno uraditi identifikaciju odredjenih cestica zemlje. Katastar Budva je spisak zahtjeva sa nedostacima proslijedio NVO, te ce se NVO angazovati i prikupiti potrebnu dokumentaciju, ispraviti greske, i uraditi sve potrebno kako bi se pomenuti zahtjevi sto prije kompletirali.
Na sastanku je bilo rijeci i o firmi PTP Boka koja je upisana u LN 108 KO Visnjevo. Vezano za to, direktor za Nekretnine Crne Gore je istakao da nece biti problema oko poravnanja za KO Visnjevo, medjutim istakao je i da se  sve vezano za pomenutu firmu mora potrazivati pred drugim organima.
Predsjednik NVO je konstatovao da trenutno imamo „povoljnu klimu“ od strane direktora, kao i nacelnika Uprave za Nekretnine Budva, koja se treba iskoristiti , te da se mora konstantno vrsiti pritisak na pomenutu instituciju kako bi se knjizenje sto prije zavrsilo.
 
3. Advokat
Predsjednik NVO je istakao da je neophodno sto prije odrzati sastanak sa adv. kanc. Velimirovic vezano za dalju saradnju sa NVO. Naime, on kao i ostali članovi UO NVO, nisu zadovoljni dosadasnjom saradnjom najvise iz razloga sto su zahtjevi za promjenu upisa predati nekompletni kao i sa zakasnjenjem.
 
4. Naponski kabal
 
Ministarstvo odrzivog razvoja i turizma je 06.06.2013. godine proslijedila odgovor na dopis NVO od 08.05.2013., vezano za naponski kabal koji prolazi kroz Mrčevo polje. U njemu se navodi da pomenuta institucija smatra da trasa buduceg podzemnog kabla u najvecoj mogucoj mjeri treba da izbjegne privatno zemljiste i da kabal treba da bude postavljen u podnozju Visanjske gore, u mjeri koju dozvoljava Planom definisani koridor i tehnicke mogucnosti postavljanja kabla. . Takodje, obavijestavaju NVO da su nas dopis proslijedili Terni Crne Gore kako bi bili u prilici da sagledaju nase zahtjeve i predloge.
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Trenutno je 1 gost na vezi

Glasanje

Ocjenite web sajt