• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
ZAPISNIK SA REDOVNOG SASTANKA 02.07.2013. E-pošta
02.07.2013
ZAPISNIK SA REDOVNOG SASTANKA UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 02.07.2013. god. sa početkom u 19h.
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika i odluka
2. Knjizenje
3.Opština Budva
4. Energetski kabal
5. Tuzba
6. Advokat
7. Razno
Sastanku je prisutno 8 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ivo Ilić.
 
1. Usvajanje zapisnika i odluka:
 
Na početku sastanka jednoglasno su usvojeni zapisnici i odluke sa prethodnog sastanka.
 
2. Knjizenje
 
Odrzan je jos jedan sastanak u katastru Budve, na kom je rečeno da su sva drugostepena rjesenja sprovedena, tj da su vlasnici uknjizeni u onim parcelama za koje je  bilo moguće u tom momentu. To znaci da su uknjizeni vlasnici zemljista na parcelama za koje je napravljen novi list nepokretnosti. Za parcele koje nisu odvojene iz LN 205,  sluzbenica budvanskog katastra je zamolila kolege iz katastra Podgorice da pomenute parcele izdvoje i naprave nove listove nepokretnosti kako bi uknjizba bila  sprovedena do kraja. Konstatovano je da je ucinjen veliki pomak sto se tice uknjizbe u katastru Budva, i da jedino preostaje da se isprati rad Ministarstva Finansija tj donosenje drugostepenih rjesenja kako bi se uknjizba nastavila ovim tempom.
Prethodnih dana je katastar Budve dostavio spisak zahtjeva koji imaju odredjene nedostatke ili greske, a koji su predati od strane advokatske kancelarije Velimirovic, te ce se NVO zajedno sa pravnim predstavnikom angazovati i prikupiti potrebnu dokumentaciju, ispraviti greske, i uraditi sve potrebno kako bi se pomenuti zahtjevi sto prije kompletirali.
Sto se tiče KO Visnjeva, angazovan je geometar koji ce uraditi identifikaciju starih cestica zemljista koje ulaze u KO Visnjevo, isto tako i koje cest. zemlj iz KO Prijevor ulaze u KO Visnjevo i obrnuto, kako bi imali tacan pregled i otpoceli cijeli proces uknjizbe vlasnika u tom dijelu.
 
3. Opština Budva
 
Potpisan je nov Ugovor o zakupu zemljista sa Opštinom Budva, po kojem se Opština obavezuje na zakupninu od 70000€ godisnje, a koja se plaća u 12 jednakih rata. Takodje, pomenutim ugovorom  Opština prihvata dug nastao korišÄ‡enjem zemljista za prethodni period u iznosu od 6443.98 €. Zakupnina je povećana za 10000€ u odnosu na prethodni ugovor, iz razloga sto prema evidenciji NVO Opština Budva ima dug u pomenutom iznosu jos iz perioda pocetka medjusobne saradnje. Ugovor o zakupu zemljista je potpisan 13.06.2013. godine , a glasi na 08.03.2013. godine i traje godinu dana.
Odobren je zahtjev Kinoloskog drustva Budve, te im je data saglasnost za organizovanje druge nacionalne izlozbe pasa svih rasa 07.07.2013. godine na Jazu.
Donijeta je jednoglasna odluka da se odobri zahtjev K&KING DOO u kojem se trazi saglasnost za odrzavanjem koncerta na Jazu 28.07.2013. godine.
 
4. Energetski kabal
 
NVO je vise puta ,u prethodnom periodu, trazila zakazivanje sastanka sa nadleznim za pitanje energetskog kabla u Ministarstvu odrzivog razvoja i turizma, medjutim do zakazivanja pomenutog sastanka jos uvijek nije doslo.
Poslednju informaciju smo dobili 06.06.2013. godine putem maila, kada je obecano da će nas ubrzo neko od nadleznih kontaktirati. Na predlog svih članova Upravnog Odbora NVO, predsjednik NVO će jos jednom obratiti Ministarstvu i zatraziti zakazivanje sastanka.
 
5. Tuzba
 
Prethodni zakupac prostorije „Braća Dubak“ je podnio tuzbu protiv NVO zbog zadrzavanja sredstava za rad, tj masina. Naime, kako je pomenuti zakupac kasnio sa uplatom zakupnine, i kako je u medjuvremenu istekao Ugovor o zakupu a dug ostao neizmiren, NVO je zadrzala masine koje su se nalazile u prostorije kako bi na neki način obezbijedili izmirenje duga. Odgovor na tuzbu će pripremiti predsjednik NVO Ivo Ilić.
 
6. Advokat
 
ÄŒlanovi Upravnog Odbora NVO su jos jednom izrazili nezadovoljstvo u pogledu saradnje sa adv. kanc. Velimirović, te konstatovali da  pod hitno treba odrzati sastanak sa pomenutom kancelarijom na kojem bi se razgovaralo o daljoj saradnji. 
 
7. Razno
 
Jednoglasno je odbijen zahtjev zakupca Igora Orbovića za smanjenje mjesecne kirije, ali je dat predlog budućeg plaćanja kirije, na način sto bi se mjesečna zakupnina smanjila za 50€ ukoliko bi zakupac platio unaprijed 3 mjeseca, ili smanjila za 100 € ukoliko bi zakupac platio 6 mjeseci unaprijed.
 
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Trenutno je 1 gost na vezi

Glasanje

Ocjenite web sajt