• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik od 01.10.2013. E-pošta
01.10.2013
ZAPISNIKSA REDOVNOG SASTANKA UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRČEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 01.10.2013. god. sa početkom u 19 h.
 
Dnevni red:
 
1. Zapisnici i odluke
2. Knjizenje, Ko Visnjevo i Ministarstvo Finansija
3. Razno
 
Sastanku je prisutno 9 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ivo Ilić.
1. Zapisnici i odluke Na početku sastanka jednoglasno su usvojeni zapisnici i odluke sa prethodna 3 sastanka, i to : sastanak od 24.07.2013. ; 01.08.2013. i 17.09.2013. godine.
 
2. Knjizenje, Ko Visnjevo i Ministarstvo Finansija Knjizenje- Predsjednik NVO je obavijestio prisutne o dešavanjima koja su vezana za povraćaj zemlje u Mrčevom polju. Naime, odrzan je sastanak u katastru Budve , na kome je rečeno da su pristigla još 4 pravosnazna drugostepena rješenja, koja obuhvataju otprilike 20 vlasnika zemlje, te da će se njihova uknjizba izvršiti narednih dana. Članovi Upravnog odbora su zaključili da je najbolje provjeriti u Katastru Budve koja se rješenja proslijedjena Ministarstvu kako bi imali tačnu evidenciju o rješenjima. Razgovaralo se i o novim zahtjevima koje je predala adv. kanc. Velimirović, te se došlo do zaključka da se takse za pomenute zahtjeve moraju uplatiti u što kraćem roku, kao i da geometar mora izvršiti preklop odredjenih pacela . KO Višnjevo- Predsjednik NVO je kontaktirao geometra koji ga je tom prilikom obavijestio da nije u mogućnosti da pronadje novu kartu za KO Višnjevo, te nije u mogućnosti da napravi preklop sa starom mapom, što nas sprečava u pravljenju zahtjeva za povraćaj zemljišta u KO Višnjevo. Na sastanku UO se razgovaralo i o takozvanom trouglu i gradsko gradjevinskom zemljistu, te se doslo do zakljucka da se mora sto prije krenuti sa tim predmetima. Sagledavajući cijelu situaciju članovi Upravnog Odbora su došli do zaključka da je u ovom momentu najbitnije pronaći pravnog zastupnika koji bi sve te predmete zapoceo, kao i ispravio greške u već započetim, te su predlozili da se za pravnog zastupnika imenuje Predsjednik NVO Ivo Ilić. Članovi smatraju da je ovo najbolji izbor, s obzirom da Predsjednik ima i ličnih interesa u rješavanju problema ukjnizbe u Mrčevom polju. Kao novog Predsjednika se predlaze gosp. Branko Strahinja, o čemu će odlučivati skupština koja se zakazuje za 06.10.2013. godine.
 
3. Razno Donijeta je jednoglasna odluka kojom se Upravni odbor saglašava sa otkazom adv. kanc. Velimirović, koji je Predsjednik Ivo Ilić samoinicijativno dostavio 12.07.2013. godine. Jednoglasno se odbija zahtjev Aero kluba Krila za izgradnju letilišta na Jazu. Jednoglasno se prihvata zahtjev „ Arbun Commerce“ za izdavanje još jedne hladnjače uz mjesecnu nadoknadu od 100 €. Jednoglasno se prihvata zahtjev Petra Šofranca za izdavanje prostorije broj 6 uz mjesečnu nadoknadu od 140 €. Jednoglasno se prihvata zahtjev za jednokratnu pomoć Udruzenju Paraplegičara Kotor u iznosu od 200 € . Jednoglasno se odbija zahtjev novinara Mirka Boškovića iz RTCG, kojim se trazilo uključivanje NVO u formiranje televizijske emisije o korišćenju privatnog zemljišta od strane lokalnih samouprava. Jednoglasno se prihvata zahtjev MZ Glavatičići za jednokratnu pomoć pri organizovanju Ribarske Večeri u iznosu od 1000€. Jednoglasno se prihvata zahtjev MZ Savina za jednokratnu pomoć pri obnovi kuće Zorke Martinović u iznosu od 500 €. Jednoglasno se prihvata zahtjev Simić Kadune za parkiranje prikolice na zemljištu pored kancelarije NVO, u periodu od 6 mjeseci , za ukupan iznos od 200 €. Jednoglasno se prihvata zahtjev „WOOD HOUSE“ za iznajmljivanje prostorije broj 2, uz nadoknadu od 2400 € za period od 6 mjeseci.
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Trenutno je 2 gostiju na vezi

Glasanje

Ocjenite web sajt