• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Vijesti arrow Zapisnik od 25.12.2013.
Zapisnik od 25.12.2013. E-pošta
25.02.2014
ZAPISNIK SA REDOVNOG SASTANKA UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 25.12.2013. god. sa početkom u 18  h.
 
Dnevni red:
 
1. Zapisnik sa prethodnog sastanka
2. Aktivnosti izmedju zasijedanja
3. Donosenje operativnih odluka
4. Tekuća pitanja
 
Sastanku je prisutno 9 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Branko Strahinja.
1. Zapisnici i odluke
 
  Na početku sastanka jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodnog sastanka.
 
2. Aktivnosti izmedju zasijedanja
 
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne o preduzetim aktivnostima u periodu izmedju dva sastanka. Naime, kontaktiran je geometar Predrag Njegić vezano za preklope čestica zemlje koji su potrebni prilikom predavanja novih zahtjev za uknjizbu vlasnika na zemlji u Mrčevom polju. Kako je ponuda pomenutog geometra finansijski neprihvatljiva, Predsjednik je zajedno sa članovima Brankom Pejovićem i Ivom Ilićem kontaktirao geometra Vuka Stojovića istim povodom te je dogovoreno da se njegova ponuda prihvati, upravo iz finansijskih razloga.
 
Zbog brisanja iz registra nevladinih organizacija u julu tekuće godine, NVO se morala ponovno registrovati. Isto tako , NVO je morala da osnuje novi ziro-racun , te se stvorila potreba za prebacivanjem novcanih sredstava sa starog na novi ziro-racun.
Donijeta je jednoglasna odluka da se sva novcana sredstva koja se nalaze na starom ziro-racunu NVO, prebace na novootvoreni ziro racun.
 
ÄŒlan Upravnog odbora Ivo Ilić je u prethodnom periodu kontaktirao predstavnike Opštine Budva kako bi se organizovao sastanak i razgovaralo o njihovim dugovanjima prema NVO. Medjutim , zbog nemogućnosti prisustvovanja Predsjednika NVO , iz zdravstvenih razloga, sastanak je otkazan.
 
Advokat Ivo Ilić je u prethodnom periodu predao 34 zahtjeva za promjenu upisa vlasništva na zemlji u Mrčevom polju. Kako mu je u Katastru Budve rečeno, prilikom obradjivanja pomenutih zahtjeva primijećeno je da dosta Rjesenja o nasledjivanju nemaju klauzulu  pravosnaznosti. Odlučeno je da se kontaktiraju svi vlasnici čija Rješenja o nasledjivanju nemaju klauzulu pravosnaznosti , i zamole da u sto skorijem roku dostave pomenutu dokumentaciju. U suprotnom, Katastar će knjiziti zemlju na preminula lica. Isto vazi i za vlasnike koji jos uvijek nisu uradili ostavinu.
 
4. Donosenje operativnih odluka
 
Po novom zakonu o nevladinih organizacijama, NVO koja ima veće godisnje prihode od 4000€ ne moze obavljati svoju djelatnost, sto znaci da se takva NVO mora organizovati kao privredno drustvo. Po misljenju članova odbora najbolje rjesenje za NVo Jaz-Mrčevo polje,  je osnivanje Drustva sa ogranicenom odgovornoscu.
 
Jednoglasno je donijeta odluka o osnivanju DOO, gdje će NVO Jaz-Mrčevo polje biti jedini osnivač DOO-a.
 
Jednoglasnom odlukom   se za izvrsnog direktora  DOO-a proglašava poslovni sekretar NVO Jelena Ivković.
 
 
Jednoglasno je donijeta odluka da se prilikom osnivanja DOO-a, u Statutu kao drugi organ Drustva navede i Upravni odbor.
 
Donijeta je odluka o angazovanju knjigovodje, gospodje Anice Domazet po mjesecnoj cijeni od 250 €,  čije će knjigovostvene usluge obuhvatati i NVO i DOO Jaz-Mrčevo polje. ÄŒlan Dragan Buzdovan je bio protiv ove odluke.
 
Jednoglasno su prihvaćeni troskovi nastali prilikom predavanja 34 zahtjeva za promjenu upisa u katastru Budva, u iznosu od 510 €.
 
Jednoglasno su prihvaćeni i svi budući troskovi koji će nastati prilikom predavanja zahtjeva u katastru Budva od strane adv. Iva Ilića.
 
Jednoglasno je donijeta odluka o prihvatanju isplate materijalnih troskova u iznosu od 200 €.
 
4. Tekuća pitanja
 
Prethodnih dana je nasoj organizaciji predat zahtjev od strane firme Krivokapić sa Cetinja, u kojem se nudi otkup starog zeljeza koji se nalazi u halama gdje se prije nalazila farma kokosaka. Kako ne postoji tacna dokumentacija o kolicini zeljeza, jednoglasno je donijeta odluka da se formira komisija (u sastavu Dušan Kunjić, Labud Mihović i Ljubo Dobrljanin) koja će narednih dana izvršiti popis u pomenutim prostorijama.
 
Jednoglasno je donijeta odluka kojom se odobrava zahtjev Orović Ivana za zakup prostorije br. 6, po cijeni od 180 € za 3 mjeseca unaprijed.
 
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne o članku koji je izašao u dnevnim novinama Vijesti, te je zamolio članove da ubuduće ne daju izjave u ime NVO a da se prije toga ne donese odluka o takvom postupku. Dragan Buzdovan je naglasio da je on dao izjavu za  Älanak u novinama ali da je on lično bio potpisnik pomenutog članka.
 
Dragan Buzdovan je obavijestio prisutne članove o sastanku Mjesnih zajednica Grblja , koji se odrzao u Radovićima 07.12.2013. godine povodom problema privatne svojine u zoni Morskog dobra.  ÄŒlanovi Dragan Buzdovan i Dušan Kunjić su prisustvovali pomenutom sastanku, te smatraju da bi NVO trebala pruziti podrsku  u pokretanju inicijative za promjenu Zakona o Drzavnoj Imovini.
 
< Prethodno   Sledeće >