• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Vijesti arrow ZAPISNIK
ZAPISNIK E-pošta
12.02.2014
ZAPISNIK SA REDOVNOG SASTANKA UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 12.02.2014. god. sa početkom u 18                  h.
 
Dnevni red:
 
1. Zapisnik sa prethodnog sastanka
2. Aktivnosti izmedju zasijedanja
3. Donosenje operativnih odluka
4. Tekuća pitanja
Sastanku je prisutno 10 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Branko Strahinja.
Jednoglasno je usvojen dnevni red ovog sastanka.
 
1. Zapisnici i odluke
 
Na pocetku sastanka usvojen je zapisnik sa prethodnog sastanka, sa jednim uzdrzanim glasom ( Dragan Buzdovan). Član UO Dragan Buzdovan smatra da se u zapisniku treba detaljno objasniti zbog cega je neko od članova bio protiv odredjene odluke. Primjedbe se odnose na odluku o angazovanju knjigovodje gdje je pomenuti clan bio samo protiv cijene angazovanja, kao i na odluku o osnivanju DOO-a za koju smatra da je nejasna.
 
2. Aktivnosti izmedju zasijedanja
 
Predsjdenik NVO Branko Strahinja i član UO Ivo Ilić su  prethodnih dana odrzali sastanak sa predstavnicima Opštine Budve, na kojem je razgovarano o njihovom dugu prema NVO koji  iznosi oko 50 000 € . Naime, predstavnici Budve su saopštili da nisu u mogućnosti da cijeli preostali dug isplate do isteka Ugovora o zakupu ( 08.03.2014.) ali je rečeno da će se što prije stvoriti dinamika isplaćivanja , kao i da su voljni da sa NVO sklope nov Ugovor o zakupu zemljista. . Opština Budva je upozorena na posledice neizmirenja duga.
 
Adv. Ivo Ilić je podnio zahtjev za osnivanje DOO-a kod Centralnog Registra Privrednih Subjekata u Podgorici. Tokom sastanka , provjerom na sajtu CRPS, ustanovljeno je da fale još dokumenata te će ih advokat naknadno dostaviti pomenutoj ustanovi.
 
Adv. Ivo Ilić je obavijestio prisutne o podnešenim zahtjevima u Katastru Budve. Naime, advokat je podnio 84 dopune zahtjeva sa uplacenim taksama i svim propratnim dokumentima, kao i 5 potpuno novih zahtjeva za povracaj zemljišta u Mrčevom polju. Od pomenutih 89 zahtjeva , katastar Budve je donio rješenja za 25 predmeta od kojih su rjesenja za samo 3 predmeta potpuno ispravna. Naime, rjesenja za preostala 22 predmeta sadrze greske u odredjivanju idelanih djelova nastale zbog necijenjenja pravosnaznih rjesenja o nasledjivanju koja su blagovremeno dostavljena, ili zbog necijenjenja Ugovora o zamjeni i slicnih dokumenata, kao i  zbog tehnickih gresaka u pisanju samih rjesenja.Sa Katastrom Budve je dogovoreno da advokat dostavi pregled svih  pomenutih greski kako bi ih njihovi sluzbenici ispravili , te je dogovoreno da se  sva buduća rjesenja dostave prvo advokatu kako bi ih on pregledao i sprijecio nastajanje novih gresaka.
 
Dragan Buzdovan je predlozio da se sastanci Upravnog odbora odrzavaju na svakih 15 dana, kako bi članovi bili bolje upuceni u cijelu problematiku. Takodje, prilozio je svoj dopis novinarima na osnovu kojeg je izasao clanak u istim o kojem se govorilo na prethodnom sastanku .
 
Dragan Buzdovan je povodom pomenutih gresaka u rjesenjima, predlozio sastanak sa Katastrom Budve. On smatra da su te greske upravo nastavak njihove igre, te predlaze da se odredi vremenski rok do kojeg se ocekuje ispravljanje pomenutih gresaka.
 
Nakon duze rasprave, konstatovano je da ce se sacekati ispravke gresaka u  rjesenjima za 22 predmeta, te nakon toga odluciti da li je potrebno odrzati sastanak sa Katastrom Budve.
 
Na prethodnom sastanku je receno da je sa Geometrom Vukom Stojovićem dogovorena obrada čestica zemlje za koje je potreban preklop, medjutim u medjuvremenu je pomenuti geometar promijenio cijenu usluga,tj najvjerovatnije je doslo do nesporazuma, te su predstavnici NVO bili prinudjeni da obustave sve dogovorene radnje. Dogovoreno je da  Ivo Ilić  kontaktira geometre koji obradjuju KO Visnjevo, te se raspita da li su voljni i po kojoj cijeni, da izvrse obradu cestica u KO Prijevor.
 
3. Donosenje operativnih odluka
 
Vezano za Odluku o osnivanju DOO-a, Dragan Buzdovan predlaze da se takva odluka mora donijeti na skupštini NVO. Takodje, predlaze da se u DOO uvrste clanovi Upravnog odbora i Skupština koji su članovi ovih organa u NVO. Nakon ovog predloga , Dragan Buzdovan je opravdano napustio sastanak.
 
Jednoglasno je donijeta odluka o osnivanju DOO“ Jaz-Mrčevo polje“ Budva.
 
Donijeta je odluka da se prihvata Statut DOO „Jaz-Mrčevo polje“ Budva.  Luka Tučević je  uzdrzan.
 
Marko Parapid je trazio da se izvrsi pregled racuna i reversa vezanih za kompjuter koji je kupljen prije 2 godine, a koji je zaduzio Dragan Buzdovan.
 
Jednoglasno je donijeta odluka o kupovini novog racunara (Lap-top) , za potrebe odrzavanja sastanaka i kancelarije uopste.
 
Jednoglasno je donijeta odluka da ubuduće za sadrzaj internet stranice NVO bude zaduzena Jelena Ivković ( poslovni sekretar) .
 
Komisija koja je oformnjena na prethodnom sastanku je izvrsila popis starog zeljeza u hangarima. Konstatovano je da se hangari nalaze u veoma losem stanju, te da se u njima nalaze stari kavezi za kokoske. Donijeta je odluka da se staro zeljezo ne prodaje. Dušan Kunjić je protiv ovakve odluke.
 
NVO je poreski obveznik, i kao takvo privatno lice duzni smo da izdajemo fakture sa obracunatim PDV-om. Dogovoreno je da se PDV obracunava u cijenu kirije za zakupce koji uplacuju kao fizicka lica. Za zakupce koji uplacuju preko racuna, odnosno kao privatna lica, na iznos kirije ce dodavati PDV.
 
Donijeta je odluka da se odobrava zahtjev Zorana Muhara da natkrije zemljiste iza objekta br 8. ciji je on zakupac. Predlog je mjesecna nadoknada od 100 € . Dusan Kunjic je uzdrzan.
 
Jednoglasno je odobren zahtjev Kovačević Zdravka za iznajmljivanje zemljista za parking mjesta za autobus uz mjesecnu nadoknadu od 50 € mjesecno.
 
Odobren je zahtjev Darka Veljovića za iznajmljivanje zemlje povrsine 15 m2 koja se nalazi na putu prema plazi Jaz, iskljucivo za potrebe trgovine lubenicama u ljetnjem periodu, odnosno za 4 mjeseca,  u ukupnom iznosu od 200 €. Strahinja Branko i Ivo Ilić su uzdrzani.
 
U prethodnom periodu su za prostoriju br 9, primljena 3 zahtjeva. Odbijeni su zahtjevi Milorada Maslaka i Milorada Ivanovića. Jednoglasno je prihvaćen zahtjev Zečević Gorana za iznajmljivanje prostorije br 9, uz mjesecnu nadoknadu od 200 €.
 
Kako je prethodni zakupac Dragan Dubak podnio tuzbu pred Privrednim sudom u Podgorici, pravni zastupnik NVO Ivo Ilić je prisustvovao prvom ročištu, te je obavijestio prisutne da je sledeće rociste zakazano za 11.03.2014. godine. Jednoglasno je donijeta odluka da adv. Ivo Ilić na sledecem rocistu predlozi gosp. Draganu Dubaku sporazumno rjesenje, odnosno, da  predlozi plaćanje otprilike polovine duga ,odnosno 2500 €,  u zamjenu za masine koje su ostale u prostorijama NVO u ime tog duga.
 
< Prethodno   Sledeće >