• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Vijesti arrow Zapisnik od 02.04.
Zapisnik od 02.04. E-pošta
03.04.2014

SA REDOVNOG SASTANKA UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRČEVO POLJE''

U prostoriji NVO,dana 02.04.2014. god. sa početkom u 18 h.

 

Dnevni red:

 

1. Zapisnik sa prethodnog sastanka

2. Aktivnosti izmedju zasijedanja

3. Donosenje operativnih odluka

4. Tekuća pitanja

5. Razno

Sastanku je prisutno 10 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Branko Strahinja.
Dragan Buzdovan je predlozio dopunu dnevnog reda , gdje smatra da bi do kraja ovog mjeseca bilo potrebno organizovati skupstinu NVOod 33 člana gdje bi obavijestili članove iste o svemu sto je do sada uradjeno. Predlog nije usvojen. ( jedan član je bio za ovakav predlog, dva uzdrzana i cetiri protiv)
 
1. Zapisnici i odluke
 
Jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodnog sastanka.
 
2. Aktivnosti izmedju zasijedanja
 
Odrzan je sastanak sa nacelnikom  Katastra Budve, gdje su prisustvovali Predsjednik NVO Branko Strahinja i advokat Ivo Ilić . Advokat Ivo Ilić je obavijestio prisutne da je do sada Katastru Budve predato 106 zahtjeva za promjena upisa na zemljistu u Mrčevom polju, od kojih je kako je na prethodnom sastanku i receno donijeto rjesenja za 24 predmeta, a u medjuvremenu jos rjesenja za 10 predmeta. Na sastanku je od strane katastra  receno da će se do 01.07. tekuće godine donijeti rješenja za sve preostale predmete. Takodje, receno je da će  pravnica katastra biti razduzena ostalih predmeta , tj da će obradjivati samo predmete vezane za Mrčevo polje, kako bi se cijeli proces ubrzao. Ivo Ilić je istakao da u najnovijim rjesenjima nema tehnickih gresaka koje su se prije pojavljivale, a sto se tice prvih 24 rjesenja sa greskama donijeto je 9 zakljucaka o ispravljanju istih.   Predsjednik NVO smatra da je novi Nacelnik katastra pokazao veliko interesovanje za rjesavanje ovog problema, za razliku od sluzbenika i pravnika katastra. Pronadjeno je i 5 predmeta za koje katastar nije dostavio rjesenja Zastitniku imovinsko pravnih poslova Crne Gore, te se tako nije ni moglo odlucivati po njima. Obecano je da će izdati nova rjesenja za pomenutih 5 predmeta te cijela procedura ponoviti. Do odrzavanja sastanka , izdata su rjesenja za 3 predmeta.
 
Takodje, 13 .03.2014.god. upućen je dopis, odnosno urgencija Ministarstvu Finansija, vezana za preostalih 15 predmeta koja u pomenutoj instituciji cekaju na rjesavanje.
 
Poslije skoro 2 mjeseca, stiglo je rjesenje o registaraciji DOO “ Jaz-Mrčevo polje”, a u postupku je osnivanje ziro-racuna.
 
Odrzan je sastanak sa Geodetom u vezi preklopa za Ko Visnjevo.
 
Dragan Buzdovan je postavio pitanje zasto se izbjegava da on prisustvuje sastancima, te je jos jednom naglasio da bi bilo potrebno da cijeli Upravni Odbor NVO  ujedno bude i odbor u DOO.
Ivo Ilić je objasnio da po Statutu DOO, Upravni odbor NVO kao osnivač upravlja DOO.
 
 
3. Donosenje operativnih odluka
 
Jednoglasno je donijeta odluka o isplati troskova registracije DOO “ Jaz-Mrčevo polje” i izrade Statuta advokatu Ivu Iliću u iznosu od 250 €.
 
Ivo Ilić je obavijestio prisutne da je geometar Vuk Stojović uradio potrebne ispravke i promjene u preklopima za cestice zemlje koje su vec plaćene. Kako je tada bila dogovorena saradnja sa pomenutim geometrom, Ivo Ilić je po odluci Upravnog Odbora  dogovorio i preklop rubnih cestica za Gradsko Gradjevinsko zemljiste. Iako je doslo do nesporazuma oko cijene, Ivo Ilić je obavijestio prisutne da je geometar priveo kraju potreban preklop, te smatra da bi  zbog vremena bilo povoljno da isti geometar ga i zavrsi po cijeni od 25 € po cestici zemlje.
 
Jednoglasno je donijeta odluka da se isplate troskove  geometru Vuk Stojović za preklop rubnih cestica zemlje za Gradsko Gradjevinsko zemljiste po cijeni od 25 € po cestici zemlje.
 
Donijeta je odluka da se ne isplati iznos od 125 € geometru Vuku Stojovicu za preklop 5 cestica zemlje, iz razloga sto je kada je doslo do nesporazuma u cijeni, receno da se svi poslovi obustave.  Dragan Buzdovan je protiv ovakve odluke.
 
Ivo Ilić je obavijestio prisutne o tome da je uradjeno preklapanje cestica zemlje za KO Visnjevo. Smatra da je preklop odradjen dobro. Takodje, primjeceno je da postoje odstupanja u  povrsinama prema novom premjeru. Naime, prema novom premjeru se javlja odstupanje 10 do 20 % u odnosu na stare povrsine cestica zemlje, tj, povrsine po novom premjeru su manje u odnosu na povrsine naznacene u Poravnanjima.
 
Donijeta je jednoglasna odluka da komisija u sastavu Dragan Buzdovan, Ivo Ilić i Marko Parapid obave razgovor sa geodetom koji je radio preklapanje za KO Visnjevo, te razjasne nedoumice vazane za odstupanje u povrsinama cestica po novom i starom premjeru.
 
Donijeta je jednoglasna odluka o isplati troskova za preklop cestica za KO Visnjevo u iznosu od 12013.05 € , ukoliko komisija u sastavu  Dragan Buzdovan, Ivo Ilić i Marko Parapid  ne bude imala negativno misljenje .
 
Ivo Ilić je obavijestio prisutne da postoji i dio KO Prijevora i KO Glavati koji je po starim kartama pripadao KO Visnjevo. Dogovoreno je da ce se o tome raspravljati kad se krene sa obradjivanjem predmeta.
 
Jednoglasno je donijeta odluka da izvrsni direktor Jelena Ivković moze preuzeti dokumenta iz Hipotekarne Banke Budva.
 
Jednoglasno je donijeta odluka da izvrsni direktor Jelena Ivković moze mjesecno podići sredstva za materijalne troskove u iznosu od 100 €.
 
Predsjednik NVO Branko Strahinja smatra da će Jelena Ivković kao  poslovni sekretar NVO i ujedno izvrsni direktor DOO, imati vise obaveza koje ce se odrediti sistematizacijom rada DOO, te smatra da bi bilo potrebno odrediti mjesecni iznos koji bi u skladu sa odradjenim poslom bio isplacen dodatno.
 
Donijeta je odluka da se potpise Ugovor o radu sa Jelenom Ivković na mjesto Izvrsnog direktora DOO, uz   mjesecnu nadoknadu u iznosu od 453.50 €, s mogucnoscu da se doda varijabila da u skladu sa odradjenim poslom mjesecno isplati iznos od dodatnih 100 €. Dragan Buzdovan je uzdrzan.
 
Donijeta je odluka o izmjeni Statuta DOO, na način sto se briše postojanje Upravnog odbora kao organa DOO “ Jaz-Mrčevo polje”. Dragan Buzdovan je uzdrzan, Marko Parapid je protiv.
 
Donijeta je odluka da se sva novcana sredstva koja se nalaze na racunu NVO “Jaz-Mrčevo polje” Budva prebace na racun DOO “ Jaz-Mrčevo polje”, s tim da na racunu NVO ostanu zakonom dozvoljena sredtva u iznosu od 4000 € . Dragan Buzdovan je uzdrzan.
 
Upravni odbor NVO smatra da nije nadlezan za davanje saglasnosti za izdavanje privremene lokacije na parceli 40/1 Ko Prijevor, koju je u zahtjevu trazio Carević Savo.
 
Zakupac WTWS je obavijestio prisutne o raskidu Ugovora o zakupu prostorije broj 5. Zakupac je izmirio sve dospjele obaveze.
 
Jednoglasno je donijeta odluka da se odobri iznajmljivanje prostorije broj 5 firmi “Golden Ratio” iz Kotora, uz mjesecnu nadoknadu u iznosu od 300 €.
 
Jednoglasno je donijeta odluka da se dozvoljava prolaz u Mrčevo polje Marku Miloviću iskljucivo za potrebe prikupljanja ljekovitih biljaka .
 
Jednoglasno je donijeta odluka da se dozvoljava iznajmljivanje cijelog hangara Stevanu Midoroviću iskljucivo za potrebe prodaje auto guma, uz mjesecnu nadoknadu od 500 € .
 
Jednoglasno je donijeta odluka da se dozvoljava Goranu i Ivu Bastici iznajmljivanje dijela hale gdje su bile kokoske u duzini od 15 do 16 metara, koje bi se koristili iskljucivo za potrebe popravke brodova, uz placanje nadoknade za tri mjeseca u ukupnom iznosu od 300 €.
 
4. Tekuća pitanja
 
Dug Opštine Budva iznosi 41443.98 €, prema Ugovoru o zakupu koji je istekao 08.03.2014. godine. U medjuvremenu je javnost obavijestena o odrzavanju koncerta na Jazu, tzv EXIT-a. Na sastanku je konstatovano da je upravo zbog odrzavanja tog koncerta sada dobar momenat za potrazivanje isplate dugovanja.
Dragan Buzdovan je napustio sastanak.
Jednoglasno je donijeta odluka da se Opština Budva i organizatori koncerta obavijeste putem dopisa o dugovanju prema NVO, te istim upozore na posledice neizmirenja istih.
 
5. Razno
 
Na prethodnom sastanku je Marko Parapid trazio uvid u racun kojim je kupljen lap-top prije dvije godine. Uporedjivanjem racuna i lap-topa koji je vracen, doslo se do zakljucka da se radi o istom racunaru.
 
< Prethodno   Sledeće >