• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Vijesti arrow Zapisnik sa sedme sjednice
Zapisnik sa sedme sjednice E-pošta
10.06.2014
ZAPISNIK SA SEDME SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 10.06.2014. god. sa početkom u 18h.
 
Dnevni red:
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
2. Aktivnosti izmedju zasijedanja
3. Donosenje operativnih odluka
4. Razno

Sastanku je prisutno 7 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.

Sastanak vodi Predsjednik NVO Branko Strahinja.

Prihvata se dnevni red sastanka.

 

1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka

 

Jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodnog sastanka.

 

2. Aktivnosti izmedju zasijedanja

 

ÄŒlanovi upravnog odbora NVO su izmedju zasijedanja , tacnije 19.05.2014. godine donijeli jednoglasnu odluku o isplati pomoci u iznosu od 5000 € za poplavljena podrucja. Zamjenik predsjednika NVO Sreto Janovic je obavijestio prisutne da je pomenuti iznos uplacen na racun MZ Radanovici kako bi zajedno sa ostalim donacijama mjestana  iz Grblja  27.05.2014. godine izvrsena uplata na racun trezora Republike Srpske kao i Republike Srbije. 

U medjuvremenu je dostavljen zahtjev Lovackog drustva Grbalj gdje se trazi pomoc za lovce grada Lazarevca, i to u iznosu od 2000 €.  Sa jednim glasom uzdrzanim ( Dusan Kunjić) i 6 protiv, ovakav zahtjev je odbijen.

 

Sreto Janović je obavijestio prisutne da je kontaktirao potpredsjednika Opštine Budva,  koji je tom prilikom obecao da ce sjutra ujutro, odnosno 11.06.2014. godine izvrsiti isplatu duga u iznosu od 10443.98 €.

 

Jednoglasno je donijeta odluka da izvrsni direktor DOO” Jaz-Mrčevo polje” Jelena Ivković moze potpisati Ugovor o zakupu zemljista sa Opštinom Budva, nakon isplate dugovanja u iznosu od 10443.98 €

 

Ivo Ilić je obavijestio prisutne da su prema zahtjevima koje je podnio u katastru Budve, izdata rjesenja za 75 predmeta. U rjesenjima ima gresaka ali smatra da su u katastru spremni da iste isprave.

Što se tiče predmeta za KO Visnjevo , Ivo Ilić smatra da se za sve predmete u kojima se nalaze djelimicna poravnanja treba traziti zahtjeve iz Arhiva Kotor. Što se tiče gradsko gradjevinskog zemljista advokat je preuzeo dio dokumentacije, i njegov predlog je da se za upis vlasnika trazi na osnovu poravnanja, iako je u njima za to zemljiste naglaseno da nije predmet povracaja.  Glavno pitanje je cemu da se da prioritet, odnosno koji predmet prvo da obradjuje, KO Visnjevo ili Gradsko Gradjevinsko.  

Branko Pejović smatra da bi prioritet trebalo dati gradsko gradjevinskom zemljistu.

 

3. Donosenje operativnih odluka

 

Donijeta je jednoglasna odluka da se dozvoljava izvrsnom direktoru DOO “ Jaz-Mrčevo polje” Jeleni Ivkovic da potpise Ugovor o zakupu prostorija sa svim zakupcima.

 

Donijeta je jednoglasna odluka da se dozvoljava izvrsnom direktoru DOO “ Jaz-Mrčevo polje” Jeleni Ivkovic isplata troskova izrade elaborata za 114 č.z. u iznosu od 2850 € na racun geometra Vuka Stojovića.

 

Donijeta je jednoglasna odluka da se dozvoljava izvrsnom direktoru DOO “ Jaz-Mrčevo polje” Jeleni Ivkovic isplata putnih troskova za mjesec april i maj u iznosu od 200 €.

 

Donijeta je jednoglasna odluka da se dozvoljava izvrsnom direktoru DOO “ Jaz-Mrčevo polje” Jeleni Ivkovic isplata troskova koriscenja komercijalnog objekta u iznosu od 268.52 € na racun Opštine Budva.

 

Donijeta je jednoglasna odluka da se dozvoljava izvrsnom direktoru DOO “ Jaz-Mrčevo polje” Jeleni Ivkovic isplata troskova pravnog zastupnika Iva Ilica u ukupnom iznosu od 1908.9 €.

 

Donijeta je jednoglasna odluka da se odobrava finansiranje pregradjivanja prostora izmedju broja 10 i 11, na nacin sto ce NVO platiti materijal u iznosu od 150 € a zakupac i ujedno i podnosilac zahtjeva Igor Orbović finansira radnu snagu.

 

Boro Radanović je prethodnih dana predao zahtjev da se promijeni ime korisnika struje koju mi trosimo, a na njegovo je ime, te je receno da ce Branko Pejovic to provjeriti.

 

Donijeta je odluka da se odobri zahtjev Krsta Boskovica za koriscenje hangara iza kancelarije NVO. Jelena Ivkovic je zaduzena da provjeri sa prethodnim korisnicima iste da li su jos uvijek zainteresovani. Dusan Kunjic je protiv ovakve odluke.

 

Donijeta je jednoglasna odluka da se odobri zahtjev Wood House za spajanje na internet modem koji se nalazi u kancelariji NVO, i za to ce mjesecno placati 12.5 €.

 

Donijeta je odluka da se odobrava zahtjev Milana Maslaka da provuce plasticno crijevo za vodu, obodom rijeke kako bi doveo vodu na svoj plac. Dusan Kunjic je protiv.

 
< Prethodno   Sledeće >