• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Vijesti arrow ZAPISNIK SA DEVETE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA
ZAPISNIK SA DEVETE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA E-pošta
24.09.2014
ZAPISNIK SA DEVETE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 24.09.2014. god. sa početkom u 18 h.
 
Dnevni red:

1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
2. Aktivnosti izmedju zasijedanja
3. Donosenje operativnih odluka
4. Razno
Sastanku je prisutno 8 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Potpredsjednik NVO Sreto Janović
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
 
Jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodnog sastanka.
 
2. Aktivnosti izmedju zasijedanja
 
Na pocetku sjednice advokat Ivo Ilić je obavijestio prisutne o dosadasnjem ucinku sto se tice promjene upisa na zemljista u Mrčevom polju. Naime, kazao je da je do sada predao 120 zahtjeva, i da je dobio  prvostepena rjesenja za 70 predmeta, medjutim u rjesenjima jos uvijek nisu ispravljene greske o kojima se pricalo i na prethodnim sastancima. U katastru mu je receno da je spremno jos rjesenja za 30 ili 40 predmeta , medjutim on smatra da ne treba da ih primi dok se greske u prvim rjesenjima ne isprave.  Razlog zbog kojih greske u rjesenjima nisu ispravljene se ne moze tacno utvrditi, jer je advokat rekao da je za svaki predmet sa greskom poslao posebnu urgenciju ali do ispravke jos uvijek nije doslo. Kako je on saznao, obradjivac nasih predmeta u katastru  je trazio vise puta da mu se dodijele neki drugi predmeti, a da vise ne radi Mrčevo polje.
Advokat je predlozio da se organizuje sastanak sa nacelnikom katastra Budve, ukoliko se greske na rjesenjima ne isprave do 01.10.2014. godine.
Takodje je obavijestio prisutne da će 01.10.2014. poceti sa obradom predmeta za KO Visnjevo .
Advokat je predao i nekoliko tuzbi za zemljiste koje se nalazi na ulazu na plazu Jaz.
 Pripremio je podneske za cestice zemlje za koje je bio potreban nalaz geometra.
Advokat je predlozio da se uradi preklop cestica zemljista za tzv gradsko gradjevinsko zemljiste , i to na nacin da se svaka katastarska parcela uradi posebno a i cijeli taj dio zajedno. U tom dijelu Mrčevog polja ima oko 250 čestica i  preklop se moze uraditi po cijeni od 18 € po cestici.
 
Potpredsjednik Sreto Janović se slozio sa predlogom advokata vezano za sastanak u katastru, te su se članovi UO dogovorili da će tom sastanku prisustvovati komisija u sastavu : Ivo Ilić, Branko Pejović i Labud Mihović.
 
Sluzbenica NVO Jelena Ivković je obavijestila članove o stanju predmeta koje je obradjivala adv.kanc. Prelević. Naime, od ukupno 100 predmeta, 32 jos uvijek nisu rijesena, te su povodom tog problema u martu i julu ove godine poslati dopisi Ministarstvu Finansija. Odgovor na oba dopisa jos uvijek nismo dobili, te su se članovi dogovorili da se zakaze i sastanak sa tom institucijom i proba naci rjesenje.
 
 
3. Donosenje operativnih odluka    
 
Jednoglasno je donijeta odluka da se uradi preklop cestica zemlje u dijelu tzv. Gradsko gradjevinskog zemljista po cijeni od 18 € po cestici.
 
Jednoglasno je donijeta odluka da se odobri isplacivanje  4 dodatne naknade  u iznosu od 100 € za mjesec jun,jul,avgust i septembar, na osnovu odluke o mjesecnoj varijabili na racun Jelene Ivković.
 
Jednoglasno je donijeta odluka o isplati troskova ugradnje eloksirane bravarije na strazarskoj kucici u iznosu od 690.01 €.
 
Jednoglasno je donijeta odluka da se Jovanu Kenteri dozvoli iznajmljivanje prostorije broj 4 po mjesecnoj cijeni od 300 €.
 
Jednoglasno je donijeta odluka da se nabave radnicka odijela za strazare u iznosu do 200 €.
 
Donijeta je odluka da se odbija zahtjev Nikole Bastrice za ustupanje    zemljista u povrsini od 200 x 50 m za potrebe otvaranja kluba za prakticno streljastvo.  Razlog za odbijanje je to sto članovi UO NVO smatraju da se ne smije zemljiste izdavati niti opterecivati iz razloga sto su se vlasnici vec poceli knjiziti. Takodje bi to opteretilo prolaz u polje, a i postoji mogucnost ugrozavanja stoke koja se nalazi u polju. ÄŒlan Ivo Ilić je prilikom glasanja ostao uzdrzan dok su ostali članovi bili za odbijanje ovog zahtjeva.
 
< Prethodno   Sledeće >