• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Vijesti arrow ZAPISNIK SA JEDANAESTE SJEDNICE
ZAPISNIK SA JEDANAESTE SJEDNICE E-pošta
17.12.2014
ZAPISNIK SA JEDANAESTE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRČEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 17.12.2014. god. sa početkom u 17h.
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
2. Odluka o isplati advokatskih troskova po Ugovora o zastupanju i putnih troskova za Jelenu Ivković
3.  Organizovanje skupštine               
4. Objasnjenje Predsjednika vezano za pismo koje je poslato članovima skupštine NVO
5. Razno
 
Sastanku je prisutno 9 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Branko Strahinja.
Na pocetku sastanka Djuro Ljubanović je dao predlog da se dopuni dnevni red, pod tackom razno, u kojoj će Predsjednik objasniti pismo koje je prethodnih dana poslao članovima skupštine.
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
 
Zapisnik sa prethodnog sastanka odrzanog 14.11.2014. godine nije usvojen jer se četiri člana UO ne slazu sa sadrzajem istog, posebno u zadnjem dijelu zapisnika. Odlučeno je da zapisničar Jelena Ivković jos jednom presluša snimak sa pomenutog sastanka te u zadnjem dijelu konkretno dopuni zapisnik.
 
2. Odluka o isplati advokatskih troskova po Ugovora o zastupanju i putnih troskova za Jelenu Ivković
 
Donijeta je jednoglasna odluka da se dozvoljava izvrsnom direktoru Jeleni Ivković da isplati troskove advokatskih usluga prema Ugovora o zastupanju advokatu Ivu Iliću.
Nije donijeta odluka o isplati putnih troskova, ali je donijeta odluka da Jelena Ivković za sledeći sastanak pripremi tačan iznos putnih troskova kako bi Odbor mogao da odluči o istim.
 
3. Organizovanje Skupštine
 
Predsjednik NVO je dao predlog dnevnog reda za predstojeću skupštinu. Tačke bi  bil: izvjestaj o radu u protekloj godini, finansijski izvjestaj gdje bi bili navedeni prihodi, rashodi, stanje finansija na dan podnosenja izvjestaja, obrazlozenje o aktivnostima na ostvarenju prihoda; pod aktivnostima bi bilo navedeno formiranje DOO , podnosenje zahtjeva za KO Visnjevo i sastanci sa načelnicima katastra, izrade geodeta, zahtjevi za Trougao i Višnjevo, Zahtjevi za Prijevor, postignuti rezultati odnosno Prvostepena i drugostepena rjesenja; Rasprava i glasanje. 
 
Ivo Ilić je obavijestio prisutne da su on i Jelena Ivković prethodnih dana bili na sastanku u Katastar Kotor povodom podnosenja zahtjeva za Ko Visnjevo. Na sastanku se razgovaralo o zemljistu odnosno o česticama zemlje za koje nemamo nikakve papire. U razgovoru sa geometrom , doslo se do zakljucka da se za svaku katastarsku parcelu napravi poseban List Nepokretnosti, i u prvom pod broju da se stave sve cestice za koje imamo papire, a u drugom podbroju sve one problematicne cestice.
Članovi su zaključili da bi najbolje bilo napraviti jos jedan sastanak u katastru, i vidjeti kako prevazici problem čest. zemlj. bez dokumentacije, kako ostali dio zemljista ne bi nepotrebno stojao nerijesen.
 
Djuro Ljubanović smatra da bi trebali napraviti finansijski plan  i plan rada za sledecu godinu, kao i podnijeti iste skupštini, ali i da prvo treba Upravni Odbor da usvoji izvjestaj pa da ga onda preda Skupštini.
Branko Strahinja smatra da  on nije kompetentan da napravi finansijski plan.
Pejović Branko je dao predlog da upravo  Djuro Ljubanović napravi finasijski plan, jer je on iz te struke. Pitao je i sta ce se desiti ako se finasijski plan ne ostvari, i ko bi tada snosio posledice. 
 
Labud Mihović takodje smatra da treba napraviti finansijski plan, i naravno finasijski izvjestaj.
Ivo Ilić je vezano za finasijski i plan rada, kazao da je nasa organizacija atipicna, odnosno da nas rad zavisi iskljucivo od rada drugih organizacija.
Sreto Janović je pitao zbog cega je sad finansijski plan neophodan, jer organizacija postoji vec 5,6 godina.
Predrag Djurić je na to odgovorio da je razlog za izradu finansijskog plana to sto je NVO sada postala DOO.
Branko Strahinja smatra  da se rad NVO nece unaprijediti izradom finasijskim plana, ali se moze napraviti , i naglasio da on za izradu plana nije kompetentan.
 
Donijeta je odluka da se za godisnju Skupštinu pripremi sem izvjestaja o radu, i plan rada za sledecu godinu kao i finasijski plan za sledecu godinu, i da se za to angazuje strucno lice. Uzdrzan je bio jedan član, protiv cetiri, i za pet clanova odbora.
Donijeta je jednoglasna odluka da se skupština odrzi u februaru 2015. godine.
 
4. Objasnjenje Predsjednika vezano za pismo koje je poslato članovima skupštine NVO
 
Djuro Ljubanović kao predlagač ove tacke reda, je rekao da je uvrijedjen tim pismom, i htio bi da sazna koji je razlog za slanje istog, kao i kome je poslato to isto pismo. On smatra da Predsjednik nije ispostovao dogovor sa prethodnog sastanka, a to je da se Upravni odbor sastane i na miru dogovori o svemu. Takodje, rekao je da ga vise ne smatra za predsjednika ove NVO, jer ga je uvrijedio i potcijenio tim pismom.
 
Branko Strahinja je kazao da je dopis poslat samo članovima skupštine NVO. Takodje, on prihvata to sto ga Djuro Ljubanović ne prihvata vise za predsjednika. Istakao je da se na kraju prethodnog sastanka nije donio nikakav zakljucak jer se sastanak prekinuo. Što se tiče početne ideja članova o kapeli, on je istakao da donacija nije dozvoljena po Statutu NVO, i da on kao Predsjednik NVO nije smio da dozvoli nikakvu donaciju, a narocito ne donaciju sa ovolikim iznosom. On smatra da je takva odluka stetna po organizaciju , i da je suprotna zakonskim finasijskim propisima, jer NVO raspolaze sa tudjim sredstvima a ne svojim. Kazao je da je pismo samo njegovo misljenje i da nikoga nije okrivio.
 
Pedja Djurić je predlozio da se dosadasnji predsjednik smijeni. Rekao je i da Branko nije smio da posalje pismo bez saglasnosti clanova Upravnog odbora.
Labud Mihović smatra da je pogresno sto je Predsjednik napisao takvo pismo, jer se na neki nacin doliva ulje na vatru. Smatra da se moglo diskutovati o takvom predlogu, i veoma se zacudio. Ovo pismo, je po njemu, dokaz da on nema povjerenja u clanove odbora. Smatra da su u pismu podnesene velike optuzbe, a predlog o izgradnji kapele je samo dobra namjera clanova da se Grbalj unaprijedi. Ovakav predlog ce i predloziti clanovima skupstine, i obratiti im se takodje pismom.  Takodje ga vise ne prihvata kao predsjednika.
 
Djuro Ljubanović je dao predlog da predsjednik podnese ostavku.
 
Ivo Ilić smatra da je pismo ostrije napisano, i pod utiskom  sastanka. Smatra da ce ovaj problem rasturiti organizaciju i da on kao predstavnik sela Zagora predlaze  da se ugasi DOO i novac prebaci na NVO, i dalje raspodijeli po selima. Smatra i da je predlog clanova za izgradnju kapele nerealan.
Sreto Janović je rekao da je organizacija imala i prije problema, ali da ih je prevazisla, i da ne treba oko ovog da se rasturimo nego da se zavrsi sto je i zapoceto. Ponovio je da je vec donijeta odluka da se ukidaju sve donacije.
 
Branko Pejović je pitao clanove zbog cega nevladina organizacija mora biti investitor kapele. Rekao je da on nije sastanku prisustvovao ali da to pismo smatra kao upozorenje Predsjednika. Njemu je cijeli predlog sumnjiv i lici na namjestaljku jer nisu prilozeni projekat, plan i ostala dokumentacija. Smatra da njegovo selo nece prihvatiti ovakav predlog. Dao je predlog da se saceka i malo razmisli o svemu.
Branko Strahinja je rekao da je on napisao pismo ostrije, u smislu da ukoliko se  odluka o kapeli izglasa on ce biti primoran da obavijesti tuzilastvo. Dao je predlog da se na sledecoj skupštini glasa da se Predsjednik smijeni.
 
Djuro Ljubanović je rekao da Ivo Ilić ne bi trebao da bude i član upravnog odbora i advokat organizacije, i pitao ga da li i on smatra da je predlog o kapeli kriminal.
Ivo Ilić je naglasio da je on i prije trazio da ne bude vise clan odbora, i da nije govorio o kriminalu.
Članovi nisu glasali o  predlogu skupštini za smjenu predsjednika i sastanak je zavrsen.
 
< Prethodno   Sledeće >