• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Vijesti arrow ZAPISNIK SA 12-TE SJEDNICE
ZAPISNIK SA 12-TE SJEDNICE E-pošta
06.03.2015
ZAPISNIK SA DVANAESTE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
 
U prostoriji NVO,dana 06.03.2015. god. sa početkom u 17h.
Dnevni red:
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
2. Konstatovanje promjene člana Upravnog odbora
3. Priprema predloga za Skupštinu
4. Razno
 
Sastanku je prisutno 10 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Potpredsjednik NVO Sreto Janović.
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
 
Zapisnik sa sastanka odrzanog 14.11.2014. godine je usvojen, sa 8 glasova za i 2 uzdrzana glasa.
Zapisnik sa sastanka odrzanog 17.12.2014. godine je usvojen, sa 7 glasova za i 3 uzdrzana glasa.
 
Dragan Buzdovan je dao primjedbu da se sastanci Upravnog odbora ne odrzavaju tako cesto, odnosno da se od 17.12.2014. do 06.03.2015. nije odrzao nijedan sastanak. Smatra da se ubuduce ne trebaju praviti tolike pauze.
Sreto Janović je objasnio da se u tom periodu pripremala skupština, pa je zbog toga napravljena tolika pauza.
Dragan Buzdovan je napomenuo da je bas u tom periodu poslat dopis Jeleni Ivković u kojem su navedene primjedbe, kao i predlozeno odrzavanje sastanka Upravnog odbora prije skupštine sa predlozenim dnevnim redom.
 
 
2. Konstatovanje promjene člana Upravnog odbora
 
Na sastanku je konstatovana promjena člana odbora, odnosno umjesto Branka Strahinje je sada u ime sela Kubasi Bućin Ilija.
Bućin Ilija se obratio prisutnima  te rekao da je Branko Strahinja dao ostavku na mjesto predsjednika, te je odlucio da ne bude vise ni član Upravnog odbora, ali kako on shvata Branko Strahinja ce ostati član skupštine NVO. Bućin Ilija je pitao prisutne da li je ovakvo imenovanje njega za clana odbora legitimno i po pravilima, i zamolio prisutne da ukoliko neko ima neku primjedbu sada kaze. Sreto Janović je rekao da biti član nije neka privilegija, nego vise obaveza, i da Upravni odbor ne odlucuje o tome, nego selo odnosno seljani.
 
3. Priprema predloga za Skupštinu
 
Prvi predlog koji Upravni odbor treba da predlozi Skupštini je imenovanje Predsjednika.
Branko Pejović je rekao da je on na prethodnoj skupštini predlozio Marka Pimu, neznajuci da on kao clan skupštine ne moze biti predsjednik, već to mora biti neko iz reda Upravnog odbora. Njegov predlog bi jedino bio valjan ukoliko bi se Luka Tucević povukao, ili da selo Visnjevo izabere nekog drugog.
Luka Tučević je rekao da je on zajedno sa Draganom Buzdovanom počeo cijeli proces organizovanja NVO, i da ne zeli da se povuče iz Odbora. On nema nista protiv Marka Pime , ali smatra da se Marko Pima tek skoro ukljucio u NVO.
Marko Parapid je rekao da je na prethodnoj skupštini vecinsko misljenje bilo da Marko Pima bude predsjednik. Njegov predlog je da sela ponovo biraju svoje predstavnike u Odboru, a dosadasnji clanovi svi zajedno daju ostavku.
Dragan Buzdovan smatra da nema potrebe da svi daju ostavke, jer Sreto Janović je potpredsjednik. Njegov predlog je da se skupština odlozi i da Sreto Janović vrsi funkciju potpredsjednika.
Dusan Kunjić smatra da kad bi sada isli po selima, nikoga ne bi nasli ni za 7 godina.
Labud Mihović je istakao da diskusije na ovom sastanku trebaju biti usmjerene u pravcu pronalazenja rjesenja. Smatra da problemi koji su nastali treba da se zamrznu, da prenoce i da organizacija nastavi da radi.  Zapitao se kakav je  Upravni odbor kad se od njegovih članova ne moze izabrati Predsjednik.
Marko Parapid je jos jednom ponovio da se mora postovati volja Skupštine.
Branko Pejović je rekao da  on nije promislio kad je davao predlog Skupštini da predsjednik bude Marko Pima. Da bi se situacija smirila i naslo neko rjesenje on daje predlog da Predsjednik bude Ilija Bucin.
Ilija Bucin smatra da se skupština mora odrzati, jer bi drugacije bilo neozbiljno.
Ivo Ilic takodje smatra da bi trebalo odrzati skupštinu. On smatra da je svaki korak organizacije do sad donio rezultate. Smatra da se do sad odradilo 80 % posla, i da se za posao institucija mora potruditi. Sto se tice konkretno skupstine, njegov predlog je da Predsjednik bude neko mladji.
Sreto Janović je rekao da se skupština mora odrzati i da se veceras mora rijesti predlog za predsjednika za Skupštinu i vezano za Statut.
Dusan Kunjić smatra da bi se morala formirati komisija koja bi se nagazovala za medije , kao i komisija koja ce sa advokatom ici u Ministarstvo Finansija.
Dragan Buzdovan smatra da se treba nastaviti jace sa radom, i slaze se da se ne odlaze skupština.  Njegov predlog je da Sreto Janović bude Predsjednik a Ilija Bucin Potpredsjednik.
Sreto Janović smatra da se skupštini treba dati predlog da donese odluku da se sredstva ne mogu davati nigdje drugo osim za povraćaj zemljista.
Predlog Marka Parapida  da svi clanovi upravnog odbora daju ostavku nije usvojen, dva člana su bila za ovakav predlog, 6 clanova protiv i dva clana uzdrzana.
Ilija Bućin je istakao da je na prethodnoj skupštini dat predlog da predsjednik bude Marko Pima, i predlog za promjenu Statuta,  pa misli da bi na sledecu Skupštinu treba izaci sa predlogom i za Marka Pimu i za njega. On je istakao, da je funkcija Predsjednika veoma odgovorna, i volio bi da je obavlja savjesno, a zbog poslovnih i privatnih obaveza morao bi da razmisli o tome.
ÄŒlanovi su se slozili, da bilo ko, ko se izabere za predsjednika ima privatnih i poslovnih obaveza. Te smatraju da je Ilija Bucin sposoban  za takvu funkciju. Ilija Bucin je prihvatio takav predlog članova.
Donijeta je odluka da je predlog za sledecu skupštinu da Bućin Ilija bude Predsjednik NVO. Jedan član je bio protiv i jedan uzdrzan.
Sreto Janović smatra da on kao član ima pravo da Skupštini da predlog da se donese odluka da se finansijska sredstva mogu koristiti iskljucivo za povracaj zemljista.
 
4. Razno
 
Jednoglasno je odobren zahtjev Darka Veljovića za iznajmljivanje 15 m2 koje se nalazi na putu za plazu Jaz, koje ce koristiti za prodaju lubenica, uz nadoknadu od 200 € za 4 mjeseca.
O predlogu Stanković Milice, da se preda njen predmet advokatu a koji se odnosi na bivse zemljiste u KO Visnjevo koje je sada KO Glavati, se razgovaralo medjutim nijedna odluka nije donesena.
Odobreno je da se kupe stedljive sijalice za potrebe kancelarije u visini do 50 €.
 
 
Potpredsjednik
Sreto Janović
 
 
Zapisnik vodila                                                       
Jelena Ivković                                                        
 
< Prethodno   Sledeće >