• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Vijesti arrow ZAPISNIK SA 13-TE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA
ZAPISNIK SA 13-TE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA E-pošta
13.03.2015
ZAPISNIK SA TRINAESTE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRČEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 19.03.2015. god. sa početkom u 18h.
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
2. Finansijski plan
3. Predlog aktivnosti vezano za knjizenje zemlje
4. Dugovanja Opštine
5. Zakon o Morskom Dobru i Zakon o Ekspropiraciji
6. Razno
 
Sastanku je prisutno 9 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Na sastanku Skupštine odrzanom 12.03.2015. jednoglasno je izabran novi Predsjednik NVO Ilija Bucin.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
 
Jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodnog sastanka odrzanog 06.03.2015. godine.
 
2. Finansijski plan
 
Na prethodnom sastanku Skupštine je predlozeno da se na ovom sastanku Upravnog Odbora usvoji finansijski plan za 2015. godinu, kako bi se odredjeni dio sredstava opredijelio za eventualne donacije.
Jelena Ivković je predala članovima Upravnog odbora predlog finansijskog plana.
Djuro Ljubanović je istakao da je za izradu finansijskog plana potrebno prvo uraditi zavrsni racun.
Predsjednik Ilija Bućin je dao predlog i da se odredi fiksni iznos koji bi bio oprijedijeljen za donacije, nevezano za prihode organizacije.
Kako se članovi nisu slozili sa predlozenim planom, jednoglasno je odluceno da Djuro Ljubanović i Jelena Ivković zajedno naprave predlog finansijskog plana za 2015 . godinu, o kojem će se raspravljati na sledećem sastanku.
 
3. Predlog aktivnoati vezano za knjizenje zemlje
 
Advokat Ivo Ilić je obavijestio prisutne da je prethodnih dana bio u Katastru Budve, gdje je dogovoreno da advokat napravi presjek stanja , odnosno da se vidi koliko jos treba da se ispravi rjesenja. Predlog advokata je da se napravi sastanak sa Direktorom Uprave za Nekretnine, i da se na sastanku odredi vremenski rok do kojeg ce se sve zavrsiti. Naglasio je da ima znatno vise dobrih rjesenja. Isto tako, smatra da bi se na satanku trebalo raspraviti o nacinu rjesavanja zemljista u KO Visnjevo, kao i gradsko gradjevinskog zemljista u poledjini plaze Jaz.
Smatra da se javnost i mediji trebaju obavijestiti o trenutnom stanju.
Advokat smatra da bi bilo korisno zakazati medijski propracen sastanak u Vrhovnom sudu povodom presude o brisanju Montepranza, kako bi se na neki nacin izvrsio pritisak.
 
Upravni odbor je nakon izlaganja advokata, odlucio da se posalje dopis Direktoru Katastra gosp. Draganu Kovacevicu, gdje se trazi zakazivanje sastanka na kom ce prisustvovati i nacelnik katastra Budve i Kotora, kao i clanovi Upravnog Odbora NVO.
Takodje je odluceno da se dopisom trazi zakazivanje sastanka u Vrhovnom sudu povodom donosenja presude vezane za brisanje Montepranza.
 
 
4. Dugovanja Opštine
 
Trenutni dug Opštine Budve iznosi 45 hiljada €. Jelena Ivković je obavijestila prisutne da je prethodnih dana bila u kontaktu sa predstavnicima Opštine, koji su joj rekli da je nastao problem u njihovoj administraciji, jer Ugovor o zakupu zemljista sa NVO nije predvidjen u njihovom budzetu, odnosno da je vjerovatno njihov sluzbenik zagubio ili zaboravio pomenuti ugovor. Njoj je receno da će se uplatiti 15 hiljada, medjutim do te uplate nikada nije doslo.
Članovi Upravnog odbora su se slozili da se trazi sastanak sa Predsjednikom Opštine, na kojem ce se iznijeti trenutno stanje i reci da NVO nece dozvoliti odrzavanje najavljenih festivala ukoliko do isplate ne dodje. Trazice se da se prvih sest mjeseci, odnosno dug do Nove godine isplati odmah, a preostali dug do potpisivanja novog Ugovora o zakupu zemljista. U suprotnom, NVO nece potpisati nov Ugovor, i tako onemoguciti odrzavanja festivala kao i treniranje FK Mogren.  Sastanku bi prisustvovali Predsjednik Ilija Bućin, Ivo Ilić i Labud Mihovic.
 
5.Zakon o Morskom Dobru i Zakon o Ekspropiraciji
 
Predsjednik Ilija Bucin je obavijestio prisutne da je Zakon o Morskom dobru povucen iz Skupstinske procedure. Odrzan je sastanak u Tivtu gdje su bili i predstavnici NVO. Konstatovano je da se treba pratiti situacija.
 
Sto se tice Zakona o eksproprijaciji, članovi NVO su konstatovali da su spremni da daju bilo kakvu vrstu podrske borbi protiv ovakvog Zakona.
 
6. Razno
 
Jelena Ivković je obavijestila prisutne da je prethodnih dana stiglo jedno drugostepeno rjesenje za predmet koji su obradjivali Prelevici, sto je znak da su te predmete ponovo uzeli u obradjivanje. Takodje, obavijestila je clanove da se za otprilike 8 predmeta koji Prelevici nisu cjelokupno obradili, moraju predati advokatu Ivu Ilicu na dodatnu obradu, kao i da su za te iste predmete potrebnia preklapanja za odredjene cestice zemlje.
 
Lazovic Milan je pitao da li moze da prolazi kroz Mrcevo polje do Gorice gdje ima kucu koju zeli da renovira. Odobren je takav zahtjev, uz napomenu da se mora javiti strazarima pri ulazu i izlazu iz polja.
 
Jovanović Veselin je predao zahtjev gdje trazi iznajmljivanje zemljista iznad rampe prema plazi Jaz, gdje bi napravio privremeni objekat koji bi koristio za automatsku auto-praonicu. Zahtjev je odbijen.
Zakupac prostorije broj 3, Goran Timić je zahtjevom molio za pomoc u saniranju stete koja je nastala 07.03.2015. kada je veliko nevrijeme napravilo stetu na krovu objekta koji iznajmljuju. Odluceno je da se tom zakupcu jedna kirija u iznosu od 350 € oprosti. Luka Tucevic je bio protiv ovakve odluke.
 
Dusan Kunjic je dao predlog da se pospe sljunkom put od kancelarije NVO do objekata koje iznajmljujemo , a troskovi za te radove bi iznosili 100 €. Predlog su inicirali zakupci koji svakodnevno prolaze tim putem.  Predlog je prihvacen. Luka Tucevic je protiv ovakvog predloga.
 
 
Potpredsjednik
Ilija Bućin
 
Zapisnik vodila                                                       
Jelena Ivković                                                        
 
< Prethodno   Sledeće >