• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Vijesti arrow Zapisnik sa 14-te sjednice
Zapisnik sa 14-te sjednice E-pošta
18.05.2015
ZAPISNIK SA ÄŒETRNAESTE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 18.05.2015. god. sa početkom u 19h.

Dnevni red:

1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
2. Finansijski plan
3. Dugovanja Opštine Budva
4. Aktivnosti izmedju sastanaka
5. Oglašavanje u medijima
6.  Razno

Sastanku je prisutno 6 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.

1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka

Jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodnog sastanka odrzanog 06.03.2015. godine.

2. Finansijski plan

Na prethodnom sastanku je odluceno da za ovaj sastanak Djordjije Ljubavnović i Jelena Ivković pripreme predlog finansijskog plana koji ce se dati Skupštini NVO na odlucivanje.
Labud Mihović je dao predlog da se u finansijski plan  ukljuce vanredni troskovi samo za elementarne nepogode i zdravstveno humanitarne situacije.
Većina članova odbora je bila za to da se predlog finansijskog plana uradi za sledeci sastanak, i da se u njega uvrste vanredni troskovi u iznosu do 5000 €.

3. Dugovanja Opštine Budva

Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da do ovog sastanka Opština Budva nije izvrsila nijednu uplatu na racun NVO. Predsjednik je prethodnih dana zajedno sa Labudom Mihovićem, prisustvovao sastanku sa predstavnicima Opštine. Predsjednik je obavijestio predstavnike Opštine da je na prethodnom sastanku Upravnog Odbora NVO odluceno da polovinu duga, odnosno 30 000€  moraju otplatiti u roku od 10 dana od odrzavanja sastanka, a drugu polovinu do isteka ugovorenog roka, odnosno do 13.06.2015. Predstavnici Opštine su se izvinili zbog kasnjenja, i rekli da Ugovor o zakupu zemljista sa nasom organizacijom nije ubacen u budzet Opštine, te su se zbog toga stvorile administrativne poteskoce koje sprecavaju Opštinu da isplati dug. Takodje , receno je i da ne spore nastali dug i da su spremni da nastave saradnju, ali da moraju da pronadju nacin na koji bi nam isplatili dugovanje.
Jedan od nacina je i potraznja naplate duga preko javnog izvrsitelja. Preko javnog izvristelja dug se moze naplatiti izdavanjem faktura, sa rokom od 15 dana nakon kojeg bi dug bio isplacen, ili preko Ugovora o zakupu ovjerenog kod notara.  Medjutim, fakture koje je izdala DOO nisu mogle u Opštini da se zavedu zbog iste njihove administartivne greske, a Ugovor o zakupu je mogao da se ovjeri kod notara samo na datum potpisivanja. Jelena Ivković je kontaktirala pravnu sluzbu Opštine, koja je dala predlog da se kod notara napravi Sporazum o medjusobnom regulisanju odnosa, odnosno poravnjanje gdje bi Opština priznala svoj dug nastao Ugovorom o zakupu zemljista, koji bi bio sastavljen u notarskom zapisu i kojeg bi predali javnom izvrsitelju za naplatu duga. Medjutim, u zakazanom terminu kod notara nijedan predstavnik iz Opštine se nije pojavio, i nakon kontaktiranja njihove Pravne sluzbe receno je da ce se pronaci novi nacin isplate. Od tada do dana sastanka Upravnog Odbora, niko iz Opštine nije kontaktirao predstavnke NVO.
Predsjednik NVO smatra da je NVO bila krajnje korektna prema Opštini Budva, te smatra da bi trebalo sto prije zakazati sastanak sa predstavnicima Opštine vezano za dug, kao i da se pokrene pitanje zemljista u tzv Trouglu.
Dragan Buzdovan je predlozio da se sastanak sa Opštinom zakaze odmah sjutra ili prekosjutra prije nego sto se NVO obrati medijama sa obavijestenjem da će Sea Dance biti blokiran zbog neizmirenja duga.

Dogovoreno je da se hitno zakaze sastanak sa Opštinom Budva na kojem će prisustvovati Predsjednik NVO Ilija Bućin, Dragan Buzdovan, Labud Mihović i Ivo Ilić .

4. Aktivnosti izmedju sastanaka

Dana 16.04.2015. godine u prostorijama NVO odrzan je sastanak sa Direktorom Uprave za Nekretnine gosp. Draganom Kovacevicem, na kojem su prisustvovali i nacelnici podrucnih jedinica Kotor i Budva, kao i clanovi Upravnog Odbora NVO. Na sastanku je advokat Ivo Ilić iznio sve probleme koji se javljaju prilikom knjizenja vlasnika na zemljistu u Mrčevom polju, te je zajedno sa predstavnicima katastra dogovoren  nacin prevazilazenja istih.
Kako Ivo Ilić nije prisutan na ovom sastanku Upravnog odbora, Jelena Ivković je obavijestila prisutne o trenutnoj situaciji kod knjizenja zemljista.    Naime, kako je i dogovoreno sa Nacelnik PJ Budva, napravljen je spisak predmeta koji su za knjizenje , kao i problematicnih predmeta, i taj spisak ce biti predat upravi. Sto se tice KO Visnjevo, prethodnih dana je predato 60 zahtjeva za upis, nakon cega je nacelnik PJ Kotor kontaktirao advokata Iva Ilića da obustavi predaju jer nesto nije u redu. Na dan sastanka Upravnog odbora, odrazn je satsanak u katastru Kotor, na kom su prisustvovali adv. Ivo Ilić i Jelena Ivković. Kako je nacelnik katastra rekao, problem je nastao prilikom predaje zahtjeva, odnosno problem je u tome sto su to pojedinacni predmeti i nije obuhvacena cijela katastarska parcela. Nakon duze rasprave , dogovoreno je da se preostalih 45 zahtjeva koje je advokat pripremio, predaju zajedno, bez upravnog broja, i da će geometar kada primi sve zahtjeve uraditi rjesenja za parcele, odnosno jednim rjesenjem ce obuhvatiti sve vlasnike koji imaju zemljiste u jednoj parceli.
 
5. Oglasavanje u medijima
   
ÄŒlanovi Upravnog odbora su saglasni da se nakon pregovora sa Opštinom Budva oko dugovanja, NVO obrati medijima kako o odnosu sa Opštinom, tako i o drugim desavanjima vezanih za knjizenje zemljista o Mrcevom polju, kao sto su odluka Vrhovnog suda o brisanju Monetapranza i sastanak sa Direktorom Uprave za nekretnine Crne Gore.

6.Razno

Donijeta je jednoglasna odluka da Jelena Ivković moze da isplati troskove geodetskih preklopa u iznosu od 375 €.
Bosko Bogetić je predao zahtjev za pomoc pri izradi knjige “Grbaljska pocivala” , o kojem ce se odlucivati kada se usvoji finansijski plan za 2015. godinu.
U toku sastanka, Dusan Kunjic je telefon kontaktirao potpredsjednika Opštine Budva gosp. Milana Vučinića, koji je rekao da će za 10 dana biti isplacen dio duga.
Dusan Kunjić je trazio pozajmicu od NVO u iznosu od 2000 € , koju bi vracao na nacin sto bi mjesecno uplacivao  po 100 €. ÄŒlanovi Upravnog odbora su se slozili da je takva vrsta pozajmice nezgodna, zbog cinjenice da se jos ljudi moze javiti sa istim takvim zahtjevom.
Fatić Dejan, kao zakupac auto kampa na Jazu, je zahtjevom molio za dozvolu da se produbi kanal koji ide duz Krimovackog puta od prve do druge rampeza ulaz u Jaz. ÄŒlanovi Upravnog odbora smatraju da NVO nije nadlezna za tako nesto, te su donijeli odluku da se Fatic Dejan obrati Opštini Budva sa istim zahtjevom,  i naglasili da bez pismenog odobrenje Opštine taj kanal ne smije kopati.
Odobren je zahtjev Crnogorskog drustva Ekologa kojim su trazili saglasnost za boravak u Mrčevom polju kako bi nastavili sa radom na projektu zastite rijecne kornjace i njenih stanista u Crnoj Gori. Dozvoljen im je boravak u polju u 2 do 3 navrata po 2 do 3 dana, i obezbijedjeno mjesto radi prenocista u prostorijama NVO.
Odobren je zahtjev Zorana Batricevica za iznajmljivanje platoa koji se nlaazi u zaledju plaze Jaz, koji ce korisitit iskljucivo za potrebe obuke kandidata za polaganje vozackog ispita po cijeni od 180 € za period od 3 mjeseca.
Donijeta je jednoglasna odluka da se dozvoljava Jeleni Ivković isplata mjesecnog bonusa za mjesec mart, april i maj tekuce godine, u ukupnom iznosu od 300 €.
    Na kraju sastanka Predsjednik NVO Ilija Bucin je obavijestio prisutne da su on i Dragan Buzdovan prisustvovali tribini koja se odrzala u Tivtu prethodnih dana , a vezano za predlog zakona o Eksproprijaciji. Oni su aktivno učestvovali na pomenutoj tribini u ime cijele organizacije i u ime svih vlasnika zemljista u Mrčevom polju.
Takodje Predsjednik je obavijestio prisutne o tome da ga je kontaktirao Zoran Vukadinović i pitao da smjesti nekoliko stolica na period od mjesec dana u tzv Ribari. Kontaktirao ga je i Predrag Bećir da mu se dozvoli premijestanje pčela na mjesec dana u Mrčevo polje.
 
< Prethodno   Sledeće >