• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Vijesti arrow Zapisnik sa 15-te sjednice
Zapisnik sa 15-te sjednice E-pošta
01.06.2015
ZAPISNIK SA PETNAESTE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 01.06.2015. god. sa početkom u 18 h.

Dnevni red:

1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
2. Dugovanja Opštine Budva
3. Finansijski plan
4. Razno

Sastanku je prisutno 7 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka

Jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodnog sastanka odrzanog 18.05.2015. godine.

2.Dugovanja Opštine Budva

Kako Opština Budva nije izmirila svoja dugovanja, a Ugovor o zakupu zemljista istice 13.06.2015.,na prethodnom sastanku UO NVO je odluceno da se zakaze sastanak sa predstavnicima Opštine Budva. Sastanak se odrzao u petak 29.05.2015. u prostorijama Opštine na kom su prisutvovali Predsjednik NVO Ilija Bucin , kao i članovi UO NVO Dragan Buzdovan i Ivo Ilić, i sa strane Opštine Predsjednik Lazar Radjenović i Milena Antović iz Sekretarijata za zaštitu imovine.
Predstavnici Opštine su ponovili da Ugovor o zakupu zemljista sa nasom organizacijom nije ubacen u budzet Opštine, te su se zbog toga stvorile administrativne poteskoce koje sprecavaju Opštinu da isplati dug. Njihov predlog za rjesavanje problema je da se potpiše Sporazum o regulisanju duga, te da se 20 hiljada eura uplati u toku ove sedmice, sledecih 20 hiljda do 15.06.2015. i preostalih 20 hiljada do 01.07.2015. Predsjednik NVO  podsjetio prisutne da Ugovor istice 12.06.2015. te da se ne moze cekati do 01.07.2015.  Predsjednik Opštine je zamolio da NVO saceka do 01.07. i da ce se tada potpisati nov Ugovor koji ce glasiti na 12.06.2015. godine. Predstavnici NVO su insistirali na tome da se o novom Ugovoru razgovara tek kad se izvrsi isplata duga iz prethodnog Ugovora, a prihvatili su predlozenu dinamiku isplacivanja dugovanja. Naglasili su da će,  ukoliko se do 01.07.2015. godine ne isplati cjelokupan dug, obustaviti organizovanje festivala, i preuzeti kljucevi stadiona  i prakinga. Tokom sastanka se ipak odlucilo da nema potrebe da se potpisuje Sporazum o regulisanju duga, jer je nadjen nacin za isplatu po vec pomenutoj dinamici.
ÄŒlanovi Upravnog odbora su konstatovali da se treba sacekati prvi rok za isplatu duga, odnosno kraj tekuce sedmice, i ukoliko ne dodje do prve uplate da se urgira kod Predsjednika Opštine i vrsi pritisak.
Sreto Janović je istakao da je predstavnicima Opštine trebalo naglasiti da ne mogu da potpisuju Ugovor sa Exitom na period od 10 godina bez pitanja vlasnika.
Ivo Ilić je istakao da ukoliko ne dodje do isplate prve dvije rate, da se obavezno potpise Sporazum o regulisanju dugovanja.
Na sastanku sa predstavnicima Opštine Budva se razgovaralo i o zemljistu u tzv. Trouglu, jer je sastanku prisustvovala i Milena Antović iz Sekretarijata za zaštitu imovine. Advokat Ivo Ilić je predao 5 zahtjeva za povracaj zemljista u tom predjelu, i tu  se Opština zazuzela maksimalno te se pojavljuje na svim rocistima i trazi silne dokaze. Takodje, on je umao uvid u dokumenta kojima se trazilo isto to zemljiste ali gdje se Opština nije toliko zauzimala. Zato je dao predlog odnosno molbu da Opština postupi isto i povodom predmeta koje je on predao u ime NVO, odnosno vlasnika zemljista.
Predstavnici Opštine su rekli da ce razmisliti o tome , i da ce vjerovatno proces ici do presude, na koju se oni nece zaliti.

3. Finansijski plan

Na prethodnom sastanku je odluceno da ce Djuro Ljubanović i Jelena Ivković napraviti predlog finansijskog plana, sto je i uradjeno te je isti dat na uvid svim pristnim članovima.
Sreto Janović ima primjedbu, u smislu da on smatra da se fin. plan pravi zbog toga da bi se odredio iznos koji bi NVO mogao dati za donacije, kao sto je i dogovoreno na Skupštini, i da toga nema u ovom predlogu.
Djuro Ljubanović kao predlagač je istakao da fin. plan obuhvata razliku prihoda i rashoda, zajedno sa prenesinm sredstvima iz prethodne godine.
Na prethodnom sastanku UO je odluceno da se u predlog fin. plana unesu vanredni troskovi u iznosu do 5000 €, te se na ovom sastanku raspravljalo o toj tacki, i odlucilo da se unese stavka ostali troskovi u iznosu od 5000 €.
Takodje, član 3. predloga se mijenja te glasi- Izmjene i dopune Fin. plana vršiće se po potrebi uz saglasnost većine članova Upravnog odbora.
Promijenjen je i član 4. koji sad glasi- OvlašÄ‡uje se Upravni odbor da moze preko Predsjednika organizacije predlagati Skupštini odredjene izmjene i dopune u okviru raspolozivih sredstava a sve u ineteresu DOO „ Jaz-Mrčevo polje“

Jednoglasno je usvojen predlog finansijskog plana, s tim da se isti doradi u članovima 3. i 4. i takav predlozi Skupštini.

4. Razno

Ivo Ilić je zamolio članove da angazuju geometra i da se uradi preklop za dio zemljista koji je nekada bio KO Visnjevo a sada je KO Prijevor i KO Glavati. Odluceno je da se angazuje geometar koji je radio i prethodne preklope.
Odluceno je da se Zoranu Vukadinoviću ne naplati nista za skladistenje stolica u tzv. Ribarnici.
 
< Prethodno   Sledeće >