• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Vijesti arrow Zapisnik sa 16-te sjednice
Zapisnik sa 16-te sjednice E-pošta
16.06.2015
ZAPISNIK SA ŠESNAESTE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 16.06.2015. god. sa početkom u 19h.
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
2. Dugovanja Opštine Budva
3. Razno
 
Sastanku je prisutno 10 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
 
Jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodnog sastanka odrzanog 01.06.2015. godine.
 
2.Dugovanja Opštine Budva
 
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da je Opština Budva  isplatila prvi dio duga u iznosu od 20 000 €, i to sa 7 dana zakasnjenja. Druga rata koja je trebalo biti isplacena do 15.07.2015.  nije isplacena te članovi UO na ovom sastanku moraju dogovoriti oko daljih poteza.
Luka Tučević je predlozio da Predsjednik NVO ponovo zatrazi sastanak sa Predsjednikom Opštine Budva , i trazi potpisivanje Sporazuma o regulisanju dugovanja kod notara.
Takodje, Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da je prethodnih dana razgovarao i sa zakupcima auto-kampa Jaz kojima je objasnio da se Ugovor sa Opstinom nece potpisivati dok se cjelokupni iznos duga ne isplati. Kontaktirali su ga i iz Opštine da pitaju za saglasnost za vadjenje dokumenata za Sea Dance festival, i dobili su isti odgovor, odnosno da se nikakva dokumenta ni saglasnosti nece potpisivati dok se ne siplati cjelokupan iznos duga.
Labud Mihovic smatra da je sramota da se naplacuje parking za plazu Jaz, i smatra da se prilikom potpisivanja sledeceg Ugovora sa Optinom Budva zahtijeva da se parking ne naplacuje. Takodje, smatra da treba obavijestiti nadlezne inspekcije, jer je Ugovor sa Optinom istekao 13.06.2015. god. te se naplacivanje parkinga vrsi nelegalno.
Djuro Ljubanović smatra da ukoliko Opština ne izmiri dugovanja onda je zemljiste nase, medjutim ukoliko do dodje do izmirenja dugovanja onda je to stvar Opštine da li ce davati da se parking naplacuje ili nece. On podrzava predlog Luke Tucevica da Predsjednik NVO sa nekim od clanova UO odrzi sastanak sa predstavnicima Opštine.
Sreto Janovic smatra da iako se potpise nov Ugovor sa Opštinom, mi moramo dobiti propusnice za prolaz na plazu Jaz.
Labud Mihović ima predlog da jedan od nacina da se vrsi pritisak na Opštinu da isplati dug,  bude da se ukloni naplatna rampa za parking na plazi Jaz kao nas iskaz nezadovoljstva zbog neizmirenja duga. Smatra da se o tome treba obavijestiti Predsjednik Opštine, i da se treba napisati pismo upozorenja zakupcima lokacija na Jazu.
ÄŒlanovi UO su zakljucili da je najbolje da se posalje dopis Predsjedniku Opštine Budve u kojem se trazi ukidanje naplatne rampe na Jazu zbog neizmirenja duga, i u kojem se trazi da Opština obavijesti podzakupce lokacija da su u problemu je Ugovor nije potpisan. Takodje, trazice se organizovanje sastanka sa predstavnicima Opštine, na kojem ce prisustvovati i Predsjednik Lazar Radjenovic i Potpredsjednik Opštine Milan Vucinić jer je on zaduzen za nas predmet, a iz NVO ce prisustvovati Predsjednik, Dragan Buzdovan i Ivo Ilić.
Dogovoreno je i da Dusan Kunjić kopiju pomenutog dopisa dostavi i zakupcima auto-kampa Jaz.
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da ce sledece sedmice iz privatnih razloga biti odsutan, te su se članovi dogovorili da se sastanak zakaze do petka 19.07.2015. godine, a u periodu kada on bude odsutan za sve je nadlezan potpredsjednik Sreto Janovic.
 
Donijeta je jednoglasna odluka da se dozvoljava izvršnom direktoru DOO “ Jaz-Mrčevo polje” Jeleni Ivković   da potpisuje Ugovore o preuzimanju duga sa Opštinom Budva i sa trećim licima, a sve sa ciljem izmirenja dugovanja Opštine Budva na osnovu Ugovora o zakupu zemljišta broj 001-1444/1 od 12.06.2014. godine.
 
3.Razno
 
Dimitrij Leonov kao zakupac prostorije broj 6, je trazio da plati unaprijed kiriju za godinu dana s tim da mu se smanji kirija za 20 %. Odobren mu je popust od 10 % za placanje 3 mjeseca unaprijed.
 
Airways Montenegro se obratio sa molbom za saglasnost za koriscenje naseg zemljista na Jazu u smislu sletanja i poletanja helikoptera. Kako su odnosi sa Opštinom Budva jos uvijek nerazjasnjeni , članovi UO su odlucili da ce o ovom zahtjevu razgovarati nakon razjasnjenja odnosa, te o tome obavijestiti podnosioca zahtjeva.
 
Odbijen je zahtjev Bubanje Vaska za izdavanje potvrde da je godinu dana volontirao u NVO, jer smatramo da je to protivzakonito.
 
Zaduzuje se Dusan Kunjic da ispita sta se radi na terenu Prokosa i Glavata, odnosno na zemljistu koje je predmet spora izmedju Opštine Budva i Kotor, i o tome obavijesti odbor na sledecem sastanku.
ÄŒlanovi su razgovarali o tome da u sledecem periodu obidju pomenuti teren, i dogovore o tome da li bi se to zemljiste trebalo ograditi.
Takodje, postoji i predlog da se članovi samostalno raspitaju kod privatnih preduzeca koja bi ocistila rijeku i potoke kroz Mrčevo polje.
 
 
 
Zapisnik vodila                                                       Predsjednik
Jelena Ivković                                                        Bućin Ilija
____________                                                       _____________
 
< Prethodno   Sledeće >