• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Vijesti arrow Zapisnik sa 17-te sjednice
Zapisnik sa 17-te sjednice E-pošta
02.07.2015
 ZAPISNIK SA SEDAMNAESTE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 02.07.2015. god. sa početkom u 19 h.
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
2. Opština Budva i nov Ugovor o zakupu zemljista
 
Sastanku je prisutno 8 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
 
Jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodnog sastanka odrzanog 16.06.2015. godine.
 
2. Opština Budva i nov Ugovor o zakupu zemljista
 
Kako je prethodnih dana Opština Budva u cjelosti isplatila dug za prethodni ugovor, stekli su se uslovi za potpisivanje novog Ugovora o zakupu zemljista. Predsjednik je istakao da je za sledeci Ugovor obavezan Sporazum o medjusobnom regulisanju dugovanja.
Dragan Buzdovan smatra da se u novi Ugovor treba ubaciti stavka da Opština ne smije davati nikakve gradjevinske dozvole, te da Opština ne smije vrsiti nikakve pregovore bez znanja NVO, a da ce se u suprotnom Ugovor o zakupu zemljista automatski raskinuti. Smatra da se treba zakazati sastanak sa predsjednikom Opštine sto hitnije. 
 
Labud Mihović je istakao da Opština Budva jako lose gazduje sa plazom Jaz, te da je ista u strasno losem stanju. Milan Bajković se slaze sa ovim misljenjem, te smatra da se ulaz na plazu ne smije naplacivati i smatra da se nov Ugovor sa Opštinom ne treba potpisati.
Ivo Ilić smatra da Opština treba da uredi plazu Jaz, odnosno da se ugovorom obaveze da će investirati i urediti plazu. Takodje smatra da bi se nadoknada za iznajmljivanje zemljista mogla povecati.
 
Labud Mihović smatra da se zakasnilo sa primjedbama za ovu godinu, odnosno za Ugovor za 2015/2016 godinu, ali da bi se trebali pripremiti za sledeci Ugovor.
 
Sreto Janović smatra da NVO ne moze uticati na to kako ce Opština poslovati. Smatra da treba samo staviti u Ugovor da se naknade moraju placati na vrijeme, i da do kraja godine treba organizovati veliku Skupštinu i tada vlasnicima izloziti sve probleme koji su do sada iznijeti. Nakon Skupštine bi sa predlozima svih vlasnika , poceli sa dogovorima sa Opštinom.
Predsjednik Ilija Bucin je pitao prisutne da li treba prilikom pregovaranja traziti promjene, odnosno da li se za pregovore sad ima vremena. Smatra da sada treba odluciti ko ce ici na sastanak sa Opštinom, i da Upravni odbor treba da da smjernice komisije kako bi na sastanku bili slozni.
Dragan Buzdovan misli da je za ovaj Ugovor kasno za promjene, ali da se moze zakazati sastanak u Opštini na kojem bi bili pozvani i predstavnici Morskog dobra. Smatra da treba pitati Opštinu da li je ona organizator Exita ili Parkinga, i u slucaju da je odgovor negativan smatra da ne treba vise razgovarati, jer su prekrsili Ugovor.
 
Ivo Ilić je istakao da se o problemima sa uredjenjem plaze i placanjem propusnica prica godinama.  Smatra da bi trebalo iskoristiti cinjenicu da se na Jazu organizuje festival Sea Dance , i usloviti Opštinu da se dio novca koji se daje upravo za taj festivala, odredi za uredjenje plaze Jaz. Smatra da prilikom pregovora oko ovog Ugovora, treba makar naglasiti tezinu problema parkinga i festivala kako bi se to uvrstilo u sledeci Ugovor. Ivo Ilić smatra da treba pozvati predstavnike Exita  i sa njima organizovati jedan formalan  sastanak.
Ilija Bućin je istakao da postoje dvije varijante pregovora. Prva je da NVO potpise isti Ugovor o zakupu kao i prosle godine i usmeno nagovijesti promjene u eventualnom sledecem Ugovoru. Druga varijanta je da se sada uslovljava potpisivanje Ugovora.
Ivo Ilić je predlozio da na sastanak sa Opštinom ide vise predstavnika NVO , te da se na sastanku sa predstavnicima Opštine odnese stari Ugovor, te da se pribiljeze izmjene u dogovoru sa njima, pa da se naknadno odluci.
Luka Tučević smatra da sve sto je iznijeto na ovom sastanku treba iznijeti na sastanku sa predstavnicima Opštine, i traziti da se unese u Ugovor.
Prethodnih dana su predstavnici NVO odrzali razgovore sa predstavnikom vlasnika zemljista na Jazu gosp. Nikolom Marovićem. Tema razgovora je steta koja je nastala prethodne godine tokom odrzavanja Sea Dance. Nikola Marović je istakao da ima zamjerke na rad NVO, te da on nije njen clan. On smatra da je NVO prosle godine trebala da konsultuje upravo njih prilikom potpisivanje Ugovora o zakupu sa Opštinom, i organizovanja Sea Dance, te zahtijeva da ove godine jedan od predstavnika vlasnika zemljista na Jazu prisustvuje na buducim pregovorima sa Opštinom Budva. Gosp. Marović je mislio da NVO daje u zakup svu zemlju Mrčevog polja, pa i zemlju vlasnika koji nisu njeni clanovi. Predstavnici NVO su mu objasnili da u clanu 2. Ugovora o zakupu zemljista sa Opštinom Budva pise da predmetno zemljiste ne obuhvata  zemljiste vlasnika koji nisu članovi NVO, te je ta nesuglasica rijesena. Na kraju je dogovoreno da će se prilikom pregovora o novom Ugovoru sa Opštinom pozvati i jedan od predstavnika vlasnika zemljista na Jazu.
Dogovoreno je da se sto prije zakaze sastanak sa predstavnicima Opštine Budva te da se  sve primjedbe iznesene na ovom sastanku Upravnog odbora iznesu i na tom sastanku. Odredila se komisija koja ce prisustvovati pomenutom sastanku u sastavu: Predsjednik Ilija Bućin, Ivo Ilić, Labud Mihović, Dragan Buzdovan i Luka Tučević.
 
Zapisnik vodila                                                       Predsjednik
Jelena Ivković                                                        Bućin Ilija
 
< Prethodno   Sledeće >