• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik sa 18-te sjednice E-pošta
10.07.2015
ZAPISNIK SA OSAMNAESTE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 10.07.2015. god. sa početkom u 19h.

Dnevni red:

1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
2. Parking tokom EXIT-a
3. Izvjestaj sa sastanka u Opštini Budva
4. Razno

Sastanku je prisutno 8 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka

Jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodnog sastanka odrzanog 02.07.2015. godine.

2. Parking tokom EXIT-a

Prethodnih dana su radnici Komunalnog preduzeća iz Budve, krenuli da ociste dio zemljista koje se nalazi iza autobuskog stajalista u Lastvi Grbaljskoj, za potrebe parkinga tokom odrzavanja EXIT festivala. Kako o tome nisu obavijestili NVO, sve radnje su obustavljene ,i trazeno je da se Opština Budva zvanicno obrati NVO.
Dostavljen je dopis iz Opštine Budve, gdje se trazi da NVO dozvoli da Parking servis Doo  uredi taj dio zemljista .
Predsjednik NVO je istakao da je u saznanju da se i prosle godine taj dio zemljista ustupao Opštini, medjutim nije znao da je Parking servis naplacivao parkiranje automobila. Po njegovom misljenju, nesporno je da je taj dio zemljista dat u zakup ali smatra da nije u redu da Parking servis to naplacuje.
Dragan Buzdovan je istakao da se drugi Ugovor sa Opštinom Budva potpisao za cijelo Mrčevo polje a ne samo za fudbalske terene, iz razloga da bi se mi, odnosno svi vlasnici,  na neki nacin priznali kao vlasnici zemljista.
Djuro Ljubanović smatra da je nepotrebno pricati o parkingu jer je NVO potpisala Ugovor o zakupu za cijelo Mrčevo polje. Smatra da je potrebno samo ispratiti da nesto time ne stete, i da je vjerovatno Opština angazovala Parking servis jer nemaju koga drugog.
Sreto Janović se slaze sa Djurom Ljubanovićem i zahtijeva da delegacija koja je isla da potpiše nov Ugovor sa Opštinom iznese sta se na tom sastanku desavalo.
Svi članovi smatraju da se parking treba dozvoliti, ali da se zahtijeva da se nakon zavrsetka festivala sve vrati u prvobitno stanje.
Donijeta je jednoglasna odluka da se daje saglasnost Opštini Budva da pripremi teren za parking na dijelu zemljista koje se nalazi iza autobuske stanice u Lastvi Grbaljskoj, pod uslovom da se nakon zavrsetka festivala sve vrati u prvobitno stanje.

3. Izvjestaj sa sastanka u Opštini Budva

Komisija u sastavu: Bućin Ilija kao Predsjednik NVO, Ivo Ilić, Luka Tučević, Labud Mihović i Dragan Buzdovan su 03.07.2015. godine odrzali sastanak sa Predsjednikom Opštine Budva na kome se pregovaralo o novom Ugovoru o zakupu zemljista nakon sto je Opština isplatila sva dugovanja iz prethodnog Ugovora.
Sastanku sa Opštinom Budva je prisustvovao i  predstavnik mjestana Jaza Nikola Marović , kako bi upoznao Predsjednika Opštine sa problemom kojeg imaju mjestani Jaza tokom odrzavanja festivala EXIT, kao i problem poplava na tom istom podrucju.
Na sastanku se prvo razgovaralo o poplavama na Jazu, te je Nikola Marović pitao da li je Opština spremna da finansira ciscenje kanala koji se krece od kuce Mika Pejovića do kuća na Jazu. Predlozeno je da dva člana Nvo obidju teren zajedno sa mjestanima. Predsjednik Opštine je  rekao da je Opština spremna da isfinansira ciscenje kanala, ali da se mora snimiti situacija i angazovati neki izvodjac radova da iznese ponudu za taj rad.
Luka Tučević je obavijestio prisutne da je on sa Labudom Mihovićem i mjestanima bio na terenu, kao i predstavnik firme “Magud” koji bi eventualno cistio kanale. Luka Tučević smatra da se treba ocistiti kanal od kuće Mika Pejovića sve do rijeke, kao i Ješka rijeka od mosta do mora.
Kazao je da je Predsjednik Opštine predlozio da izvodjac radova bude firma Magud. Predstavnik firme Magud je nakon obilaska terena dao ponudu da ocisti kanal po cijeni od 100 € po satu, sto bi otprilike kostalo 30 000 € za cijelo ciscenje i to se treba prenijeti Predsjedniku Opštine Budva.
Predsjednik Ilija Bućin je istakao da članovi NVO na sastanku sa Opštinom nisu dali nikakvo obećanje da će NVO ucestvovati u finansiranju ciscenja kanala,  vec su samo ucinili uslugu mjestanima Jaza te im dali priliku da se obrate Predsjedniku Opštine.

Kada je Nikola Marović iznio probleme mjestana Jaza, članovi NVO su počeli sa pregovorima oko Ugovora o zakupu zemljista. Predjednik NVO je istakao da nije zadovoljan kako je prosao taj dio sastanka sa Opštinom. On je stekao utisak da se izlaganje Nikole Marovića oduzilo, te da nije ostalo dovoljno vremena da se iznesu svi predlozi mijenjanja Ugovora o zakupu sa prethodnog sastanka NVO. Predsjednik Opštine je istakao da su oni izmirili sva dugovanja, te su donijeli već spremljen Ugovor o zakupu sa istim sadrzajem kao i kod prethodnog Ugovora. Predsjednik NVO je onda trazio da se potpiše Sporazum o priznavanju duga, da bi obezbijedili naplatu dugovanja, medjutim iz Opštine je receno da za tim nema potrebe jer će ovaj Ugovor  biti unešen u budzet za sledecu godinu i nece biti problema prilikom isplate. Iz Opštine je rečeno da je potrebno odmah danas potpisati Ugovor o zakupu zbog pribavljanja dokumentacije oko organizovanja Exit festivala. Kako Predsjednik Opštine nije više imao vremena za pregovore, članovi NVO su se slozili da će se telefon konsultovati sa ostalim članovima Upravnog odbora i da će se Ugovor danas potpisati. Nakon konsultacije sa ostalim članovima Upravnog odbora, te je Jelena Ivković kao direktor DOO “Jaz-Mrčevo polje” potpisala Ugovor o zakupu zemljista sa Opštinom Budva.
U medjuvremenu Ivo Ilić je bio u kontaktu sa Milenom Antović iz pravne sluzbe Opštine , te je dogovoreno da postoji mogućnost da se ipak potpiše Sporazum o priznavanju duga, kako bi Nvo obezbijedila naplatu obaveza iz novog Ugovora.
Sreto Janović je istakao da je sada sve završena priča, ali smatra da se treba ispoštovati ono sto se na prethodnom sastanku dogovorilo. Smatra da ubuduće najviše dva člana treba da prisustvuju sastancima sa Opštinom.
Predlozio je da se poslije zavrsetka sezone odredi covjek koji treba da prisustvuje Skupštini Opštine Budva i da iznese sve probleme na Jazu o kojima se pricalo na prethodnom sastanku.
Stevo Midorović smatra da članovi koji su prisustvovali sastanku u Opštini nisu ispoštovali sve sto je dogovoreno, i zali za ovim Ugovorom.
Dragan Buzdovan je istakao da su članovi na sastanku sa Opštinom bili slozni. Smatra da Nikola Marović nije trebao da prisustvuje ovom sastanku, nego nekom sledećem. Isto tako, smatra da treba presipitati odnos sa mjestanima Jaza, odnosno vidjeti da li su članovi NVO stalno ili samo kada treba. Misli da nisu napravili veliku stetu, i da se Ugovor moze mijenjati u toku godine.
Ilija Bućin je istakao da na sebe prihvata svu krivicu.
Djuro Ljubanović je istakao da je NVO potpisivala ovakav Ugovor već 5 godina, a i da se moze napraviti Anex ugovora.
Ivo Ilić se ne slaze da je problem u tome sto je Nikola Marović prisustvovao sastanku. Smatra da su prisutni članovi krivi 95 % i da je za njih moralo biti vremena.
Dragan Buzdovan smatra da je potrebno ove godine na vrijeme krenuti sa pregovorima oko Ugovora o zakupu zemljista.

4. Razno

Donijeta je odluka da se zakupcu Kostantinu Komolovu dozvoli smanjenje zakupnine sa 385 € na 350 € mjesecno. Luka Tučević je protiv ove odluke.
ÄŒlanovi Upravnog Odbora su se usaglasili da nemaju ništa protiv da Nemanja ban postavi stand na putu za Jaz, na kojem bi izdavao propusnice za svoju auto praonicu.
Na zahtjev Draska Vukadinovića da NVO da saglasnost da mogu da slete helihopterima, odgovoreno je da je predmetno zemljiste sada pod zakupom Opštine Budva te da se njima obrate.
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Glasanje

Ocjenite web sajt