• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Obavještenja arrow Zapisnik sa 20-te sjednica
Zapisnik sa 20-te sjednica E-pošta
04.11.2015
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska
Broj: 27/15 04.11.2015. godine
 
ZAPISNIK SA DVADESETE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 04.11.2015. god. sa početkom u 18 h.
Dnevni red:
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
2. Sastanak u Opštini Budva
3. Informacija vezana za dopis Nacelniku Katastra Budve
4. Razno
Sastanku je prisutno 9 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje postoji. Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
 
Jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodnog sastanka odrzanog 11.09.2015. godine.
 
2. Sastanak u Opštini Budva
 
ÄŒlanovi UO NVO su 19.10.2015. godine odrzali sastanak sa Predsjednikom opštine Budva dr. Srdjom Popovićem. Sastanku su prisustvovali Predsjednik Ilija Bućin, i članovi Luka Tučević i Dragan Buzdovan. Kako je doslo do promjene Predsjednika opštine Budva, stvorila se potreba da se nov Predsjednik upozna sa nasom organizacijom, i ujedno upozna sa Ugovorom o zakupu zemljista. Predsjednik opštine Budva je kazao da nema nista sporno kod ugovora, i da je ove godine ugovor uvrsten u opštinski budzet i da nece biti nikakvih problema za isplatu. ÄŒlanovi NVO su zamolili da se povede racuna o dinamici isplate dugovanja, kako se  ne bi ponovila situacija od prethodne godine, kada se kasnilo sa potpisivanjem novog Ugovora zbog kasnjenja  u isplati dugovanja. Predsjednik opštine je rekao da će polovinu ugovorenog iznosa, odnosno 30 000 € isplatiti do pocetka 2016. godine, a drugu polovinu do zavrsetka ugovora.
Povodom natpisa u medijima o potpisivanju desetogodisnjeg ugovora opštine Budva sa SEA DANCE festivalom , Predsjednik opštine Budva je rekao kako u pomenutom ugovoru nije strogo odredjena lokacija odrzavanja festivala , vec ce se svake godine odredjivati da li će se festival odrzavati na Jazu ili na nekoj drugoj lokaciji.
Takodje, Predsjednik opštine je već upoznat i sa problemom mještana Jaza i njihovim zahtjevom za ciscenje kanala na Jazu zbog sprjecavanja poplava. Njegovo misljenje je da Opština moze preko svojih sluzbi , odnosno preko Vodovoda i kanalizacije i Komunalnog preduzeca Budve i njihove mehanizacije, da izvrši ciscenje pomenutih kanala. U medjuvremenu su predstavnici pomenutih opštinskih preduzeća obišli kriticno područje, i obavijestili mjestane da imaju potrebnu mehanizaciju za ciscenje potoka, ali da rijeku ne mogu očistiti. Od tada niko nije obavijestio NVO o daljem toku tog problema.
Luka Tučević kao jedan od prisutnih na sastanku sa Predsjednikom opštine Budva, je obavijestio prisutne članove da je sastanak, po njegovom misljenju, protekao korektno, cak i iznad njegovih ocekivanja. On je istakao da je Predsjednik opštine otvoreno pričao sa njima, i dao podrsku organizaciji u borbi za povraćaj zemljista. Sto se tiče ciscenja kanala, Luka Tučević je u saznanju da je Sekretar za gradsku infrastrukturu opštine Budva gosp. Nikola Divanović odmah dan nakon sastanka u opštini, posjetio mještane Jaza. Medjutim, niko od mještana Jaza nije obavijestio NVO o tome, niti o ishodu te posjete, tako da Luka Tučević smatra da se obaveza članova NVO vezano za ciscenje kanala tim i zavrsava.
Vezano za kamp Jaz, Luka Tučević smatra da se tom tematikom treba baviti početkom proljeća, i smatra da neće biti problema sa novim predsjednikom Opštine. Predsjednik NVO je obavijestio prisutne članove da je dan prije ovog sastanka od strane Opštine Budva uplaćeno 5000 € na racun DOO.
 
3. Informacija vezana za dopis Nacelniku Katastra Budve
 
Prethodnih dana je Predsjednik NVO Ilija Bućin , a u saradnji sa advokatom Ivom Ilićem, dostavio dopis Nacelniku Katastra Budve gosp. Marku Bulatoviću. Dopis je vezan za 2. stav prvostepenih rjesenja, gdje se vlasnici brisu kao nosioci zajednicke svojine sa svih LN u Mrčevom polju. Kako je advokat Ivo Ilić objasnio, logicno je da se u jednom parceli vlasnik upisuje u suvojini a brise u zajednickoj svojini. Medjutim, u stavu br 2 rjesenja stoji da se vlasnici kao nosioci zajednicke svojine brisu iz cijelog Mrcevog polja, te je takav stav neprovodljiv. Ovo se najvise odnosi na bivse gradsko gradjevinsko zemljiste, jer da bi po pomenutom stavu izbrisali nekog u tom podrucju oni moraju i upisati nekog. Advokat je napomenuo da do sada u Katastru Budve pomenuti stav br. 2 nije provodjen . Takodje, napomenuo je da se on nikada nije zalio na stav 2. prvostepenih rjesenja, iz razloga sto se zbog toga nikad nista ne bi uradilo, odnosno cijeli postupak bi se oduzio.
Advokat predlaze da se zakaze sastanak sa Nacelnikom Katastra Budve upravo zbog predostroznosti  , te da članovi dobiju usmeni odgovor da se vlasnici nece brisati iz LN koji obuhvataju bivse gr.gradjevinsko zemljiste.
On predlaze da tema tog sastanka bude i sprovodjenje odluke Vrhovnog suda a vezano za brisanje Monetpranza i Bokakomerca iz Mrčecog polja. Naime, advokat je vec podnio zahtjev za sprovodjenje presude Vrhovnog suda, medjutim kako mu je u Katastru receno postoje neki tehnicki problemi.
 
Sto se tice knjizenja u KO Prijevor I i II, advokat je obavijestio prisutne da je oko tridesetak predmeta vec proknjizeno, i da je jos 70 predmeta spremno za knjizenje. Postoji jos djelimicno rijesenih predmeta.
 
Sto se tice knjizenja u KO Visnjevo, jos nije donijeto nijedno rjesenje. Naime, Advokat Ivo Ilić je vise puta isao u Katastar Kotor, i zajedno sa glavnim  geodetom trazio najbolji nacin za upis vlasnika u tom dijelu. Kako taj dio zemljista predstavlja veliki posao, razgovaralo se o tome da  NVO u zakonskim okvirima  finansijski pomogne, kako bi se proces ubrzao.
Prilikom posjete katastru Kotora, advokat je dosao do saznanja da energetski kabal koji prolazi podnozjem Visanjske gore, obuhvata kat. Parcelu 537/12 i da ta kat.parcela obuhvata privatne cestice zemlje koje su vracene Zapisnicima o Poravnanju. Smatra da se vlasnici tog zemljista moraju obavijestiti, i prikupiti dokumentacija kako bi blagovremeno podnio Zahtjev za privremenu mjeru na tom dijelu zemljista.
 
4. Razno
 
Odbijen je zahtjev AD Mehanizacija i Programat iz Nikšića, kojim su trazili saglasnost za postavljanje privremenog  podzemnog kabla za potrebe privremenih objekata koje koriste, kao izvodjaci radova za DOO Terna Crna Gora.
Odbijen je zahtjev " Volna CO" DOO iz Kotora, kojim je trazeno iznajmljivanje jezera za potrebe stvaranja zimskog poligona za skijanje na vodi.
Ivo Ilić je dostavio dopis u kojem obavijestava članove NVO, da će ubuduće predstavik sela Zagora u Upravnom Odboru umjesto njega biti Stevo Midorović.
 
< Prethodno   Sledeće >