• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik sa 21. sjednice E-pošta
16.12.2015
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska
Broj: 28/15
16.12.2015. godine
 
 
ZAPISNIK SA DVADESET I PRVE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRČEVO POLJE''
U prostoriji NVO, dana 16.12.2015. god. sa početkom u 17 h.
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
2. Izvjestaj advokata
3. Razno
 
Sastanku je prisutno 8 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
 
Jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodnog sastanka odrzanog 04.11.2015. godine.
 
2. Advokat Ivo Ilić je obavijestio prisutne da se odrzao sastanak u katastru Budve o cemu ce prisutne obavijestiti Sreto Janović i Jelena Ivković, jer on iz privatnih razloga ne moze dugo prisustvovati ovom sastanku.
Sto se tice Gradsko gradjevinskog zemljista, istakao je da postoji problem. Naime, nakon savjetovanja sa kolegama dosao je do zakljucka da se pomenuto zemljiste nece moci vratiti putem poravnanja medju vlasnicima, iz razloga sto se ne moze podijeliti zemlja na kojoj su vlasnici upisani u zajednickoj svojini, odnosno 0/0. Za rjesavanje ovog problema postoje dvije opcije: sud ili katastar. Preko suda bi se koristili zemljisnoknjizni ulosci (ZU) , te se stvara problem jer vlasnici kojima je oduzeta zemlja u tom dijelu i samim tim je spomenuta u poravnanju, ponekad i nisu vlasnici po ZU-ovima.
Advokat smatra da ovaj problem treba da rijesi katastar, te je predlozio da se saceka hronologija upisa na tom dijelu zemljista, a za koju je zahtjev predat jos u junu tekuce godine. Cinjenica je da su vlasnici vec upisani na tom zemljistu, i to odlukom katastra i zbog toga smatra da taj problem treba da rijesi upravo katastar.
 
Luka Tučević smatra da ima pozadine u tome sto je bas to zemljiste izuzeto na poravnanjima 1992/93 godine. Strah ga je da ce se tesko doci do te zemlje jer je najatraktivnija, ali to ne znaci da treba da odustanemo.
 
Jelena Ivković je obavijestila prisutne da je kontaktirala Jadranka Marović prethodnih dana, kao vlasnica zemljista na Jazu, te je obavijestila da se u Republickom zavodu za urbanizam i projektovanje ovih dana stavlja na raspravu Plan priobalnog podrucja, te da to treba ispratiti kako se za taj dio zemljista ne bi upisala namjena koja vlasnicima ne odgovara.
 
Labud Mihović smatra da GG zemljiste treba zagraditi  i dati Opštini Budva kljuceve. Sreto Janović i Luka Tučević se slazu sa predlogom. Problem je zemljiste vlasnika koje se nalazi u tom dijelu, a vlasnici nisu clanovi nase NVO. Članovi UO su razgovarali o Ugovoru o zakupu zemljista sa Opštinom Budva, i konstatovali da se ubrzo treba konkretno odluciti koje promjene bi trebalo uvrstiti u sledeci Ugovor. Smatraju da ovu problematiku treba spomenuti i Skupštini.
 
 Labud Mihovic predlaze da se NVO obrati crkvi, donosno Mitropoliji, da je NVO u saznanju da je crkvena opština prodala svoju zemlju u Blato, koju je dobila u zamjenu za zemlju u Mrcevom polju, i na taj nacin probamo da zastitimo vlasnike upravo tog zemljista koje je crkva prodala.  
 
Sreto Janović je obavijestio prisutne o toku sastanka u Katastru Budva, gdje je on bio zastupnik NVO jer je Predsjednik bio opravdano odsutan. Tema sastanka je bilo sprovodjenje odluke Vrhovnog suda o brisanju Montepranza i Bokakomerca i stava br.2 prvostepenih rjesenja gdje se vlasnici brisu iz zajednicke svojine sa cijelog Mrčevog polja.  Na pocetku sastanka, Sreto Janović je rekao da veliki broj clanova NVO sumnja da postoji neka opstrukcija Katastra. Jelena Ivković, koja je takodje bila prisutna na sastanku u Katastru, je obavijestila prisutne da je sto se tice stava 2 prvostepenih rjesanja u Katastru je receno da se vlasnici ne mogu brisati iz prostog razloga sto  prilikom upisa zajednicke svojine pored imena vlasnika nije stavljen i maticni broj i adresa, te sada Katastar ne moze sa sigurnoscu tvrditi da se radi o istom vlasniku, i tako ne smije izbrisati vlasnika. Stav 2 rjesenja je najbitniji zbog Gradsko Gradjevinskog zemljista , jer su u tom dijelu upisani svi vlasnici zemljista, pa cak i oni koji po poravnanjima nemaju tamo zemljiste. Sto se tice odluke Vrhovnog suda, u katastru je receno da oni iz tehnickih razloga ne mogu sada izbrisati Montepranzo i Bokakomerc iako u odluci Suda pise da pomenute firme nikada nisu ni imale pravo svojine u Mrcevom polju. Naime, Katastar ne moze da izbrise nekog iz Lista nepokretnosti a da ne upise nekog drugog. Na kraju sastanka se ustanovilo, da kada se svi vlasnici zemljista upisu u Listove nepokretnosti u Mrčevom polju , onda da se sprovede Odluka Vrhovnog suda i da se zemljiste koje nije pokriveno poravnanjima upise na pomenute firme.
 
 
3. Razno
 
Članovi upravnog odbora su se slozili da se Skupština NVO od 33 člana organizuje 25.12.2015. godine, kako bi Skupština usvojila Finansijski plan za 2015. godinu.
 
Jelena Ivković je obavijestila prisutne da se na racunu NVO odnosno DOO nalazi 102 hiljade eura.  NVO je duzna isplatiti 7700 € za preklope geodetskoj firmi “Licenca”, plate za zaposlene oko 3000 €, i eventualna potrazivanja Advokata do kraja tekuce godine. Opština Budva je duzna Nvo iznos od 25 000 € na osnovu Ugovora o zakupu zemljista.
Donijeta je jednoglasna odluka da se odobrava izvrsnom direktoru DOO “ Jaz-Mrčevo polje” Budva Jeleni Ivković isplata troskova geodetskih usluga na racun DOO “Licenca  Geo Office“ u iznosu od 7689.78 €. Preklop je uradjen za 359 cestica, po cijeni od 18 €.  
Ilija Bucin je obavijestio prisutne da je izvjestaj za medije skoro pripremljen.
Jelena Ivković je obavijestila prisutne da je na osnovu racuna jos iz 2013 godine, isplatila dugovanja u iznosu od 34 € na racun RTCG.
Donijeta je jednoglasna odluka da se odobrava izvrsnom direktoru DOO “ Jaz-Mrčevo polje” Budva Jeleni Ivković isplata putnih troskova u iznosu od 177 €.
Donijeta je jednoglasna odluka da se odobrava izvrsnom direktoru DOO “ Jaz-Mrčevo polje” Budva Jeleni Ivković isplata bonusa za mjesece jun,jul,avgust,septembar, oktobar ,novembar i decembar u iznosu od 700 €.
Jelena Ivković je obavijestila prisutne da je Terna DOO odgovorila na dopise NVO jos od prije 2,3 mjeseca. U dopisu je receno da kabal prolazi korz parcelu 537/12 , na sta nas je advokat i upozoravao. Sto se tice vlasnika zemljista na tom dijelu, advokatu je predat predmet Mare Tucevic za koju smo jedino posjedovali ZU za te cestice, te ce on podnijeti privremenu mjeru.
 
Dusan Kunjić je obavijestio prisutne da je placeno 70 eura za sjecenje grana borova koji se nalaze na putu do kancelarije NVO.
 
Odbijen je zahtjev Bojana markovića, odnosno automehanicara za izdavanje sale pored kancelarije.
 
Labud Mihović je obavijestio prisutne da ce MZ Savina i MZ Lastva Grbaljska predati inicijativu za izgradnju puta kojom bi se Lastva Grbaljska povezala sa putem koji ide trasom energetskog kabla. Kazao je da je to trenutno samo inicijativa, da se ne zna kuda bi tacno prolazio pomenuti put, ali da vecina mjestana podrzava takvu inicijativu.
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Glasanje

Ocjenite web sajt