• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Vijesti arrow Zapisnik sa 24. sjednice
Zapisnik sa 24. sjednice E-pošta
12.04.2016
ZAPISNIK SA  XXIV SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 12.04.2016. god. sa početkom u 18h.
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
2.  Odabir Strazara
3. KO Višnjevo
4. Razno
 
Sastanku je prisutno 8 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
 
Jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodnog sastanka odrzanog 29.03.2016. godine.
 
 
2. Odabir Strazara
 
U petak, 08.03.2016. godine strazar Veselin Mihaljević je iznenada  preminuo, te se sada stvorila potreba da se eventualno angazuje neko ko bi ga zamijenio.
Luka Tučević smatra da nema potrebe da angazujemo jos jednog strazara, jer sad imamo dva strazara i poljara Dušana Kunjića  koji moze da mijenja mjesto treceg. Poljar je i zaposlen da bi ljeti mijenjao strazare koji odu na godisnji odmor.
Dušan Kunjić je istakao da ne moze da obavlja dvije funkcije u isto vrijeme, i  ima predlog za novog strazara.
Milan Bajković je istakao da nema nista protiv Dušana Kunjića , ali smatra da nema potrebe da imamo poljara.
Sreto Janović smatra da nama poljar nije potreban a strazar jeste, te je pitao Dusana Kunjića da bude strazar, ali samo strazar, a druge strazare ce pitati da li mogu da obavljaju dvije funkcije. Te je dao predlog se pronadje covjek koji ce obavljati dva radna mjesta, odnosto mjesto strazara i mjesto poljara koji ce koordinisati rad strazara, kontrolise polje i zakupce.
Dušan Kunjić je rekao da moze da obavlja obije funkcije ali uz dvije plate.
Labud Mihović smatra da je Dušan Kunjić puno doprinio radu NVO, jer je danas teško naplatiti zakupcima kirije. Smatra da treba zaposliti jos jednog covjeka, a i svakako Dušan ljeti mijenja strazare. Trebalo bi podići nivo aktivnosti strazara.
Djuro Ljubanović smatra da se treba nastaviti sa istim načinom rada, odnosno da se zaposli jos jedan strazar, i to sa Biroa rada.
Milan Bajković je pitao sekretara NVO Jelenu Ivković da li ona smatra da je mjesto poljara neophodno, te je zamolio da objasni koji je tacno njegov posao.
Jelena Ivković je istakla da je njen posao vezan za papirologiju i vlasnike zemljišta Mrcevog polja, te da nema vremena da kontrolise zakupce u toj mjeri u kojoj je potrebno. Takodje, sve sto je vezano za struju, vodu i druge tehnicke stvari regulise Dušan Kunjić, kao i sve vanredne situacije koje se ne dešavaju svakodnevno već s vremena na vrijeme.
Ilija Bućin se javio za riječ ne kao Predsjednik NVO već kao Ilija Bućin. Smatra da Dušan korektno obavlja svoj posao i slaze se sa predlogom Labuda Mihovića, odnosno sa predlogom da se zaposli jos jedan strazar.
Nakon rasprave, došlo se do dva predloga. Prvi predlog je da se angazuje jos jedan strazar, a drugi predlog je da Dušan Kunjić radi oba posla.
ÄŒlanovi su se u vecini odlucili  za prvi predlog , odnosno za predlog da se angazuje jos jedan strazar.
Nakon donosenja odluke , Milan Bajković je dao predlog da se za novog strazara angazuje Boro Kunjić iz sela Krimovica. Dušan Kunjić je dao predlog da se angazuje za novog strazara Predrag Kunjić iz sela Krimovice.
Odluceno je da će Dušan Kunjić strazariti dok se ne izabere novi strazar, a odabir novog strazara ce se izvrsiti na sledecem sastanku Upravnog Odbora.
Svaki kandidat je duzan dati pismenu molbu sekretaru NVO Jeleni Ivković, a sastanak ce se odrzati najkasnije do 12.05.2016. godine kada istice mjesec dana koliko ce Dušan Kunjić obavljati i funkciju strazara.
 
3. Ko Višnjevo
 
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da se javio problem vezano za knjizenje u KO Visnjevo. Naime, geometar Uprave za Nekretnine PJ Kotor je obavijestio Sekretara NVO da je doslo do pomijeranja granice izmedju granica Opštine Budva i Kotor, te je sugerisao da se za rjesavanje tog problema potrebno obratiti Direktoru Uprave za Nekretnine Podgorica.
Kako je advokat NVO Ivo Ilić privatno odsutan, Predsjednik NVO je predlozio da se on saceka i da u zajednickoj saradnji napise jedan dopis i eventualno zakaze sastanak sa Direktorom Uprave Podgorica.
Luka Tučević je predlozio da se isti dopis posalje i Uprave za Nekretnine PJ Kotor, te su se svvi clanovi UO slozili sa tim predlogom.
 
4.Razno
 
 Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da je poslat mail Opštini Budva vezano za dugovanja prema Ugovoru o zakupu, na koji nije dobijen nikakav odgovor.
Predsjednik NVO je predlozio da se napravi otprilike 15 plakata koji bi bili stavljeni na ogradu oko Mrcevog polja, i članovi UO su se slozili sa takvim predlogom.
 
Donijeta je jednoglasna odluka da se dozvoljava izvrsnom direktoru NVO “Jaz-Mrčevo polje” Jeleni Ivković isplata solidarne pomoći u iznosu od 1000 € , za troskove sahrane pokojnog Veselina Mihaljevića.
 
< Prethodno   Sledeće >