• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Vijesti arrow Zapisnik sa 23. sjednice
Zapisnik sa 23. sjednice E-pošta
29.03.2016
ZAPISNIK SA  XXIII SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRČEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 29.03.2016. god. sa početkom u 18h.
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
2.  KO Višnjevo
3. Skupština
4. Aktivnosti
5. Razno
 
Sastanku je prisutno 7 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
 
Jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodnog sastanka odrzanog 03.02.2016. godine.
 
 
2. KO Višnjevo
 
Predsjednik NVO Ilija Bućin je obavijestio prisutne da se 18.03.2016. godine odrzao sastanak u Katastru Kotor , vezano za predmete u KO Visnjevo koji su predati toj instituciji jos u mjesecu maju prethodne godine. Sastanku su prisustvovali Predsjednik NVO, Načelnik Katastra, geometar Katastra, advokat Ivo Ilić i Jelena Ivković kao sekretar NVO. Na sastanku je Predsjednik NVO istakao da je NVO spremna da pomogne da se pocne sa obradjivanjem predatih zahtjeva, na nacin sto bi davala odredjenu nadoknadu za prekovremeni rad, o cemu se i razgovaralo na sastanku sa Direktorom Uprave za nekretnine Crne Gore. Geometar je saopstio da su zahtjevi, odnosno predmeti obimni, te da ce tokom sledece sedmice obraditi nekoliko predmeta i saopstiti na koji nacin ce se obracunati nadoknada za prekovremeni rad. Medjutim, u medjuvremenu je Jelena Ivković kontaktirala geometra Katastra Kotor, koji joj je saopštio da se pojavio problem upisa trase podzemnog kabla. Naime, kako je trasa Podzemnog kabla prvobitno planirana da prolazi kroz Mrčevo polje, Katastar je pomenutu trasu ucrtao preko polja, te pomjerio granice KO Visnjevo i KO Prijevor. Iz ovog razloga, rjesavanje po zahtjevima se odlaze.
Vezano za ovaj problem, dogovoreno je da Geometar provjeri sa nadleznima u Podgorici na koji nacin će se rijesiti problem upisa trase u Mrčevom polju, te nas kontaktirati.
Članovi Upravnog Odbora su se dogovorili da ukoliko se ubrzo ne rijesi taj problem, posalje dopis prvo načelniku Katastra Kotor, pa onda Direktoru Uprave za nekretnine Crne Gore.
 
 
3. Skupština
 
Članovi Upravnog Odbora NVO su ustanovili da je najbolje organizovati Skupštinu nakon sto se predaju predmeti za Gradsko Gradjevinsko zemljiste u Katastru Budve. Naime , advokat je pripremio 3 predmeta za predaju, medjutim čeka se potrebna dokumentacija vlasnika.
 
4.Aktivnosti
 
Jelena Ivković je obavijestila prisutne o aktivnostima koje su preduzete od prethodnog sastanka. Naime, odrzan je sastanak u Opštini Budva vezano za probleme mještana Jaza. Data je primjedba na Nacrt plana priobalnog podrucja, i ista objavljena na sajtu NVO. Uknjizeno je 35 predmeta advokata Iva Ilića, i 4 predmeta Kancelarije Prelevic.
 
 
 
 
 
5. Razno
 
Donijeta je jednoglasna odluka da se dozvoljava Mikijelj Filipu da postavi reklamu velicine 2x1 m2 na lokaciji koja se nalazi preko puta prodavnice “Neptun”, izmedju ograde Mrčevog polja i trotoara.
 
 Donijeta je jednoglasna odluka da se dozvoljava izvršnom direktoru DOO “Jaz-Mrčevo polje” Budva, Jeleni Ivković, isplata troškova poreza na dobit za 2015. godinu u iznosu od 1203.95 €
 
Donijeta je jednoglasna odluka da se dozvoljava izvršnom direktoru DOO “Jaz-Mrčevo polje” Budva, Jeleni Ivković, isplata troškova taksi za Tuzbe i opomene za plaćanje takse , a sve to na racun Osnovnog suda u Kotoru.
 
Donijeta je jednoglasna odluka da se dozvoljava Božu Mršulji da smjesti barku duzine 7 metara , u vremenskom periodu od mjesec dana do dva mjeseca, na lokaciji preko puta kuce Ratka Sumara.
 
Donijeta je jednoglasna odluka da se odobrava Veljović Darku iznajmljivanje zemljista na putu prema plazi Jaz, površine otprilike 15 m2, iskljucivo za potrebe prodaje voca i povrca, uz nadoknadu od 200 € za period od juna do oktobra mjeseca.
 
< Prethodno   Sledeće >