• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Vijesti arrow Zapisnik sa 25. sjednice
Zapisnik sa 25. sjednice E-pošta
31.05.2016
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska
Broj: 10/16
31.05.2016. godine
 
 
ZAPISNIK SA  XXV SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRČEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 31.05.2016. god. sa početkom u 18h.
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
2.  Informacija o sastanku u Katastru Budve
3. Problematika preklapanja Katastarskih Opština
4. Odabir novog strazara
5. Razno
 
Sastanku je prisutno 8 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
 
Jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodnog sastanka odrzanog 12.04.2016. godine.
 
 
2. Informacija o sastanku u Katastru Budve
 
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da se odrzao sastanak u Katastru Budve zbog nepostupanja po predatim zahtjevima, tacnije 25 predmeta koji su sporni, na kom su prisustvovali Predsjednik NVO, Ivo Ilić, Jelena Ivković  i Načelnik PJ Budve gosp. Marko Bulatović.
Advokat Ivo Ilić je obavijestio prisutne da imamo standardni problem u Katastru Budve. Svi predmeti su kod jednog pravnog obradjivača, i on tu vidi glavnu prepreku, jer za jedan predmet je potrebno po 8,9 puta otići u Katastar i traziti ispravku. Trenutno je  problem sa predmetima koji u Zapisnicima o poravnanju imaju česticu zemlje koja se po novom katastru nalazi u dvije kat. parcele, i za koje je radjen preklop geometra. Problem je u tome sto Katastar kada je slao spise predmeta u Ministarstvo Finansija, nije poslao i taj preklop, te su takvi predmeti odbijeni. Kada su predmeti došli na ponovno odlučivanje u Katastar Budva, pravni obradjivač u potpunosti odbija predmet, iako je u prvom odlučivanju odlučeno u korist vlasnika.
Na sastanku je dogovoreno da sekretar NVO Jelena Ivković svaki dan dolazi u Katastar da pomaže a i vrši pritisak kako bi se svi predmeti riješili.
 
3. Problematika preklapanja Katastarskih Opština
 
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne o nepromijenjenom stanju u Katastru Kotor, odnosno da je u maju prethodne godine predato 119 zahtijeva za promjenu upisao u KO Visnjevo i da jos uvijek nije nijedan rijesen. Usmeno je dobijeno obrazlozenje da predmeti nisu obradjivani iz razloga sto se pojavio problem preklapanja Katastarskih Opština.
Ivo Ilić je objasnio da je problematika u stvari u preklapanju Kat. Opština Prijevor II, Višnjevo i Glavati. Naime, zemljiste koje u Zapsinicima o poravnanju vraceno u kat.par, 1.2.3 i 5 Ko Prijevor I, u stvari pripada KO Glavati kat par. 1111.1112.1113 i 1114 , a u KO Prijevor I postoje samo LN i   ne postoje kopije plana. Takodje, zemljiste koje je trazeno zahtjevima za upis u KO Visnjevo, je sada kat.par. 894 KO Prijevor II koja ne postoji ni na digitalnim ni na analognim planovima, kao ni u Listu Nepokretnosti u Katastru Budvi, a u Katastru Kotor postoje Listovi Nepokretnosti a ne postoje kopije plana. 
Ivo Ilić smatra da je ovo tehnicki problem, ali i veliki problem koji nas sputava, i koji se mora ukloniti kako bi pocelo knjizenje u Ko Visnjevo.
Trazeno je izjasnjenje Katastra i Budve i Kotora vezano za ovu problematiku, te je iz Budve dobijeno izjasnjenje dok je u Kotoru rečeno da se takvo izjasnjenje mora dobiti iz Uprave za Nekretnine Podgorica, te da su nas zahtjev proslijedili.
Ivo Ilić smatra da se mora vršiti pritisak preko medija kako bi se ova problematika rijesila.
Takodje smatra, da je nadlezna institucija za rjesavanje ovog problema Uprava za Nekretnine Podgorica, i da se prvo treba njima obratiti pa onda Skuptinama Opština Kotor i Budva.
Članovi Upravnog Odbora NVO su odlučili da se organizuje Skupština NVO 11.06.2016. godine u 19 h. Takodje, odlučeno je da se organizuje konferencija za štampu najkasnije do kraja tekuće nedjelje, na kojoj će pisustvovati članovi UO i dopisnici novina Dan, Vijesti i Pobjede, gdje će se mediji i javnost upoznati sa problematikom i najaviti sastanci u Upravu za Nekretnine Crne Gore i Opštinama Kotor i Budva.
 
4. Odabir novog strazara
 
Poslije duže rasprave , sa 7 glasova za i jednim protiv (Dušan Kunjić), za novog strazara NVO je izabran Predrag Pejović.
 
5.  Razno
 
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da trenutni dug Opštine Budva iznosi 45 000 €, te i o tome da su nas kontaktirali iz Opštine i trazili sastanak.
Članovi Upravnog Odbora su odlučili da se organizuje sastanak sa Predsjednikom Opštinom Budva u prostorijama NVO, na kojem će se razgovarati o trenutnom dugu kao i o eventualnom odrzavanju festivala Sea Dance. Takodje, tražiće se da dostave i primjerak desetogodisnjeg Ugovora o odrzavanju pomenutog festivala. Na sastanku će se i predstavnici Opštine upoznati sa problematikom preklapanja Opštine Budva i Kotor.
 
Donijeta je jednoglasna odluka da se dozvoljava Marku Miloviću prolaz u Mrčevo polje, radi skupljanja ljekovitog bilja.
Odbijen je zahtjev Lever inzinjering DOO iz Budve, kojim se trazi iznajmljivanje zemljista na lokaciji iza strazarske kucice.
Jednoglasno je odobren zahtjev Nenada Radanovića kojim je trazen prolaz u Mrcevo polje, kako bi koristio vodu sa izvora na Gorici.
 
< Prethodno   Sledeće >