• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Obavještenja arrow Zapisnik sa 26. sjednice
Zapisnik sa 26. sjednice E-pošta
21.06.2016
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska
Broj: 14/16
21.06.2016. godine
 
 
ZAPISNIK SA  XXVI SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 21.06.2016. god. sa početkom u 19h.
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
2.  Informacija o sastanku u Upravi za nekretnine Podgorica
3.  Razno
Sastanku je prisutno 8 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
 
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
 
Jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodnog sastanka odrzanog 31.05.2016. godine.
 
 
2. Informacija o sastanku u Upravi za nekretnine Podgorica
 
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da se odrzao sastanak u Upravi za nekretnine u Podgorici na kojem su prisustvovali nov direktor Uprave gosp. Mirsad Nurković, pravni savjetnik Slavko Simović , gosp. Dragan Kovačević, načelnik PJ Kotor gosp. Veselin Miletić, geometar PJ Kotor gosp. Slobo Stojanović , načelnik PJ Budva gosp. Marko Bulatović, predstavnica Opštine Budva gospodja Milena Antović, kao i predstavnici NVO "Jaz-Mrčevo polje"- Predsjednik Ilija Bućin, advokat Ivo Ilić, poslovni sekretar Jelena Ivković kao i članovi NVO: Sreto Janović, Vido GlušÄević, Stevo Midorović i  Marko Pima.
Vezano za prvi dio problema, odnosno za nepostojeću parcelu 894 Prijevor II koja obuhvata zemljiste koje pripada KO Visnjevo, na sastanku je dogovoreno da će Uprava za Nekretnine po sluzbenoj duznosti u roku od 2,3 dana rijesiti ovaj problem.
Vezano za drugi dio problema, odnosno za parcele koje pripadaju u Ko Glavati a upisane su u Ko Prijevor, dogovoreno je da ce se uraditi elaborat koji ce naknadno dostaviti i PJ Budva i Kotor, i skupštini Opštine Budva na odlucivanje. Predstavnica Opštine Budva je istakla da će se Skupština odrzati u roku od 10 dana, i da generalno Opština nema nista protiv takve odluke.
Predsjednik NVO je na sastanku jasno istakao da se nov Ugovor o zakupu zemljista sa Opštinom Budva neće potpisati dok se vec pomenuti problemi ne rijese.
Na sastanku u Podgorici se ukratko iznijela i problematika zemljista koje se nalazi u poledjini plaze Jaz, medjutim predstavnici Uprave za Nekretnine su istakli da su vlasnici u tom dijelu bespravno upisani, te je nakon kraće rasprave odluceno da će se povodom ovog problema zakazati poseban sastanak .
Luka Tučević smatra da je dobar trenutak za rjesavanje  problema preklapanja katastarskih opstina, a sto se tice zemljista u poledjini plaze Jaz on istice bojaznost  da je  drzavni interes da se ne vrati i da nijedan od nacelnika ni direktora katastra ne moze vratiti pomenuto zemljiste dok se upravo oni ne odluce koji je interes drzave.
Labud Mihović smatra da se zemljiste u zaledjini plaze Jaz treba ograditi, i vidjeti koji  vlasnici  daju u zakup zemljiste za Auto-kamp Jaz, i da treba povlaciti poteze ali sa oprezom.
Djuro Ljubanović smatra da će se NVO ugasiti ukoliko se ne potpise nov Ugovor o zakupu zemljista, i da se mogu u novom Ugovoru postaviti  uslovi kao sto su rjesavanje Gradsko Gradjevinskog zemljista i auto-kampa. 
Labud Mihović je članovima dao dva predloga o kojima se treba razmisljati. Prvi predlog je da se rampa za ulaz na plazu Jaz pomjeri do recepcije, odnosno da se oslobode prve dvije kat. Parcele. Drugi predlog je da se Ugovor sa Opštinom potpiše ali da se trazi 100 hiljada eura avansa.
Sreto Janović je dao predlog da se pozove zakupac Auto kampa Jaz na sledeci sastanak i da se trazi dokumentacija o izdavanju zemljista u tom dijelu.
Donijeta je jednoglasna odluka da se o potpisivanju novog Ugovora o zakupu zemljista nece ni razmatrati,  ukoliko se ne rijese problem preklapanja katastarskih opština KO Visnjevo , Ko Glavati i Ko Prijevor, kao i dok se ne izmiri cjelokupno dugovanje Opštine Budva.
Dogovoreno je da se jos jednom organizuje konferencija za stampu na koju ce se pozvati predstavnici dnevnih novina Vijesti, Dan i Pobjeda.
 
 
3. Razno
 
Odbijen je zahtjev Stanivuković Andree kojim se trazila saglasnost za postavljanje standa za prodaju pica i konditorskih proizvoda na parceli 40/1 Ko Prijevor I.
Odbijen je zahtjev za sponzorstvo Petru Adziću.
 
< Prethodno   Sledeće >