• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Obavještenja arrow Zapisnik sa 27. sjednice
Zapisnik sa 27. sjednice E-pošta
29.06.2016
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska
Broj: 19/16
29.06.2016. godine
 
ZAPISNIK SA  XXVII SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRČEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 29.06.2016. god. sa početkom u 19h.
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
2.  Informacija o aktuelnoj situaciji sa Opštinom Budva
3.  Auto-kamp Jaz
 
Sastanku je prisutno 8 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
 
Jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodnog sastanka odrzanog 21.06.2016. godine.
 
2. Informacija o aktuelnoj situaciji sa Opštinom Budva
 
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da je Opština Budva prethodnog dana izmirila preostala dugovanja u iznosu od 50 000 €. Takodje, dobijena je samo usmena informacija da je problem preklapanja Ko Visnjevo i KO Prijevor rijesen. Predsjednik je obavijestio prisutne i da su poslati dopisi Ministarstvu Finansija, Ministarstvu odrzivog razvoja i turizma, Opštini Budva kao i Upravi za nekretnine Podgorica, kojima su pomenute institucije detaljno upoznate sa svim problemima u vezi zemljista.
Takodje, dobijen je i dopis Predsjednik Opštine Budva u kom je receno da se prvi problem rijesio,  a da je drugi u toku rjesavanja, te poziva na potpisivanje novog Ugovora o zakupu zemljista. Članovi UO NVO su konstatovali da treba odgovoriti Predsjedniku Opštine Budva, i zahvaliti se na djelimicno ispunjenim dogovorima, odnosno uplati dugovanja, i urgirati da se otklone i drugi problemi kako bi se stvorili uslovi za potpisivanje novog Ugovora. Treba naglasiti da se trazi pismeni dokaz da je problem KO Visnjevo rijesen, kao i pismeno izjasnjenje institucija koje su nadlezne za rjesavanje problema Ko Glavati i problema zemljista u zaledjini plaze Jaz.
Takodje, Predsjednik NVO je iznio misljenje advokata Iva Ilica, koji smatra da treba jos jednom poslati konkretan dopis svim nadleznim institucijama u kojem bi se trazilo ne rjesavanje, vec pronalazak nacina rjesavanja zemljista u zaledjini plaze Jaz, te se trazilo zakazivanje sastanka povodom ovog problema.
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da je stigao dopis od Mihaila Tomanovića, izvrsnog direktora EXIT organizacije iz Podgorice, u kom je trazeno razumijevanje od strane NVO, te da se dozvoli odlaganje pripremne opreme za odrzavanje Sea Dance festivala. Kako je poljar Dusan Kunjić  obavijestio Predsjednika da je dio opreme već odlozen na platou za koncerte, Predsjednik NVO je nazvao gosp. Mihaila Tomanovića i upozorio ga da vec odlozenu opremu ukloni. Takodje, Predsjednik NVO je uputio dopis Predsjedniku Opštine Budva u kojem ga je obavijestio o odlaganju pomenute opreme  na koncertnom platou.
Članovi UO NVO su konstatovali da treba uputiti dopis gosp. Mihailu Tomanoviću u kojem bi jos jednom upozorili na posledice odlaganja opreme za odrzavanje Sea Dance festivala, te ga obavijestiti da, ukoliko se do isteka Ugovor o zakupu zemljista sa Opštinom Budva  pomenuta oprema ne ukloni, NVO će je ukloniti i nece odgovarati za eventualna ostecenja.
 
3. Auto-kamp Jaz
 
Na prethodnom sastanku  je dogovoreno da se trazi dokumentacija od zakupca Auto-kampa Jaz, odnosno da se trazi spisak ljudi koji mu izdaju zemljiste kako bi drzao pomenuti kamp. Kako Ugovor sa Opštinom istice 01.07.2016. godine, članovi U O NVO smatraju da nakon toga Auto-kamp Jaz nema pravo naplacivati ulaz na plazu Jaz.  Upravni odbor NVO je razmatrao da li da se vlasnici sa pomenutog spiska pozovu na razgovor u kancelarije NVO, ili da se pozovu svi vlasnici zemljista u poledjini plaze Jaz.
Sreto Janović kao vlasnik zemljista koje se nalazi u zaledjini plaze Jaz, i kao vlasnik koji je vec upisan na pomenutom zemljistu, pitao je članove UO NVO da li moze da razgovara sa vlasnikom auto kampa Jaz, i trazi nadoknadu za koriscenje njegovog zemljista , ukoliko se Ugovor o zakupu zemljista sa Opštinom Budva, na sta su clanovi potvrdno odgovorili.
Djuro Ljubanović smatra da je cilj NVO da se potpise Ugovor o zakupu zemljisa sa Opštinom Budva, i da Opština nije nadlezna za rjesavanje problema preklapanje katastarskih opstina.
Nakon duze rasprave dogovoreno je da se odrzi sastanak u subotu, 02.07.2016. godine u 10 h u kacelariji NVO,  na koji ce se pozvati Cimbaljevic Milorad kao vlasnik Auto-kampa Jaz.
 
< Prethodno   Sledeće >